Reklama

Reklama

Hledá se Dory

  • USA Finding Dory (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

V animovaném filmu od studií Disney•Pixar Hledá se Dory se na stříbrná plátna vrací oblíbená modrá rybka Dory, která si spokojeně žije na korálovém útesu s Nemem a Marlinem. Pak si ale Dory z ničeho nic vzpomene, že kdysi a kdesi ztratila své rodiče. Společně s Marlinem a Nemem se vydá na strhující dobrodružství napříč oceánem, až do prestižního Mořského akvária v Kalifornii, kde se léčí nemocní mořští živočichové. Při hledání maminky a tatínka potkává Dory tři svérázné obyvatele Mořského akvária: První je Hank, nerudný chobotničák, který úspěšně uniká zřízencům; druhý je Bailey, samec běluhy, který sám sebe přesvědčil, že mu nefunguje echolokace, a třetí je krátkozraká velryba jménem Naděje. Při prohledávání moderního akvária dojde Dory se svými kamarády k poznání, že své blízké máme nejraději kvůli jejich nedostatkům, a že to nejdůležitější na světě je přátelství a rodina. (Falcon)

(více)

Videa (26)

Trailer 3

Recenze (538)

silentname 

všechny recenze uživatele

"Finding Dory" malo minulý rok obrovský úspech. A hoci si nemyslím, že by išlo o tak silný film, ako sa Pixaru podarilo natočiť 13 rokov predtým, stále ide o veľmi dobré dielko s veľkou dávkou kreativity, dobrými nápadmi a srdcom. Alebo v prípade Hanka až 3. Celkovo keď to vezmem, tak film má vynikajúce animácie, veľmi dobré postavy, len mám trošku pocit, že príbeh je veľmi podobný ich predošlému filmu "Finding Nemo". Ale vybalansujú to veľmi dobrou komédiou a postavami, ktoré som chcel vidieť od začiatku do konca. Mám rád Hanka, mám rád Destiny aj Becky aj Baileyho. Všetky nové postavy sú skvelé. Naše staré postavy sú podľa mňa rovnako dobré a veľmi dobre chápem všetko, čím si prechádzajú. No myslím si, že film mohol ísť trošku temnejšou cestou v rámci príbehu. Nebudem spoilovať pre tých, čo film nevideli, ale je tu scénka, kde sa dozvieme veľmi smutnú informáciu. A keby film pri tom ostal, bolo by to podľa mňa lepšie. Čo viac by som ešte mohol povedať? Nakoľko som si film tentokrát pozrel v origináli, tak si už nepamätám mnohé hlášky, no nikdy nezabudnem na Zuzanu Kronerovú (alebo Sigourney Weaver v origináli). Vizuálne je skvele pozerať na život v tomto akváriu a ako sa naša hrdinka Dory vie dostať tam, kam potrebuje a je veľmi šikovná. A rozhodne je skvelou hlavnou postavou vo filme. Myslím si, že keby sme mali trošku lepšie spracovaný príbeh, tak by som film skutočne miloval. Takto si myslím, že ide o dobrý film, ktorý určite poteší všetkých fanúšikov "Finding Nemo", fanúšikov animovaných filmov a Pixaru. Nie ich najsilnejší, ale stále veľmi dobrý. A s týmito slovami sa lúčim a uvidíme sa pri poslednom filme v rámci "Pixar maratónu" Hodnotenie: B+ ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Že Pixaru dávno došel dech už víme všichni, ale že i pokračování svého největšího hitu nezvládne se asi úplně nečekalo.To, že se film zasekne ve vodním světě mi nevadilo, naopak se dala čekat změna a vodní svět byl fajn.Bohužel všechno je strašně tlačené na city, na rodinu, bez pořádného ostrého vtipu, žádná výrazná postava a např. ti tuleni nebo co to bylo, to byl vyložený hnus, to má jako dnešním dětem ukazovat, že když je někdo jiný než ostatní, tak ho budeme odstrkovat, dělat si z něj prdel a vlastně je to úplně v pořádku?To už ste se v tom Pixaru úplně posrali?Debilní američani.Zklamání.50%. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Prostě pokračování. Příběh se mechanicky snaží použít všechno, co bylo populární u předchozího filmu, což znamená, že diváka výsledek nijak nestrhne. Po technické stránce ovšem opět naprostá špička (všimněte si třeba pohybů chobotnice či vyder pod vodou), výborný český dabing (a vlastně i celá lokalizace včetně snad všech nápisů v samotném filmu) také zaslouží pochvalu (70%). ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Rozhodně znovu nevyšla hvězda na východě. Čím víc nad tím přemýšlím, tím víc mi vadí americkými-příručkami-pro-scenáristy hnaná zápletka a z ní vyplývající vyhroceně lámané zlomy v ději a manipulace s emocemi. Nemo byl sice taky takový, ale zároveň byl i svěžejší a vtipnější, takže celek působil organicky a neměla jsem problém mu to odpustit. Dory tuhle výhodu nemá. Kvůli finálnímu aktu náklaďáku, který nám způsobil několikaminutový hlasitý záchvat smíchu, mi ale sestra zakázala dát jenom dvě hvězdičky. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Jako jízda na roller coasteru skrz známé atrakce dobré, ale já bych radši film. Pořád je hrozně fajn plavat ve stejných vodách a potkat pár zajímavých nových postav (ač hloubkou charakteru se zřejmě vyznačuje pouze Hank), ale trošku moc z toho čiší ta příběhová šroubovanost a nucenost. Marlin a Nemo jako absolutně nadbytečné postavy a druhá scénaristicky absolutně neukočírovaná polovina krade snímku 'filmovost' a sráží sílu příběhu. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (21)

  • Po titulcích následuje ještě jedna scéna. (rikitiki)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 200 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (více)

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Úžasňákovi trhají rekordy

Úžasňákovi trhají rekordy

18.06.2018

Na pokračování oblíbeného animovaného hitu Úžasňákovi čekali fanoušci něco málo přes čtrnáct let. Letos se však téhle superhrdinské rodinky konečně dočkali a už můžou být klidní, protože film… (více)

Reklama

Reklama