Reklama

Reklama

Tento dojemný příběh, natočený na motivy stejnojmenného bestselleru z pera Paula Coleha, připomíná, že všichni lidé někdy potřebují v životě druhou šanci. Tváří v tvář svému bezútěšně předvídatelnému životu se krásná a úspěšná Veronika (Sarah Michelle Gellar) rozhodne spáchat sebevraždu. Když se po svém neúspěšném pokusu probudí v nemocnici, lékaři jí sdělí, že předávkování léky jí způsobilo infarkt s nenapravitelnými poškozeními srdce. Veronice zbývá jen pár týdnů života a tak se bez zábran chová a vyjadřuje zcela otevřeně – tak, jak by jí společnost nikdy dříve nedovolila. Veronika ve své otevřenosti nachází úlevu, její mysl se pročišťuje a ona se zamiluje do překvapivě tichého a velmi zajímavého pacienta. Tento mladý muž v ní probudí emoce a touhu po vší kráse, kterou jí může život nabídnout… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (362)

dawe04 

všechny recenze uživatele

Knižní předloha se mi zatím nedostala do rukou, přesto se dá docela odhadnout, co filmové Veronice chybí. Veronika se rozhodla umřít. Sere jí totiž celý svět, od rodinných stereotypů až po módní průmysl. Příběh se točí kolem myšlenek hlavní postavy, která pátrá po smyslu a spravedlnosti života. Sarah hraje slušně, leč ony myšlenky a pocity se promítají jen tak zběžně a Veronika se rozhodla zemřít tak nakonec nabízí nepříliš strhující melodrama. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Veľmi rozporuplný film. Na jednej strane obsahuje silné posolstvo a dobrý námet, na druhej strane slabučký scenár a zlá réžia. Verím tomu, že ak by mal film iného režiséra, tak by sa kľudne mohol stať aj filmom roku. Na môj vkus bolo vo filme veľa nudných a uťahaných scén. Tiež by som uvítal viac dramatickosti a erotičnosti. Čo z toho, že S.M. Gellar hrala výborne, keď jej scenár nedovolil isť až na koreň problému, napríklad scéna s klavírom bola výborná, len škoda, že nebola dotiahnutá. Takto mi to vychádza na čistý priemer, škoda, je to nevyužitý potenciál. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Neměla byste opouštět tento život bez toho, aniž byste si uvědomila, že za to stojí….. V tomto malém lidském příběhu o několika osudech si na své nepřijdou pouze hledači a sběratelé mouder, ale též milovníci psychologických studií. Co jiného je pohled do života sebevraha. Jací jsou lidé s přáním umřít? Blázni? Nebo jsou jen nešťastní? Šílenství je neschopnost vyjádřit své vlastní myšlenky. A sebevrahové mohou být lidé, pro které jsou pravdivé příběhy nudné. V obou případech jde o záchranu duše. Dokázat si uvědomit tu krásu ŽÍT S VĚDOMÍM ŽIVOTA! Třeba to s pomocí Veroniky dokážete i VY! PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je podle mě dílo, které si zaslouží pozornost. Celý film jsem od pokusu o sebevraždu litovala Veroniky, že ty všechny špatné zkušenosti, které měla budou tím posledním co v životě zažila a bylo mi ji strašně líto. Zároveň tak děj pozvolna "oťukával" další postavy do kterých by člověk neřekl, že vůbec patří do společnosti "bláznů" v dějovém pozadí..Scéna kdy si Edward uvědomuje, že život není jenom zklamání a pozná štěstí ve formě krásné dívky díky které začně zase mluvit a uzdraví se a poté spolu utečou a při východu slunce kdy si Ed myslí, že Veronika je mrtvá a poté se probudí a vlastně se tak rozluští celá záhada filmu a to, že by si měla vážit každého dne kdy je na světě-to podle mě popisuje krásu.Takovéto filmy by měli pouštět sebevrahům a nebo stačí každému kdo ztratí chuť do života.Ono někdy pomůže(ačkoliv to zní morbidně)vidět utrpení jiného.Člověk si pak uvědomí co vlastně život znamená a k čemu celou tu dobu směřuje. Jedním slovem krása! ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ano - je to klišé. Scény, kdy Veronika vyjmenovává, co všechno nenávidí potažmo to, co by vše chtěla ve zbývajícím čase udělat, vyznívají dost strašidelně. I konec jsem si představoval trochu jinak. Ale pořád je tu Sarah Michelle Gellar a skvělá hudba, což společně dohromady dělá z celého filmu nadprůměrný zážitek. 80% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (10)

  • Scénář napsal Robert Hanley. (AngelusCZ)

Reklama

Reklama