Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lichožrouti jsou malí tvorové, kteří žijí s námi lidmi a mohou za to, že lidstvu z každého páru ponožek vždy zůstane jen jedna – lichá. Ponožkami se totiž živí! Osudy hlavních protagonistů LICHOŽROUTŮ a jejich největšího protihráče, podivínského a opuštěného PROFESORA, spojuje příběh hlavního hrdiny, malého LICHOŽROUTA HIHLÍKA, na kterého čekají ve filmu velká dobrodružství. Dny jeho dědy LAMORA, který ho vychoval, jsou u konce a HIHLÍK musí překonat strach, vylézt z okna a vydat se hledat strejdu PADREHO, o kterém neměl doteď ani tušení. Svou odvahu čerpá z toho, co mu vštípil dědeček – lásky k rodině, dobré výchovy a lichožroutího „desatera". Ani v novém lupičském domově u mafiánského strýce a dvou poťouchlých bratranců své ideály a zásady neopouští. A to i přesto, že ho zavedou do nebezpečných situací. Když nakonec s těžkým srdcem přeci jen poruší dvě základní lichožroutí pravidla „ Nikdy nevezmeš celý pár" a „Drž se lidí, ale drž se od nich dál", pak jenom proto, že věří, že vyčerpal všechny možnosti, aby došel ke svému vytouženému cíli – rodině.
S trochou nadsázky se dá říct, že poselství filmu zní: Rodina je nade vše! Drž se té, kterou máš, měj ji rád a dělej vše pro to, aby byla dobrá, protože jinou na tomhle světě mít nebudeš. A je jedno, jestli jsi člověk, nebo LICHOŽROUT! (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (151)

Franki69 

všechny recenze uživatele

Žádnej krteček s pandou nebo 3D hurvínek s joystickem...Takhle by se mi líbily současné české animáky. V tomto fóru je to takové to české hartusení, srovnatelné s hospodskými diskusemi o hokeji nebo fotbale. Koho měl trenér postavit, kam to měl Darida kopnout a nebo jak je možný, že Francouz nechytil takovou jasnou dělovku. *** Naprosto mě okouzlily postavy, fórečky, příběh...Bylo jasný, že tvůrčí tým se královsky bavil a že má ze světové kinematografie nakoukáno. Obtloustlý Padre mafioso, silák s ruským přízvukem..Dederon fakt pěkně zlověstná figura ... Líbila se mi i hudba. Tohle je opravdu povedený film a přeju mu dlouhej život. A určitě nejen v českých kinech a televizích. Zaslouží si to. Doporučuji s 80% a bylo by víc, kdyby bylo postavičkám lépe rozumět. Ale zvuk v českém filmu, to je kapitola sama pro sebe...škoda, mohlo to bejt je o pár procent víc. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Číst knihu byla pro mě ztráta času, když už mě znudily první stránky, tak jsem doufal, že to jako film bude koukatelné. Je to koukatelné, ale celé je to nudné, nezáživné, někdy i trapné. Když si vzpomenu na Čtyřlístek, který animačně byl zvládnut jako počítačová hra, pořád to bylo zábavnější a zajímavější než tohle... Profesor mi zde připadá jako nevyužitá postava. Prostě tu je někdo, kdo lichožrouty vidí a nějaký větší účel má pak až ke konci. Nepobaví to a příběh je sám o sobě nezajímavý - prostě gangsterka o gangu zlodějů ponožek. Rádoby akční, ale i ta akce je nijaká. Jo, a taky zde umře celkem dost postav. Hvězdička za animaci Prahy, ta se jim povedla. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Pohádková moralita o tom, že správné je krást jen s mírou. To jako vážně? Nápad na skrytý svět pletených tvorů, kteří se živí lidskými ponožkami, je roztomilý, ale příběh nemá gradaci. Obsahuje pár zajímavých nápadů, ale chybí mu jasná dějová linka. Nevadí mi, když v pohádce někdo zemře, ale tady se smrt ohání kosou ve velkém, aniž by to vzbuzovalo smutek nebo zadostiučinění. Zanechává to jen jakousi udivenou pachuť. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Knihu neznám, možná dobře. Ale tak dobrý nápad, relativně pohodové výtvarné zpracování a tak mizerný až odporný příběh... nechápu. Byl jsme na tom v kině na doporučení. A jedno z největších zklamání pro mě vůbec, co se filmů v kině týče.... Všechno od začátku šlape jako hodinky, ale na tohle vzít děti tak se musím od půlky mlátit do hlavy... ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Chodím na dětské filmy často a Šrutovu knihu jsem četl (vlastně spíš předčítal), takže mám srovnání. A jsem nucen říct, že z něj filmoví Lichožrouti nevyšli dobře. Knížka je rozverná, rozehrává hodně linií a postav - počínaje panem Vavřincem, co hraje na trubku o funusech. Film je takový slepenec akčních scén bez většího přesahu, myšlenky nebo humoru. Boj dvou kriminálních part o kupu ponožek. Že jsem se nebavil já a celkem třikrát během projekce usnul, to je jedna věc. Ale že děti výš zhodnotily i hraný Sirotčinec sl. Peregrinové, u kterého se místy klepaly strachy, to už je asi něco špatně. PS: T. Vilhelmovou už prosím ne, filmům s ní se roky vyhýbám... ani v dabingu. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (3)

  • Snímek získal na audiovizuálních cenách TRILOBIT cenu v kategorii Dětské poroty, a to „Berounského medvídka“ pro rok 2017. (P. J. D.)
  • Snímek se stal u diváků nejúspěšnějším ryze českým porevolučním celovečerním animovaným filmem. (P. J. D.)
  • Film debutoval také v Číně, v Rusku a v Jížní Koreji. (petr.koca)

Reklama

Reklama