Reklama

Reklama

Představte si policajta, který umí číst ve vaší mysli.... a pak jí odhodí pryč! Jeho táta byl scanner. On sám je scanner. Samuel Stazjak byl jedním z dětí, jejichž vývoj ovlivnil pochybný testovací lék. Ten u svých obětí nastartoval výjimečné telepatické schopnosti a umění číst lidskou paměť a ovlivňovat jeho činy. Bohužel má tento preparát také hrůzné vedlejší účinky. Smysly scannerů jsou tak napnuté, že z toho časem úplně zešílí. Jedinou zmírňující látkou je ephemerol, který omezuje možnosti scanování. Pokud ho však člověk nebere, stává se časovanou bombou, připravenou kdykoliv vybuchnout. Proto se také Samuel Staziak dává k řadám policie, aby své pekelné umění využil pro boj se zločinem. Jeho soupeřem však nebude nikdo menší,  než samotný otec všech scannerů. (Řitka video)

(více)

Recenze (36)

choze 

všechny recenze uživatele

Producenti série SCANNERS chtěli z autorských práv na vybuchující hlavy vyždímat ještě pár dolarů a spíchli tohle koukatelné béčko, u kterého člověka jen zamrzí, že se Cronenbergovi scaneři v hororovém žánru neetablovali podobně jako Romerovy zombie a zůstalo jen u pěti filmů. Protože odhazovat lidi silou myšlenky je cool a každý filmař byť jen se špetičkou představivosti by se na inscenování průniků do cizích myslí mohl krásně vyřádit. Jinak Brion James se tu jen mihne jako doktor v psychiatrické léčebně. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Slušná devadsátková jízda. Možná proto, že tam jde trochu cítit osmdesátek, ale krvavé scény jsou fajn, halucinační scény taky, zápletka ujde, má to spád, je to krásně naivní, prostě paráda. Docela mě zaujala Xena, stejně odpuzující jako přitažlivá. Rozhodně lepší a nápaditější než o rok mladší pokračování. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

I po letech sympatické béčko stojící nejméně jednou nohou ještě v 80. letech, což jako příznivec tehdejší produkce oceňuji. A pokud Scanner, pak očekávám vybuchující hlavy. No, trvalo to, ale jak se blíží závěr, člověk se nakonec dočká. Škoda, že druhá exploze nebyla naplno v obraze, ale zase zkroucená huba před výbuchem docela šla. Jinak klasický příběh o padouchovi (skvělý Richard Lynch), co pomocí drog, hypnózy a nedobrovolných pomocníků terorizuje policejní oddělení. Asi nejvýraznější postavou je excentrická Hilary Shepardová s uhrančivým pohledem a démonem v těle. A nechybí ani roztomilé příšery, coby ty nejhorší noční můry vyvolených. Za mě spokojenost.....3,5* ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Scanner od Cronenberga je klasika, a když byl úspěšnej proč neudělat další díl? No tohle je prostě béčko na který jde dobře koukat. Quinn je sympaťák a starý dabing co si pamatuju to jen umocnil, sice se nedočkáme moc krvavých orgií, či nějakého velkého gore(to si tvůrci šetřily na druhý díl), ale film i přesto běží dál a dál do zdárného konce. Celý film prostupuje taková pohodává krásná atmosféra toho správného béčka. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Pozrel som si „hlavnú“ trilógiu nazvanú Scanners z rokov 1981 - 1991, ktorú počiatkom 80. rokov pomáhal odpáliť Cronenberg. Pamätám si, že už ako puberťákovi ma mimoriadne sklamala, pretože avizovala vybuchujúce hlavy, ale nakoniec to bolo celé o dosť inom a až na pár detailov sa s hlavami nič výnimočné nedialo. Paradoxne sa „to“ s nimi začalo diať až v polovici 90. rokov, keď k pôvodnej trilógii pribudli dve béčkarské pokračovania nazvané Scanner (všímate si tie rafinované rozdiely, však?), ktoré vznikli v rokoch 1994 a 1995.  Pribudli úmrtia a najmä nechutné efekty s maskami, hlavami a pridruženými časťami tiel. Scanner: Policajt sa (na rozdiel od pôvodnej trilógie) na nič nehrá a jedná sa o očividné krvavé béčko. ()

Zajímavosti (3)

  • Natáčení filmu probíhalo v Los Angeles (Kalifornie, USA) od 25. ledna do 22. února 1993. (GASTON73)

Reklama

Reklama