Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Shelbyové se vyrovnávají s krachem na burze v roce 1929 a Tommy čelí novým hrozbám od mladších členů rodiny a fašistických konkurentů. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (66)

Sawy 

všechny recenze uživatele

Nejlepší série. Konečně se systematicky a funkčně pracuje s historickým kontextem, který fiktivní postavy obklopuje (krach na burze, vzestup fašismu, Churchill a Mosley...), což tvoří hlavně v závěru fantastickou tenzi mezi tím, co sledujeme, a tím, co víme, že pravděpodobně nastane. Měl jsem trochu obavy z politicky směřovaného konce 4. série, ale nakonec to bylo to nejlepší, co Peaky Blinders mohlo potkat. Styl je tentokrát důsledněji provázán s obsahem a pokud bude Tommy Shelby a spol. pokračovat ve zde nastaveném směřování i dál, možná nakonec tu křečovitou snahu o stylovost za každou cenu, občas podivnou práci s postavami a únavně repetetivní strukturu jednotlivých sérií prominu a s klidem postavím britského levobočka Boardwalk Empire na úroveň jeho amerického legitimního bratříčka. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Part Mad Men, part The Godfather, part Sons of Anarchy. Sudý série se mi zdají lepší a vyváženější než ty lichý, production value nicméně letí strmě vzhůru s každou řadou, herci rovněž epizodu od epizody lepší a lepší, a fašistická nálada z páté řady mě uvrhla do solidní deprese, protože ta historie se fakt ráda opakuje, co? Neuvěřitelný, že jsem si ten seriál tak dlouho odpíral. Šestá řada na Netflixu naštěstí co nevidět a filmový finále jako třešnička na závěr snad časem taky. Náběh na jeden z nejlepších seriálových konců tady je, tak pls ať to nezklame. ()

Reklama

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dvou letech, kdy mezitím na svět přišlo v rámci seriálové tvorby mnoho dobrého (Chernobyl, devátá série TWD) a mnoho špatného (poslední série GoT...), se na obrazovky pro naší nadměrnou spokojenost vrátil generátor filmového řemeslného bohatství Peaky Blinders. A tento šestidílný návrat se nesl po minulé válce v mnohem odlehčenějším stylu co se fyzické kondice týče, avšak psychika našich hrdinů dostala zabrat více jak kdy dřív a mé chrochtavé nadšení se díky tomu naladilo na velmi hlasité vlny. Kompoziční nápaditost s vizuální dechberoucností šla do pozadí vůči propracovanějším příběhovým kličkám a smyčkám, ale když dojde na scénu pro naše vjemy podmanivou, tak se jedná o vynikající práci s audiovizuálnem (jmenovitě musím zmínit baletní představení či krásné čínské lampiónky). A právě do zmiňovaných dějových smyček se dostávají důsledky události, jež ovlivnily celý svět, jako například počátek hospodářské krize či příchod nacionálně laděných režimů. Všechna tato témata do gangsterského základu, jež si seriál stále drží, zapadají skvělé a přinaší originální zápletky, jejichž působnost je sice v určitých chvílích překvapivá a ne pro všechny zavděčující, ale mému skromnému vkusu to sedlo na drahou výbornou. O soundtracku tu není potřeba polemizovat, dvakrát projevený hold vlastním rodákům mluví za vše a já si imaginární kytarové vyhrávky pana Iommiho jel v průbehu celého trvání obou příspěvků. Za mě rozhodnopádných 10/10. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednoznačně nejleslabší díl. Technickou preciznost hravě překryje unylá politická zápletka, kde se spíše než na činy hraje na kecy, které po několika hodinách začnou působit monotónně a po dalších pár přímo rušivě. Hlavní hrdinové zřejmě zcela záměrně působí vyčpěle a unaveně, ovšem těžko se v tom hledá racionální opodstatnění. Jinými slovy dramaturgicky se pětka rozhodně moc nepovedla a dávat vysoké hodnocení primárně proto, že se jedná o Peaky Blinders není na místě. Po pětce už doufám, že šestka nepřijde a zůstane vše tak nějak otevřené a nejednoznačné, jak bych očekával. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

zatím poslední série sice vypadá zdaleka nejlépe,ale odklon k politice mi k Peaky Blinders upřímně až tolik nesedí.Není tu sice opět nouze o zvraty a to včetně ne úplně očekávaného konce,ale i nadále bude platit,že nejblíže k tomu co jsem od PB od začátku čekal bude mít druhá řada.Co se týká postav,tak tam je ten vývoj možná překvapivější než všechny zvraty dohromady.Žádná z nich sice od samého začátku není úplně kladná,ale Tommy se postupem času přeměnil na absolutního egomaniaka,který si myslí,že má za všech okolností vše pod kontrolou a na paty mu teď začíná šlapat "nová generace",přičemž z Michaela se stává extrémní slizák a táhne sebou i doposud nevýrazného Finna.Nejsympatičtější tak nakonec zůstává skoro stále stejný Arthur a to bych na úplném začátku netipoval.Závěr každopádně připravil slušnou půdu pro šestou řadu,kterou si nenechám utéct...80% ()

Galerie (132)

Zajímavosti (3)

  • V epizodě si zahrál menší roli slavný irský fotbalista Robbie Keane. (Punisher)

Reklama

Reklama