Reklama

Reklama

Hledá se Dory

  • USA Finding Dory (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

V animovaném filmu od studií Disney•Pixar Hledá se Dory se na stříbrná plátna vrací oblíbená modrá rybka Dory, která si spokojeně žije na korálovém útesu s Nemem a Marlinem. Pak si ale Dory z ničeho nic vzpomene, že kdysi a kdesi ztratila své rodiče. Společně s Marlinem a Nemem se vydá na strhující dobrodružství napříč oceánem, až do prestižního Mořského akvária v Kalifornii, kde se léčí nemocní mořští živočichové. Při hledání maminky a tatínka potkává Dory tři svérázné obyvatele Mořského akvária: První je Hank, nerudný chobotničák, který úspěšně uniká zřízencům; druhý je Bailey, samec běluhy, který sám sebe přesvědčil, že mu nefunguje echolokace, a třetí je krátkozraká velryba jménem Naděje. Při prohledávání moderního akvária dojde Dory se svými kamarády k poznání, že své blízké máme nejraději kvůli jejich nedostatkům, a že to nejdůležitější na světě je přátelství a rodina. (Falcon)

(více)

Videa (26)

Trailer 3

Recenze (538)

Morien 

všechny recenze uživatele

Rozhodně znovu nevyšla hvězda na východě. Čím víc nad tím přemýšlím, tím víc mi vadí americkými-příručkami-pro-scenáristy hnaná zápletka a z ní vyplývající vyhroceně lámané zlomy v ději a manipulace s emocemi. Nemo byl sice taky takový, ale zároveň byl i svěžejší a vtipnější, takže celek působil organicky a neměla jsem problém mu to odpustit. Dory tuhle výhodu nemá. Kvůli finálnímu aktu náklaďáku, který nám způsobil několikaminutový hlasitý záchvat smíchu, mi ale sestra zakázala dát jenom dvě hvězdičky. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Mohlo to byť strašne super, a v podstate aj je, no mrzeli ma tam tri veci. 1, je zbytočný 2, je o dosť slabší než jednička 3, je nezmyselne prepálený. Ak odhliadnem od vyššie napísaného, tak je to vynikajúci, zábavný a fakt dojímavý animák (asi polku filmu som prereval), aký vedia ukuchtiť jedine chlapci z Pixaru. Vizuálne FAMÓZNE, svižné s prekvapivo smutnou atmosférou. Ak máte prckov, okamžite do kina. A aj keď ich nemáte a nejaké to dieťa vo vás ostalo 8/10 ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Objektivně je to pro děti dost dobrý animák. Ke kterému jsem přistupoval nedůvěřivě, protože Hledá se Nemo mi přišel jako kýč a nemám ten film rád. Tady jsem se do toho taky dost dlouho dostával a ta nemoc s krátkodobou pamětí mne iritovala, neb v současné době je nějak populární točit filmy o dětských poruchách (jedno jestli údajné ADHD nebo jiné postižení) a přijde mi, že takové filmy nemají co říct (těžko s tím něco dělat, těžko se vcítit do role rodiče, těžko soudit a hodnotit, takové filmy zkrátka jen představí problém - a nic). Nakonec ale děj oživil ten pitomý pták s kyblíkem, chameleonská chobotnice, slepý žralok a echolokátor. Asi nejlepší je ale scéna únosu kamionu a její konec, za doprovodu písničky What a Wonderful World. Opět jsou ústředními tématy rodina a přátelství, což je fajn, jen se nesmí tak tlačit na pilu, a tady mi to občas přišlo krapet přes čáru. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Ahoj, já jsem Dory a trpím ztrátou krátkoblbé paměti." Stejně jako Toy Story 2 je Hledá se Dory úplně přirozeným pokračováním, které si udrželo laťku prvního dílu, zná míru a nic nepřehání, má hromadu nápadů... Je prostě kouzelné. Navíc chobotnice Hank a lachtan Gerald jsou tak fantastické nové postavy! ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Viac menej je to podobne zábavná sranda, ktorá rovnako smrdí rybacinou ako Nemo. Akurát ten mi prišiel o chlp zábavnejší, originálnejší a vtipnejší. Hľadá sa Dory je taký slabší odvar, ale musím priznať, že ma bavilo aj toto, postavy sú stále tie isté, ktoré ste si obľúbili minule, takže vyložená nuda nehrozí. P.S.: počkajte si až do konca ;) 80% - 4* ()

Galerie (75)

Zajímavosti (21)

  • Po titulcích následuje ještě jedna scéna. (rikitiki)
  • Vo filme Hľadá sa Nemo (2003) nemohli cicavce hovoriť pod vodou. Napríklad, keď sa šírila správa o Marlinovej ceste, mohli delfíny hovoriť len vo chvíľach, keď vyskočili nad hladinu. Tu však dokáže bieluha Bailey hovoriť bez problémov pod vodou. (ČSFD)
  • Samotná Ellen DeGeneres, která se postarala o hlas Dory, o pokračování Hledá se Nemo (2003) usilovala několik let. Nezapomínala to studiu připomínat i ve své vlastní show (od r. 2003). (Patw)

Související novinky

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (více)

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Úžasňákovi trhají rekordy

Úžasňákovi trhají rekordy

18.06.2018

Na pokračování oblíbeného animovaného hitu Úžasňákovi čekali fanoušci něco málo přes čtrnáct let. Letos se však téhle superhrdinské rodinky konečně dočkali a už můžou být klidní, protože film… (více)

Reklama

Reklama