Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ďaleká búdúcnosť. Ľudia zo skúmavky už nie sú len fantáziou, vzduch plný prachu, nedostatok jedla a kvalitného kyslíka pripravuje pozemštanov o nádej na lepší zajtrajšok. Ľudia o posledné potravinové zásoby nebojujú na vojenských poliach, ale v arénach, kde o víťazstve rozhodujú stotonové bojové stroje. Finálny zápas sa pomaly blíži a stajne robotov Alexander a MasimutoTech pripravujú svojich pilotov na záverečný boj, ktorý skomplikuje nielen priemyselná špionáž, ale aj láska. (D.I.G)

(více)

Recenze (125)

parabellum 

všechny recenze uživatele

Srdeční dětská podívaná. Jooooooooo když byly transformeři ještě kreslený, tak pro mě byl Robot Jox vysloveně zbožňovaný film. Pravidelně každý půl rok jsem si ho pouštěl a koukal jsem, jak proti sobě jdou dva monstrózní mechové řízený lidma. Vůbec mě nevadilo, že už na tu dobu bylo dosti slabé technické zpracování, pomalost daných soubojů a i herci se zrovna nepřetrhli ve hraní. Prostě parádní béčko se vším všudy. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Výborne sf, ktoré ma vrátilo do doby, keď som si vo videopožičovni požičiaval všetko, čo vyzeralo ako sf alebo horor. Je zas raz neskutočné, aké efekty dosiahli tvorcovia bez jediného CGI, obrovské mechy, vznášadlá... No, hlavne mechy berú dych. Ale skvelý a chytľavý je aj príbeh, sympatické postavy, pozadie sveta... Teda, Gordon okrem hororov vedel aj sf. A tá krásna symfonická hudba! ()

Reklama

john.h 

všechny recenze uživatele

Před novým shlédnutím: Tady to bude zatím bez hodnocení. Pamatuju si ale, že když jsem to jako malý viděl na videu, tak jsem potom filmu běžel ven, schoval se v nějakým větším křoví a hrál si tam na to, že jsem uvnitř obrovského robota a řídím ho. Nostalgie jako prase. Dneska si ale už nepamatuju z filmu nic, jen že tam spolu bojovali nějací dva roboti. Snad budu mít příležitost to ještě někdy a snad v brzké době vidět. Po shlédnutí po více jak dekádě: Tak jsem to viděl a nostalgie zapracovala. Při sledování filmu jsem si vzpomněl, že jsem v něm snad poprvé v životě slyšel větu "Zlom vaz" a strašně jsem řešil, co to znamená a rozuměl jsem "Zlom vlas". Teď s odstupem času jsem se bavil ale úplně jinak než tenkrát. Dostala mě totální béčkovitost a naivita, která z filmu sálá. Bavily mě také producentské kompromisy, kterých je film plný. Co to je producentský kompromis? To je, když producent slíbí film produkovat pod podmínkou, že se v něm objeví nějaké lákadlo dané doby, například v bondovce Moonwalker lasery a vesmír, páč prostě frčely v té době Hvězdné války. Tady je vidět, že se to snažilo nalákat na všechna lákadla přelomu osmdesátých a devadesátých let. Jsou tu různé digitální předměty, dálkové ovladače, videotelefony, jsou tu lasery, roboti, je tu souboj zlej rusák versus hodnej amík, je tu bitka ve vesmíru, jsou tu vznášedla a co mě pobavilo nejvíc - je tu karate a box, což v té době frčelo maximálně a ve filmu je cítit, že tam je tato složka celkem násilně našroubovaná. Ale prostě mě to bavilo. ()

JesterKruger 

všechny recenze uživatele

A tímto můžu pogratulovat všem lidem v roce 1989, kteří tento film označili za nejhorší propadák, a odpad!!!!!!!! Já tenhle film prostě miluji! Mistr Loutkář je od stejného studia, akorát že v té době museli začít od znova, a jmenovat se Full moon Productions. Při natáčení tohohle filmu se jmenovali Empire Pictures. Zápas robotů, je fakt luxusní, nějaká ta romantika se tam mihne, konec napínavý... Já bych tomuhle filmu klidně dál Oscara, a těm lidem co tohle hodnotili odpadem (nikomu názory nekradu) Možnost čichat celý život záchodovou žumpu, ať vědí, kde patří dobrý film, a kde ne. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ďalšia pecka môjho detstva, ktorú som sledoval na VHS od Intersonicu. A táto aj po rokoch funguje veľmi dobre. Modely obrovských robotov ma pred rokmi absolútne ohúrili a aj teraz mi stále pripadajú pôsobivé. Len v niektorých záberoch sú ich pohyby príliš trhavé alebo vidno lanká na ktorých sú zavesené. Ale stále ma to baví viac ako CGI v Pacific Rim. Škoda, že nevzniklo pokračovanie alebo vysokorozpočtový remake koncom deväťdesiatych rokov. Čisto CGI prevedenie by ma už nebavilo. Čo sa týka deja, tak je to vlastne sci-fi arénovka s obrovskými robotmi. Je tú zlý drsný rusák a kladný precitlivelý hrdina, ktorý získa mindrák, kvôli vedľajším stratám pri jednom zo súbojov. Po nejakých tých komplikáciách sa ale dočkáme fantastického finále. Trocha mi len liezla na nervy postava mladej ženy zo skúmavky, ktorá má nahradiť hlavného hrdinu. Tá by si zaslúžila preplieskať. Keby to bola aspoň nejaká kráska. Samozrejme nesmie chýbať aj nejaké to odhalenie špióna, ktorý si hodí peknú šípku. Takže celkovo to je stále cool sci-fi, ktoré sa oplatí vidieť. Škoda len, že už nemám starý SK dabing od Intersonicu so Skrúcaným, ktorý bol fakt dobrá. Ten CZ VHS je otrasný a nový CZ od MGM je síce celkom dobre obsadený, ale obsahuje riadne vtipné prekladateľské perly. Ale aspoň som zase po dlhej dobe vo vysielačke počul Rogera. :) 7/10. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • S rozpočtom 7 miliónov amerických dolárov to bol najdrahší film vyrobený štúdiom Empire Pictures. (beso74)
  • Studio Empire Pictures během natáčení zkrachovalo. Film koupilo a dokončilo studio Epic Productions, stalo se tak však až o více než dva roky později. (-bad-mad-wolf-)
  • V písni "The Becoming" od Nine Inch Nails jsou nasamplované zvuky z filmu. (Corpsegrinder)

Reklama

Reklama