Reklama

Reklama

Hledá se Dory

  • USA Finding Dory (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V animovaném filmu od studií Disney•Pixar Hledá se Dory se na stříbrná plátna vrací oblíbená modrá rybka Dory, která si spokojeně žije na korálovém útesu s Nemem a Marlinem. Pak si ale Dory z ničeho nic vzpomene, že kdysi a kdesi ztratila své rodiče. Společně s Marlinem a Nemem se vydá na strhující dobrodružství napříč oceánem, až do prestižního Mořského akvária v Kalifornii, kde se léčí nemocní mořští živočichové. Při hledání maminky a tatínka potkává Dory tři svérázné obyvatele Mořského akvária: První je Hank, nerudný chobotničák, který úspěšně uniká zřízencům; druhý je Bailey, samec běluhy, který sám sebe přesvědčil, že mu nefunguje echolokace, a třetí je krátkozraká velryba jménem Naděje. Při prohledávání moderního akvária dojde Dory se svými kamarády k poznání, že své blízké máme nejraději kvůli jejich nedostatkům, a že to nejdůležitější na světě je přátelství a rodina. (Falcon)

(více)

Recenze (538)

DannyBurino 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film jsem upřímně nečekal, ale viděl jsem ho v kině a byl úžasný. Nejen proto že tam mluvili úplně ti samý z prvního filmu, ale samotný děj je prostě skvěle napsaný a dojemný. Podle mě je to mnohem lepší než první díl. ()

dynamyt1 

všechny recenze uživatele

Hledá se Dory je ukázkový příklad recyklace originálního nápadu, která dostane nálepku pokračování. Podmořský svět je parádní, skvělá animace, dabing, charaktery jednotlivých postav... ale... tvůrci to maličko přepálili. Na animáku Hledá se Nemo mě baví jednoduchá a efektivní dějová linka, ale tady se z jednoduchosti stalo složité a příběh se tak strašně nabaluje, až mě ten sentiment začal otravovat. ()

Lubik333 

všechny recenze uživatele

Jako je mi 17, ale normálně mě to bavilo a čekal jsem až do konce zda je najde či ne. Pohodová pohádka na nedělní lenivé odpoledne. ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale pomatená modrá smažka Dory mě baví víc než Marlinovo otcovské honění v prvním filmu. Oba filmy jsou ovšem asi tak na stejné úrovni kvality, takže tvrdit nesmysly, že už to není ono, je hloupé. ()

Sidenius 

všechny recenze uživatele

Násilím prodloužený úspěch Nema. Uměle vypointované, Dory mi po pěti minutách filmu začne značně štvát. Nemo byl osobnost, tohle je pouze sklerotická ryba :-/ ()

Elizabethx 

všechny recenze uživatele

Myslím, že spousta lidí, jenž si oblíbila tento film, v tom cítí i velkou dávku nostalgie. Tak je to u mě. Hledá se nemo - mé dětství. Jak film, tak hra. A vidět je po takové době znovu. Už to je skvělé a ničím dalším si nenechám zážitek pokazit. ()

Kuchna 

všechny recenze uživatele

Celkem nuda, nic originálního. Nesmál jsem se, prostě Nemo je o 1000000 % lepší...Víc k tomu nelze dodat... ()

DavidDizzer 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem si v prvním díle ,,Hledá se Nemo" doslova zamiloval modrou rybku Dory, vysloveně jsem neváhal a ihned jsem do kina šel na pokračování Hledá se Dory. Je pravda, jak zde mnozí píší, že to již není tak dobrý díl, jako první - něco na tom pravdy bude. Například i mě tam chybělo to ,,něco", co dodávalo filmu šmrnc. V prvním díle se mi líbilo veliké dobrodružství při cestování celým oceánem, plno nebepzečí, vtipných scén a zkrátka mořská jízda. Musím zase říci, že v Hledá se Dory bylo mnohem hezčí a propracovanější grafika, až mě překvapilo, jak je dokonalá. Velmi ostré, reálné záběry, až jsem chvílemi myslel, že se nejdná o animovaný film. I když je tento díl o něco málo slabší, neznamená to, že byl špatný. Ba naopak. Mě osobně velice sedly některé scény s Dory, která neustále zapomínala, její velrybí řeč mě asi nikdy neomrzí a nemá konkurenci. Je pravda, že sem tam se objevily scény (jako například vzpomínky Dory), které trošičku nudily, nadruhou stranu nám umožnili pochopit, co a jak se tehdy stalo. Super bylo, jak vše navazovalo z prvního dílu. Občas některé výpadky paměti Dory opravdu byly až ne příliš vhodné, až divákovi obtěžující, stejně jako některé scény snažit se za každou cenu o ne příliš povedený humor. Místy bych opravdu ubral, neboť některé scény s vtípky byly zbytečné, spíše až dětské prvky. Veliký klobouk dolů za úžasný dabing Báry Munzarové, která fakt nemá konkurenci a kdyby daboval Dory někdo jiný, nebylo by to vůbec ono. Objevilo se i několik dojemných scén a film, který ve mě zanechá emoce ať už vtipné či smutné (dojemné), si zaslouží velké plus. Pokud by se mělo jednat ještě někdy o další pokračování (což by bylo náročné už z důvodu toho, o čem by další díl byl, ale osobně bych nebyl proti), tak bych upřednostňoval spíše děj v moři plném dobrodružství, než někde v otevřeném akváriu, kde se hledali rodiče, kde se v ,,Hledá se Dory" tímto zřejmě trochu ubralo na kvalitě děje. Shrnutí je tedy takové, že i když byl tento díl o něco slabší, stále byl super. Chválím super rozlišení a grafiku, animace..., dabing Báry Munzarové prvotřídní, vtipné scény některé famozní, některé nebyly zapotřebí. Chybělo sice větší dobrodružství a rozvitější děj, ale jinak Super. I když bych hodnotil 70 procenty, zde se nebojím dát 4 *. ()

Veruska.Kuru 

všechny recenze uživatele

Moc pěkné pokračování Hledá se Nemo. Vzpomínky na malou Dory byli naprosto kouzelné a Dory si mě od začátku až do konce získala... Dokonce jsem se i chvílemi silně zasmála,je to opravdu povedené pokračování! ()

soukyd33 

všechny recenze uživatele

Je to vtipný animovaný film pro celou rodinu. Je tam prostě všechno. Pěkná animace dává příběhu lepší kvalitu. Poznámka: Ta chobotnice má super hlášky. 😂👍 Hvězdiček 4 ()

Ignitus.C 

všechny recenze uživatele

Moc povedený druhý díl. Vtipné vtipy, pár dokonce hodně podařených. Zachovali charaktery postavám z prvního dílu, navíc Munzarová s Trojanem zůstali, takže to taky udělalo své. ()

draxxi 

všechny recenze uživatele

Kouzlo z Nema už to nemá....., ale pořád je to superzábava pro celou rodinu. A z té animace prostě oči přecházejí... Nejlepší je ovšem Hank a malinká Dory :)A k tomu opět skvělý dabing! 30/12/2019 90% ()

Mistr119 

všechny recenze uživatele

Teda nedá mi to a musím dát plný počet (možná pod tíhou emocí...)!! :)) O něco málo hodně lepší než díl první. :) V dabingu bavil Marek Eben, narážky na první díl i jiné filmy (především Vetřelec) a především super téma hledání vlastní identity a jedinečnosti a pod otázkou "co by asi udělala Dory" je skryto žití v přítomnosti, nezatěžování se analýzou situace a nechání se vést intuicí! :) Super! :) Spoustu palců nahoru tvůrcům!! :)) ()

ssarka odpad!

všechny recenze uživatele

Náhrada za to, že film nemá absolutně žádný děj je vykradení prvního dílu.... ubohé a smutné... rozhodně to nepatří do červených čísel.... ()

jenspifa 

všechny recenze uživatele

Nevim, ale u mě zdaleka nedosahuje kvalit prvního dílu. Řekne mi někdo, jednu jedinou hlášku? Já si z tohohle dílu nevybavím ani jednu. 65% ()

Y2ORSI 

všechny recenze uživatele

Rok zbytečných sequelů. A Dory, bohužel, z trendu nijak nevybočuje. Pixar zařadil neutrál a předvedl to samé jako v prvním dílu, jen vše trochu unyleji a bez překvapení. Dory byla celkem fajn na malé ploše jako vedlejší postava. V hlavní roli se však promění na nesympatickou stvůru a vy jen doufáte, že ji něco slupne a bude klid. Vedlejší postavy jsou matné, snad krom chobotničáka Hanka. Auta 2 zůstávají nejhorším sequelem z dílny Pixaru, ale Hledá se Dory jim šlape na paty a titul se snaží uzurpovat pro sebe. ()

Flurysek 

všechny recenze uživatele

Byl jsem na tom v kině 17.6. a moc se mi to líbilo. Příběh super, na scéně byly i vtipy a spostu odkazů na první díl (oceán se má přeplout jen jednou, to už mám za sebou...) a Nemo je tentokrát "jen" vedlejší postava. Celkově prostě skvělý :) ()

Martin29 

všechny recenze uživatele

Na předchozím Nemovi byla nejlepší postavou právě Dory. Na její animák jsem byl zvědavý a je to lepší průměr. Příběh je skoro to samé co v předchozím díle jen místo více postav co se objeví zde máme jen chobotnici,běluhu (hodně trapnou) a velrybu. Nemo a Marlin jsou odsunuti na druhou kolej což by nevadilo, ale zde mě přišli zbyteční. Zasmál jsem se zde více než u Nema. ()

Související novinky

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (více)

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Úžasňákovi trhají rekordy

Úžasňákovi trhají rekordy

18.06.2018

Na pokračování oblíbeného animovaného hitu Úžasňákovi čekali fanoušci něco málo přes čtrnáct let. Letos se však téhle superhrdinské rodinky konečně dočkali a už můžou být klidní, protože film… (více)

Reklama

Reklama