Reklama

Reklama

Sexy bestie

Trailer 1

Obsahy(1)

Život gangstera je značně vyčerpávající. To pocítil i londýnský lapka Gary Dove a uchýlil se raději do slunného Španělska, kde tráví volný čas s manželkou DeeDee a s přáteli Aitchem a Jackie. Jeho odpočinek však nemá dlouhého trvání, brzy je přerušen vpádem psychopatického zabijáka Dona Logana, jenž Dovea donutí, aby se k opuštěnému řemeslu rychle vrátil. Je ho potřeba u velké bankovní loupeže. Gary dlouho odolává, nakonec se ale do Londýna přece jen vydá. Avšak nikoli v přítomnosti Dona Logana. Tomu se totiž stala malá nehoda. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (129)

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

O zbytečný film se nejedná jak tu přečítám komentáře. Velmi dobrý herecký výkon Bena Kingseye, který drží stopu mafiánského podsvětí. Krimi gangsterka s dobrými dialogy, gangsterům z odchodu od kšeftů. Jonathan Glazer přikořenil příchuť' krimi atmosféry Ritchieho průmyslu. Film s příchutí small scented Tarantino's. ()

bakeero 

všechny recenze uživatele

Doufal jsem v zábavnou anglickou gangsterku. Namísto toho jsem v první polovině dostal psychopatizujícího Bena Kingsleyho, který se coby Don s přehledem zařadil mezi mé nejneoblíbenější filmové postavy. Pokud ho uvidíte, jak raplovsky se tu dožaduje jisté službičky, dáte mi jistě za pravdu. Druhá polovina má dobrý nápad s vyloupením banky, ale je vlastně příliš krátká na to, aby zachránila to, co Ben Kingsley v první polovině zazdil :-)) ()

Reklama

Topco 

všechny recenze uživatele

Vydarený debut s noirovým námetom pracuje a dáva si záležať na hravom vizuále (snové sekvencie, klipovitý strih). Londýnsky gangster Gal (Winstone) si užíva spokojného kriminálneho dôchodku v luxusnej vile s bazénom v Španielsku. Dovolenkové leháro však trvá len dovtedy, kým ho nedobehne temná minulosť v podobe psychopatického zabijaka Dona (psychopatický a na Oscara nominovaný Ben Kingsley). Ten prichádza s ponukou na posledný džob jeho kariéry – lúpež diamantov. Gal je pevne rozhodnutý, že do toho nejde, ale Donovi sa proste „nie“ nehovorí... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Gangster na odpočinku a gangster totální psychopat. Jenže první se minulosti jen tak nezbaví, takže druhý ho přiměje, aby se naposledy vrátil do nekalé akce. Audiovizuální stránka je poměrně zajímavá, děj spolu s dialogy také ujde. Přesto to u mnoha momentů i přes dietní stopáž úplně svižně nepádí kupředu a s pointami několika scén jsem také nebyl zrovna spokojený. Velkým trumfem je ale naštěstí Ben Kingsley, s naběhlými žílami a vytřeštěnýma očima je úchvatný. Vždycky jsem ho měl moc rád a vždycky mě o to víc zamrzí, jaké (jalové) látky si kolikrát vybral. ()

Santino7 

všechny recenze uživatele

Veľmi, ale skutočne veľmi pekne vyzerajúca gangsterka. Bodaj by nie, slnečné prostredie Španielska v kombinácii s typickým britským absurdným humorom, to skrátka nemôže dopadnúť zle (viď napríklad aj Business, ktorý som si taktiež obľúbil). A prirátajme k tomu ešte úžasný herecký koncert Bena Kingsleyho, ktorý tu do slova a do písmena svoju postavu doviedol k dokonalosti (verím tomu, že svoju rolu si pri natáčaní musel vyslovene užívať a okolie taktiež). Tú nomináciu na Oscara (herec vo vedľajšej roli) plne chápem, vskutku fantastický výkon! Som si síce vedomý, že sa výkonu jednotlivca v tomto prípade asi venujem až moc, lenže bez neho by ten film ani zďaleka nebol taký ako je, a bodka. Ostatne zahanbiť sa nedali ani ostatní zúčastnení, najmä Ray Winstone, ktorému takéto typy postáv sedia úplne skvele. Aby som ale napísal aj čo-to k filmu, musím povedať, že v jeho priebehu nastal jeden výrazný kvalitatívny zlom. Čo je však fajn (a vďaka čomu ponechávam tak vysoké hodnotenie), ten horší úsek bol pomerne krátky. Považujem zaň jednoznačne tú časť, v ktorej sa dej presunul zo Španielska do Anglicka a chvíľkovo presedlal na trochu vážnejšiu nôtu, vtedy tomu akoby dochádzal dych - a mimo iného aj Kingsley! :-) Avšak moje konečné hodnotenie to zas nejak extra neovplyvnilo, záver bol totižto opäť fajn a mal som z toho dobrý pocit. Či už z komediálnej roviny filmu plnej štýlových hlášok (ktorá prevažovala po väčšinu času) alebo aj z jemného zabŕdania do roviny psychologickej. Škoda len, že to bolo pomerne dosť krátke, taká dvadsať až tridsať minútovka navyše by tomu podľa mňa neuškodila - samozrejme, ak by bola kvalitne využitá, čo už pochopiteľne tak jednoduché nie je. 4/5 ()

Galerie (43)

Zajímavosti (5)

  • Výslech na letišti byl první scénou, kterou Ben Kingsley natočil. Ten později uvedl, že postava Dona Logana byla z velké části inspirována jeho babičkou. (MrCreosote)
  • Ben Kingsley při hraní psychopata Dona Logana dával volný průchod veškerému svému hněvu a napětí a, jak sám řekl, po zbytek dne pak byl krotký jako beránek. (MrCreosote)
  • Roli Dona Logana (Ben Kingsley) si mohl zahrát jak Anthony Hopkins, tak i Ray Winsone, který nakonec ztvárnil hlavní postavu filmu, bývalého mafiána Gala. (MrCreosote)

Související novinky

Gangsterka Sexy bestie dostane prequel

Gangsterka Sexy bestie dostane prequel

20.08.2018

V době, kdy se už chystá i nový ALF, asi nikoho nepřekvapí, že Hollywoodu dávno přestalo být cokoliv svaté. Každopádně jednou za čas přijde i oznámení, které zase nezní tak špatně, a kupodivu vlastně… (více)

Reklama

Reklama