Reklama

Reklama

VOD (1)

V dobách rytířů bojujících za čest žije Raiden (Clive Owen), padlý válečník, který musí povstat proti zkaženému sadistickému vládci, aby pomstil svého zneuctěného mistra Bartoka (Morgan Freeman). (Magic Box)

Videa (2)

Trailer

Recenze (159)

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Na doporučení jednoho z mých nejlepších kamarádů jsem se prostě musel podívat na Poslední Rytíře. C. Owena mam rád tak se šlo na to. Filmu škodí dvě věci. První je ta, že na to jak se zde jiskří z čepelí a šermuje, je příliš málo vidět z šermířského umění herců. A to nemluvím o téměř absenci krve. To důležitější ale je, že se skoro půl filmu nic neděje. Tedy ono se děje, ale je to dělané poněkud bez nápadu a fádně. Poslední třetina ale nastolí úplně jiné tempo. Dokonce zahraje i na city.za to dávám 72 procent. Film určitě stojí za to. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Zajímaví herci, mimo jiné se tu mihne i pár českých tváří, které možná znáte, Pavla Kříže určitě, ale vzhledem k tomu, že se jedná o podivně středověké drama o pomstě, čekal jsem přece jen něco jiného než zdlouhavou, rádoby psychologickou hru, která má celkem jasné vyústění. Všechno pak musíte sledovat s pořádnou dávkou patosu. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Je to jednohubka ve starém hávu, kde navíc jsou minuty pro výslednou stopáž přičítány někdy neuvěřitelně pomalými a zpomalenými záběry, dialogy o nesmrtelnosti chrousta a vedlejšími ne vždy důležitými odbočkami. Celkově se však příběh drží jasné revenge linie, a když se smíříme s tím, že nějaká bitka bude tedy holt až na konec, a ještě ke všemu s dost mizernou choreografií a kamerou, můžeme se nechat hýčkat tou depresivní a šedomodrou atmosférou, dlouhými pohledy, sněhovými vločkami... a raději nepřemýšlet, jak tenhle svět vlastně funguje, když mu vládne naprosto pitomý císař, který se musí radit s prvním rádcem div ne při cestě na záchod („mám se jít vyčurat, nebo jít rovnou na velkou, co myslíte?“ - tak na mne celou dobu působil), císař, který nemá vlastní názor a rád si nechá věci přerůst bez hlavu, i když tvrdí, že má plán (tvrdí to asi podobně, jako ten zfetovaný bratr v Kobrách a užovkách). Jedno panství sem, druhé tam, úplatky, moudrý rádce, ale pitomý a nedůvtipný císař. A pak ďábelský ministr, o němž všichni vědí, jaký je, ale nikdo nehne prstem, dokud nepřijde nějaký hej počkej s tvrdým pohledem, a neukáže, zač je toho čest. Pro mne osobně zklamání. Má to zajímavou atmosféru, české reálie jsou pomocí počítačové animace změněny k nepoznání, Clive se snaží, seč může, ale skutečně nic moc to není. Škoda, že Clive nehraje Jamese Bonda. (Jinak, když dvakrát nemrknete, zahlédnete Pavla Kříže - ten dokonce mluví, a anglicky, a Kláru Issovou). ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Od tvorcu takých originálnych a nezabudnuteľných filmov, ako hlavne Casshern, ale aj Goemon by som teda čakal niečo iné, než len štandardnú žánrovku, teda samozrejme až na ten multikultúrny štýl, čo ale v konečnom výsledku aj tak pôsobí takmer zanedbateľne a film by kľudne fungoval aj bez toho, ale zase si nemôžem ani úplne sťažovať. Hlavným problémom je, že je to celé zbytočne zdĺhavé, veľkú časť filmu sa riešia len rôzne intrigy, čo samozrejme nemusí byť nutne zápor, ale tu to nie je podané moc atraktívne. Ale zase postavy sú dostatočne zaujímavé, pričom k viacerým som si dokázal vytvoriť vzťah, plusom je aj ten ázijský dôraz na česť, čo mám veľmi rád a tak som sa aspoň ani nenudil a mohol kľudne čakať, kedy už príde čas na tú pravú pomstu. A našťastie nesklame a v poslednej polhodine sa to už naplno rozbehne. Po akčnej stránke mám ale skôr len priemerné pocity. Nie je jej až tak moc, pričom ju tvoria prevažne menšie akcie, ale aj nejaká tá trochu rozsiahlejšia, celkovo je obstojne natočená a ani choreografia nie je najhoršia, ale chcelo by to aj nejaké výrazné momenty, toto si prakticky len drží potrebný štandard a navyše od eRkového ratingu by som teda čakal podstatne drsnejšie prevedenie, tu sa takmer nič nenájde. A tak po akčnej stránke sa mi najviac páči úvodná fáza finále, postupné odstraňovanie protivníkov a snaha zostať čo najdlhšie bez povšimnutia ma nikdy neomrzia. Plusom je rozhodne herecké obsadenie, kde vynikajú hlavne Clive Owen, ktorý sa pre podobné úlohy veľmi hodí, Cliff Curtis, Morgan Freeman, hlavný záporák Aksel Hennie je správne slizký a potešil ma aj môj obľúbenec Ahn Sung-Ki. A rozpočet síce viditeľne nebol najväčší, ale aj tak má film obstojný vizuál a lokácie. Takže od môjho obľúbeného režiséra by som určite skôr ocenil niečo originálnejšie, toto je až moc rutinné, ale na to jedno pozretie môže byť. A keby to bolo o niečo dynamickejšie a krvavejšie, hodnotil by som aj lepšie. 64 % ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Ucházející středověké drama o znovuzískání cti a promyšlené pomstě, osvěžené neurčitým časovým i místním zasazením (tedy poznal jsem, že se natáčelo v Česku :-)) a multikulturním mixem americko-evropsko-asijských idejí (a herců). Příběh si zbytečně dával na čas, snad aby (marně) dodal rytířskému počínání honosnou "hloubku", nicméně provedení onoho plánu na infiltraci "neproniknutelně" zabezpečené pevnosti slušně vtáhlo a diváckost nakoplo, že jsem chvilku zvažoval i vyšší hvězdičkový příděl. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Ačkoliv to tvůrci snímku veřejně nepřiznávají, během tvorby filmového snímku se nechali přímo inspirovat dnes již legendárním a jen těžko překonatelným příběhem japonských róninů, tzn. samurajů bez svých pánů, mstících se na uchvatitelích právě za smrt svého pána, Genroku Akō incident (元禄赤穂事件). Tehdy, v osmnáctém století, byl příběh zaznamenán neznámým učencem, který jej exemplárně interpretoval jako absolutní oddanost samuraje vůči svému pánu, tzn. absolutní znak samurajského kódu Bushidō (武士道). Do této doby se popularizovanému příběhu dostalo velkého množství filmových, televizních, divadelních a dokonce i rádiových zpracování. Mezi nimi vynikají filmová zpracování Shijushichinin no shikaku (1994), Chushingura - Hana no maki yuki no maki (1962), Daichūshingura (1971), The Fall Of Ako Castle (1978), či operetní zpracování Chūshingura autora Shigeaki Saegusa z roku 1997. (Conspi)
  • FIlm se natáčel částečně i v České republice, a to především na Křivoklátě, v Doksanech, Kladrubech, Praze či na hradě Rábí.Celý závěrečný útok na zámek a cesta bludištěm z křoví se natáčel na zámku Dobříš. (Beckett51)

Reklama

Reklama