Reklama

Reklama

VOD (1)

V dobách rytířů bojujících za čest žije Raiden (Clive Owen), padlý válečník, který musí povstat proti zkaženému sadistickému vládci, aby pomstil svého zneuctěného mistra Bartoka (Morgan Freeman). (Magic Box)

Videa (2)

Trailer

Recenze (159)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Nijak zvlášť zábavné fantasy, které je fantasy především díky tomu, aby tam mohli být korejci, běloši a černoši více méně rovnoprávní a také díky tomu není třeba přiznávat, že se vlastně jedná o lehce pozměněnou adaptaci japonského příběhu 47 roninů (byť méně pozměněnou, než ´oficiální´ verze s Reevesem), takže je zde pán samurajů (ehm, tedy válečníků, chtěl jsem říct), který je neprávem zabit a jeho muži jej chtějí pod vedením nejvyššího důstojníka pomstít.. No, dobře, proč ne.. Jenže první problém je hned samotná hlavní postava, Clive Owen má neustále výraz nakopnutého štěněte a v průběhu filmu jsem se začal modlit, aby se jeho postavě stalo něco velmi, velmi bolestivého, takže herecky je tenhle film hodně, hodně špatnej, ale i to zas tak nevadí, sice průměrné, ale koukatelné, ok. Jenže pak přišel dokonale podělanej závěr s nudnou a nefunkční choreografíí, nefungující gradací a do třetice dobrého s nefungujícíma emocema. A ještě jsou tu nezajímavé dialogy atakdále atakdále. Průměrné tři hvězdičky a to ještě s přivřenejma očima a nutkavou touhou osmažit Owena v obřim fritovači. PS: čestnou cenu za nezvládnutou výpravu získává levná čajová miska z rýžového porcelánu za 50 korun, kterou zde užívá marnotratný megaloman, snažící se shromáždit to největší bohatství ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Ak mám porovnať dva podobné filmy odohrávajúce sa v prostredí mečov tak Last Knights je na to oveľa lepšie ako Dragon Blade s Jackiem Chanom. Oba majú totožný len rok výroby, ale kvalitou sú odlišné. Last Knights disponuje oveľa väčšou serióznosťou a vážnosťou ako jeho kolega z roku 2015. Morgan Freeman opäť potvrdil, že nepatrí do starého železa a jeho tím bol doplnený o takých borcov ako Clive Owen alebo vychádzajúca škandinávska hviezda Aksel Hennie. Film sa od úvodu snaží vtiahnuť diváka do deja akčným súbojom, kde sa nebojá Freemanova armáda vedená Clivom Owenom bez problémom poráta s nepriateľom. To, ale netušia čo sa na nich chystá. Film o pomste, bolesti, alkoholizme, ale aj o nádeji. Tak ako si sa tvorcovia sa snažili jeho dej divákovi spestriť. Do toho prirátajte ulísného ministra, ako hlavného negatívneho hrdinu a celkovo sa na to dalo kukať. Prekvapila ma pestrosť filmu. Zastúpené sú prakticky všetky rasy. Jedná sa o hodne multi-kultúrny snímok, akých som veľa nevidel. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Parádní do detailu vypiplaná REVENGE story na pozadí jednoduchého historického příběhu. Co film vyzdvyhuje tak hlavně Cliwe Owen, kterej skvěle hraje jak zlomenýho týpka, tak nasranýho mstitele. Navíc na rozdíl od jeho spolubojovníků je to mašina na smrt, která si chodí mezi nepřáteli a kosí je mečem rychleji než mor a španělská chřipka obyvatele Evropy v dobách svých největších úspěchů ... Dále je to evidentně "pseudoasijský" vztah k pomstě, souboji a nepřátelství či přátelství v boji. Tak je zde jako za starých samurajských filmů v podstatě jen jeden opravdový Owenův nepřítel a hrozba, a to asiat typu samuraje, který ovládá boj s mečem stejně dobře, avšak s Owenem svým způsobem sympatizuje ... Ve finále naivně a pěkně dojemné, souboje nic moc, střižené atd. Ale celkově parádní zábava a druhá polovina pumpuje naivnímu divákovi mého typu adrenalin do žíly silněji než "injekční stříkačka plná methamphetaminu" ... ;)) ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

No vidíte to, nepotřebujete ani 200 miliónů dolarů, abyste natočili pohodovou historickou fikci, která není úplně tupá a prázdná (ahoj, 47 Ronin).Clive Owen se nějak vytratil z výraznějších filmových projektů a já sem mrtě rád, že sem ho konečně viděl zase v nečem sledovatelném.Scénář má sice asi takovej smysl jako manuál k japonskýmu videu, ale dialogy nervou uši, je to natočený dobrou kamerou, má to výpravu, herecký výkony a děj i akce baví, což je absolutně diametrální rozdíl od totálně vymletý pičoviny s Rodenem Sword of Vengeance.Deo raseuteu naitsu sice velkou díru do světa neudělá, ale filmařsky je to velice dobře zvládnutý béčko, co kvalitou předčí podobné filmy (Outcast, 47 Ronin, Sword of Vengeance) rozdílem třídy.Určitě vás pobaví i štěky našich herců, nejvíc mě asi rozbila Issová, která tam jednou brečí, po druhý brečí a na konci se směje, výborně Klárko.Pohodovej filmeček.70%. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Kirija mám veľmi rád. Jeho Cassherna a Goemona mám na originálkach a v pravidelných intervaloch sa k nim vraciam. Trochu som sa bál jeho amerického projektu, kupodivu mi naservíroval parádnu žánrovú chuťovku v štýle Solomona Kanea, len bez tých monštier. Jediné čo filmu podráža nohy je očividne nízky rozpočet prejavujúci sa hlavne v bojových scénach. Tie postrádajú nápaditosť a drajv. Ostatné zložky či už tie dialógové, herecké, alebo réžijne sú bez chyby. Owen už dlho nemal tak dobre napísanú úlohu a rovnako aj Freeman. Skvelé camea českých veľhviezd Issovej, Kříža a mojej osobnej favoritky Linhartovej. Veľmi dobre využité aj prostredie českých zámkov a kaštieľov. Ku koncu, kedy sa žiada naplno stúpiť na pedál upadá film do akéhosi nepríjemného kŕču. Dovtedy sa jedná, ale o naozaj chutný žánrový film. Špinavý, drsný a plný parádnych hrdinov a neznestieľných intríg. Guilty Pleasure ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Ačkoliv to tvůrci snímku veřejně nepřiznávají, během tvorby filmového snímku se nechali přímo inspirovat dnes již legendárním a jen těžko překonatelným příběhem japonských róninů, tzn. samurajů bez svých pánů, mstících se na uchvatitelích právě za smrt svého pána, Genroku Akō incident (元禄赤穂事件). Tehdy, v osmnáctém století, byl příběh zaznamenán neznámým učencem, který jej exemplárně interpretoval jako absolutní oddanost samuraje vůči svému pánu, tzn. absolutní znak samurajského kódu Bushidō (武士道). Do této doby se popularizovanému příběhu dostalo velkého množství filmových, televizních, divadelních a dokonce i rádiových zpracování. Mezi nimi vynikají filmová zpracování Shijushichinin no shikaku (1994), Chushingura - Hana no maki yuki no maki (1962), Daichūshingura (1971), The Fall Of Ako Castle (1978), či operetní zpracování Chūshingura autora Shigeaki Saegusa z roku 1997. (Conspi)
  • FIlm se natáčel částečně i v České republice, a to především na Křivoklátě, v Doksanech, Kladrubech, Praze či na hradě Rábí.Celý závěrečný útok na zámek a cesta bludištěm z křoví se natáčel na zámku Dobříš. (Beckett51)

Reklama

Reklama