Reklama

Reklama

VOD (1)

Píše se rok 2025 a James Cole (Bruce Willis) žije v ponurém a zasněženém světě. Začalo to už na konci dvacátého století, kdy během dvou let zemřelo na následky nebezpečného viru pět miliard lidí. Ti se teď krčí pod zemí jako krtci. Lidstvo se s tím ale nehodlá smířit, proto strojem času vysílá do minulosti dobrovolníky z řad vězňů. Jejich úkolem není spasit svět - mají pouze pozorovat, sbírat vzorky a odhalit zdroj nákazy. Vědci pak snadněji vyvinou protilátku, aby se lidé jednadvacátého století mohli vrátit zpátky na zemský povrch. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (1 444)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Opravdu skvělý film. Výkony jsou jednoznačně velkolepé. Bruce Willis mne překvapil. Nikoho jiného si v jeho roli nedokážu představit. Je dokonalý jak v použití řeči a těla, tak v zabarvení hlasu. Zvládne vypadat nebezpečně, extrémně zranitelný a nemocný současně. Výkres postavy je poutavý a v jednom momentu začnete věřit, že by mohl být opravdu duševně nemocný a že vše kolem je součástí jeho halucinací. Film jako celek je krásně poskládán a je jedním z nejlepších sci-fi (dokonce bez třpytivých efektů). ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Niektoré filmy nám dokážu sprostredkovať intelektuálny zážitok a niektoré emocionálny. 12 Monkeys je nositeľom oboch týchto parametrov, pričom každý z nich prezentuje v ukážkovej forme a vo finále ich sklbuje do dokonale harmonického tvaru. Tvaru, v ktorom sa dá aj pri desiatom zhliadnutí nájsť niečo nové, a ktorý sa tak stáva klenotom sci-fi žánru. ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Nejlepší výkon Brada Pitta v jeho tak bohaté a skvělé kariéře a film, který je opravdu nadčasový.. Není třeba mluvit více, to musíte vidět.. není Giliam náhodou geniální? Je. Cestování časem a pointy vyštavené na maximum ve spletenci opravdu divných a hrozivých událostí a ještě divnějších osob, které v tom jsou zapletené. A taky 12 opic :) ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Willis ve své nejlepší roli kariéry zapomněl na své herecké manýry a odhodil svůj úsměv č. 1. Mimořádný film s geniálně vymyšlenou zápletkou a dechberoucím koncem. Ani na chvíli se divák nenudí a jeho mozkové závity pracují na plný pohon. A tak jedinou slabinou zůstává brutální přehrávání Brada Pitta, které mi kazí dojem z filmu. Děkuji ti filmový bože za Terryho Gilliama. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ajaj, prvýkrát som dal hodnotenie za štyri, no po druhom zhliadnutí filmu by som pridal ešte ďalšie štyri! Ozaj film, ktorý treba vidieť dvakrát pre pochopenie. K hodnoteniu, mohol by som ho vychváliť do nebies, no len by som sa opakoval, hádam len napíšem, že herecky ma priam ohúril ozaj šialene hrajúci Pitt. Jednoznačne jeden z najoriginálnejších pohľadov na budúcnosť a cestovania v čase. 100%. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (58)

  • Ve filmu (na rozdíl od mnoha jiných sci-fi) je použit model cestování v čase, podle něhož není možné cestou zpět v čase změnit budoucnost (vše už se jednou stalo a změna není možná). Ti, kdo se o to pokusí, se jen složitě zapletou do okolností příběhu a nakonec zpravidla zjistí, že snahou o změnu budoucnosti vlastně mají podíl na jejím vzniku - vše stane právě takovým způsobem, jakým se to stalo už jednou. Podobný model cestování v čase je použit například ve filmu Kate a Leopold (2001), kde má dobré fyzikální opodstatnění. (cariada)
  • Keď sa James Cole (Bruce Willis) vráti zo svojej prvej cesty do minulosti a je vo svojej cele, už nemá krvácajúcu ranu na hlave, ktorú utrpel pri bitke s políciou v roku 1990. Keď ho však v ďalšej scéne vypočúvajú vedci, má opäť poranenú hlavu. (Arsenal83)

Související novinky

Stav Bruce Willise se zhoršil

Stav Bruce Willise se zhoršil

17.02.2023

67letý legendární herec mnoha ikonických rolí Bruce Willis ukončil kariéru v březnu loňského roku kvůli afázii, nemoci, která poznamenala jeho schopnost mluvit a porozumět řeči. Tou dobou měl… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Reklama

Reklama