Reklama

Reklama

Pacific Rim: Povstání

  • USA Pacific Rim: Uprising (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

Poprvé jsme je dokázali zastavit. Jenže to, co mimozemští tvorové Kaiju napáchali na Zemi v prvním díle akčního sci-fi Pacific Rim byla jen předehra k tomu, co si pro lidstvo připravili teď. Hvězda Star Wars John Boyega a Scott EastwoodRychle a zběsile vedou tým, který je poslední nadějí na přežití planety. Členy tohoto týmu jsou piloti ovládající Jaegery, obří roboty, kteří jsou svou velikostí a vybavením schopní konkurovat stejně vybaveným Kaiju. Jake Pentecost (John Boyega) k nim dlouhou patřil, jenže pak se vykašlal na svůj talent i na odkaz svého otce, jenž v boji proti Kaiju obětoval vlastní život. Raději přežívá v ilegalitě a na živobytí si vydělává nejrůznějšími aktivitami za hranou zákona. Při jedné takové akci narazí na patnáctiletou Amaru, která dokázala ukrást a rozchodit původně k likvidaci určeného Jaegera. Než se tihle dva stačí pořádně seznámit, mají v patách Zákon. Aby unikli trestu, začlení se do programu výcviku nových pilotů Jaegerů. Jake po boku svého bývalého parťáka Lamberta (Scott Eastwood) jako instruktor a Amara jako nadějná pilotka. Všichni doufají, že si tréninkové schopnosti nikdy nebudou muset vyzkoušet v reálné válce. Jenže ta přichází. Dřív, než si všichni přáli, a ze směru, odkud ji nikdo nečekal. (CinemArt)

(více)

Videa (11)

Trailer 6

Recenze (477)

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Šmarja, mně bylo zle. Na začátek tedy poprosím, velmi slušně a s hodně vznešeným úmyslem: Prosím, nechoďte na to do kina, neplaťte těmto odpadním produkcím! Jistě, spousta lidí bude argumentovat: "Vždyť je to oddechové béčko, co tu děláš za scény?" Jen kdyby, protože tady se nepovedlo zhola nic. Idiokracie prolezla srkz naskrz scénářem, který by Vám zpatlal i Troška na koleni kvalitněji. Logické uvažování vyspělejší než u obsazených postav najdete u kapesníku. Všude vidíme jen oplzlou reklamu na Čínu, pozadí zelené jak brčál, klišé otřepanější a projetější co lehká dáma v důchodu, ba i u posmrtné řeči se zasměju více co zde. Roboti jsou docela sexy, ale když už člověk chce nějaký závěrečný megafight, tak se dočká naprosto trapného a antiklimatického konce. Ach jo. Škoda dalších slov. Hvězda jen za ok bitky a trolol píseň. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

10 let byl na Zemi klid. Ten však končí, když se objeví nová, horší hrozba. Piloti Jaegeru musí tak nasednout do svých zlatíček a opět někomu stylově nakopat. Bezpáteřní, akční, stylová podívaná, která dává jasně najevo, že při návštěvě kina máte nechat mozek doma. Na plátně se to řeže hlava nehlava a efekty jsou na špičkové úrovní. Pokud stále hledáte náhradu za nepovedené Power Rangers, tohle je ta nejlepší volba. Guilty pleassure roku. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

První Pacific Rim je pro mnohé novodobá klasika stejně jako svého času Den Nezávislosti, a na jeho dvojku se nefalšovaně těšili - del Torovi ale trvalo sakra dlouho než si ji vydupal, a pak si ještě, chuj jeden, od režie obřího mechanářezu zběhnul k oscarovým indie romancím s rybami, takže megarobící zůstali na debutujícího DeKnighta (aspoň tradice divného jména zůstala). Ten má nicméně dost zkušeností s psaním scénářů a je to na výsledku vidět - del Torova stylovost a originalita mu sice chybí, ale drajv a lehkost s jakou sviští příběhem a množstvím postav a robotů nikoliv, a Pacific Rim 2 je tak snad nejsvižnější celovečerák ever - celé mi to uběhlo subjektivně tak za hodinku. Co při tom všem stihne na diváka hodit? Jeho dvojka v duchu nejlepších a nejhorších blockbusterový tradic má všeho víc - a hlavně víc Číny, protože hlavně pro její trh sequel vzniknul. Zvykejte si. Krom toho víc Jeagerů, víc epické řežby, víc nadsázky, víc hovadin v příběhu, a mnohem víc pokácených mrakodrapů, protože přesně toto chcete vidět. Špačkujícími piloty řízené Jeagery jak při boji s megavetřelci katanami krájí velkoměsta na nudlovku a vůbec nikdo při tom neřeší že to nedává moc smysl. Co tu chybí je wow efekt, čelisti zůstaly na podlaze kina před pěti lety, chybí tu Ron Pearlman, což je spatně, a chybí tu dávání Kaijuovi přes držku lodí, protože nic tak pošahaně cool už nikdy nikdo nenatočí. Ve výsledku tedy svižný a zábavný akční blockbuster s výborným Boyegou, snesitelnou loli jako jeho kopilotkou, a hrstí dalších herců, převážně teenagerů, kterých si nikdo moc nevšimne. Tedy ideální pro stejně tak teen publikum, které rádo velkou akci ve které vybuchne všechno a ještě se u toho odlehčeně hláškuje, ale tady se zároveň nemusí bát tak urážející debility a repetivní nudy jako v nekonečném pokračování Transformerů. 7/10 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Popcornová oddechovka, které chybí temnota jedničky i zajímavé akční scény, jakými byly třeba souboje pod mořskou hladinou. Devastace mrakodrapů jsou sice efektní, leč již poněkud okoukané (Godzilla, Avengers, Transformers...), a tak poněkud nudí. Roboti i Kaiju solidní, placaté pozadí v 3D zdrcující. Při soubojích v Tokiu to vypadalo skoro na zadní projekci. Eastwood má už držku jako taťka za mlada, prkno Boyega se stále hrát nenaučil. Kdyby alespoň neměl výraz kamenné sfingy od začátku až do konce. Fešná Jingová je jednou z mála sympatických postav a u Spaenyové se uvidí, jestli zvládne i jiné role, než spratka z ulice. Film mi utekl, ale po čase splyne s dalšími podobnými. Kamera, hudba a roboti za návštěvu kina stáli, příběh bez výraznějšího nápadu už nikoliv. Jsem zvědav, zda otevřená zadní vrata poslouží k něčemu zajímavějšímu, nebo je někdo raději přibouchne. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Druhý Pacific Rim viditelně zaostává za jedničkou od del Tora, která si přece jenom kladla vyšší ambice než být pouhými audiovizuálními orgiemi bez hlubší myšlenky. Nicméně se na to i přesto celkem dobře koukalo, souboje přerostlých kaiju monster s kovovými megaroboty jsou řízně akční a opět tam v pozadí zněla tvrďácká hudba. Hodí-li člověk stranou nelogičnost nejedné scény či hloupé chování postav, které jsou podobným filmů vlastní, a prostě se nechá unášet na akčním CGI přehršli triků, tak si tento film v kině užije. Jedna z mnoha snímků, od něhož nesmí člověk čekat příliš a brát ho moc vážně, protože on sám se tak taky nebere. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (25)

  • Kaiju Insurrector, kterého můžeme vidět ve vzpomínkové sekvenci Amary Namani (Cailee Spaeny) a jehož kostra je viditelná v pozadí během plážové scény na začátku filmu, byl nakonec poražen dvojicí Jaegerů, z nichž jeden, Striker Eureka, se objevil v prvním díle. Tento fakt a mnohé další ze života mladé Amary se můžeme dočíst ve volně dostupném šestidílném webkomiksu „Pacific Rim: Amara“. (Israha)
  • Režisér Steven S. DeKnight uvedl, že finální scénář byl kvůli výrobním omezením sepsán za pouhé 3 týdny. (griph)
  • Amara Namani (Cailee Spaeny) má ve svém úkrytu na stole figurku Jaegera Gipsyho Dangera. Hermann Gottlieb (Burn Gorman) má zase ve své pracovně figurky dvou kaiju monster - Hardshipa a Knifeheada. Všechny tyto figurky, související s dějem prvního filmu, jsou reálně existujícími sběratelskými předměty, vyrobenými společností NECA. (Israha)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Eastwood v Pacific Rim 2?

Eastwood v Pacific Rim 2?

01.07.2016

Obří roboti už naverbovali Johna Boyegu (Star Wars: Síla se probouzí) a teď házejí očkem po Scottu Eastwoodovi. Syn filmové legendy hraje posledních 10 let, až nyní ale přechází do blockbusterového… (více)

Pacific Rim 2 potvrzen

Pacific Rim 2 potvrzen

25.02.2016

Po třech letech máme konečně jasno v tom, jestli bude Pacific Rim 2. Guillermo del Toro ho původně chystal na léto 2017, nakonec to ale neklaplo a film zmizel z kalendáře premiér. Del Toro i přesto… (více)

Guillermo del Toro a Fantastická cesta?

Guillermo del Toro a Fantastická cesta?

08.01.2016

Remake slavné sci-fi z roku 1966, na který producentsky dohlíží samotný James Cameron, už se pokusila natočit kupa režisérů. K Fantastické cestě se dostali Roland Emmerich (Den nezávislosti), Paul… (více)

Reklama

Reklama