Reklama

Reklama

Nejdrsnější zpracování klasika E. A. Poea. Navždy bude Maria litovat dne, kdy se vzepřela vůli španělské inkvizice. Kdyby jen tehdy nevystoupila z davu na obranu toho nebožáka. Kdyby jen nezaujala svou odvahou ďábelského inkvizitora Torquemada. Kdyby jen.... Dnes už je to vše jedno. Obviněna z čarodějnictví, zneuctěna, brutálním způsobem připravena o jazyk, čeká Maria, až se k jejímu mladému zmučenému tělu přiblíží pověstné, ze všeho vysvobozující kyvadlo. Nebo je snad ve světě ještě spravedlnost a na dně jámy, mezi krysami, nakonec skončí ten pravý? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (75)

kinej odpad!

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí tohoto filmu jsem si uvědomil, jak moc může být filmařina ošidná. Na jedné straně vábí coby umělecký směr s nespočtem inspiračních zdrojů a mořem možností. Láká mladé a ambiciózní umělce ke studiu a tvrdé práci,aby poté dostali možnost podílet se na utváření filmových dějin, či možnost zbohatnout, popřípadě obojí. Ale existuje také odvrácená strana filmu, ta kterou reprezentuje tento film. Podfinancovaný rozpočet, debilní a beznadějný scénář, mizerní herci, a z milovaného řemesla se stává prostituce. Dvě hlavní postavy, manželský pár, snad musel do filmu někdo protekčně protlačit, aniž by je viděl hrát. Opravdový výsměch herectví. Střih, potencionálně jedno z největších filmových kouzel, se zde brací proti svým tvůrcům a umocňuje tak "kvality" ostatních složek filmu. Například toporné herectví a špatnou kameru. Lance Henriksen ani Oliver Reed nikdy nebyli herci první kategorie a zde možná nacházíme odpověď proč. Samotný závěr s kvyadlem je vsktutku hororový, ale ne atmosférou, nýbrž provedením. Hůř by snad film nenatočili, ani kdyby ho kazili schválně. Tohle je skutečný odpad. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tak nák jsem nevěděl co od toho čekat. Ale nakonec se to ukázalo jako velice povedené. Možná si bude říkat ,že je to místy než horor spíš historické drama ala Kladivo na čarodějnice. Vše se odehrává v 15 století ve Španělsku v odbodí inkvizice a nechvalně prosnulého inkvizitora Torguemandem ,který každého donutí přiznat se k čarodějnictví a když ho nezabijou při mučený tak plameny ukončí jeho trápení. Příběh se odehrává okolo manželského páru ,který se živí pekařinou. Jsou svědky popravy ,ale když se snaží odejít protože se na to nechtějí dívat jsou zadrženy a ženu Marii odvedou na výslech a mučení. Jsme s vědky krutých praktik při výslších. A rozdvojené osobnosti Torguemady. Manžel dělá vše ,aby svoji ženu zachránl. Kyvadlo se objeví až v závěru stějně jako jáma ,která je trochu jiná než jí znám z jiného filmu kde jsou v jámě hadi tady jsou tam špičatý kůly. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

V úvodných minútach vykonávania inkvizítorského trestu, som si myslel že pôjde o paródiu. Scéna je naozaj z ríše BLÁZNIVÝCH STRIEL. Našťastie to potom vyhodilo výhybku a meno režiséra Stuarta Gordona začalo byť reálnejšie. Avšak od tohto zabudnutého majstra som čakal predsa len väčšie potešeníčko. Parta Bandových spolu so Stuartom, nám mohli nasekať lepší gore festík. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Ako si len môže béčkový režisér S.Gordon brať do papule meno Edgara Allana Poe (19.1.1809 - 7.10.1849) a vydávať takúto primitivitu za adaptáciu jeho poviedky?! Okrem názvu, ktorý sprosto zneužil, to nemá s atmosferickým, snovým dielom tohto amerického literárneho klasika nič spoločné. To čo som zhliadol je lacný šmejd, ktorý ma nedokázal ani na sekundu presvedčiť o ilúzii stredoveku, kde je tento príbeh situovaný. A ak niekomu ide o sadistické prasačiny, ktoré sa dajú pri inkvizičnom horrore očakávať, tak to nech si radšej klikne na nejaké ruské porno stránky. Pretože v tomto braku sa ani tých nedočká. Úbohý videofilm, ktorému prideľujem jednu hviezdičku len pre aký-taký herecký výkon L.Henriksena v úlohe inkvizítora Torquemada a za neraz odhalené prsia a pičku R.DeRicci. * ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Trochu mě překvapilo zdejší nižší hodnocení filmu. Nevím, nakolik bych to měl nazývat adaptací Poea, ale film je to vskutku dobrý. Obzvláště áčkový výkon Lance Henriksena, ostatně jako obvykle, stojí za vyzdvihnutí. Oliver Reed se v roli kardinála našel a b-hororový klasik a miláček Stuarta Gordona Jeffrey Combs byl ve své lehce komediální postavě také velkým obohacením pro film. Snímek je natočen v duchu, který by kdekdo mohl nazvat laciným šmejdem se skoro až telenovelovou nebo asyláckou atmosférou, ale já bych to nazval spíše jako vhodné fantaskní provedení. Mně se tohle líbilo. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama