Reklama

Reklama

Po městě běží muž, který je pronásledován. Útočiště nachází v taxíku Daniela Moralese. Ten ho velkou rychlostí odváží na letiště. Zde však muž místo do letadla nastupuje do vrtulníku. Daniel se těší, až to všechno bude vyprávět policistovi Emilovi, svému kamarádovi. Žije s přítelkyní Petrou, která se mu již dlouho snaží něco říct. Jenže Emil je posedlý jen gangem loupežných Santů. Daniel má přítelkyni Lilli, s níž žije v garáži. Tento způsob soužití však dívka nezvládá a odchází... Emil s kolegou Alainem zatýkají jednoho podezřelého Santu. Později však zjišťuje, že zatkli svého komisaře Giberta, který také pátral po gangu. Na komisařství přichází reportérka Qiu. Chce něco napsat o práci policie a Gibert ji vychází vstříc. Petra už to nevydrží a přichází za Emilem na komisařství. Oznamuje mu, že pro zaslepenost případem přehlédl, že už je osm měsíců těhotná. Emil je rád. Daniel se probouzí sám. V koupelně nachází těhotenský test. Je pozitivní. Hned spěchá za Lilli. Emil zatím s policejním sborem pronásleduje gang. Bohužel neúspěšně, jejich auto končí v bazénu. Reportérka Qiu si omotává kolem prstu komisaře Giberta a lstí stahuje informace z policejního počítače. A Daniel s Emilem? Sdělují si, že budou oba otcové. Dohodnou se, že budou méně pracovat a více se věnovat svým ženám. To však Emil hned poruší – donutí Daniela sledovat jednoho Santu. Když dojedou do skladiště, Emil udělá chybu a je zajat... (TV Prima)

(více)

Recenze (308)

Barak 

všechny recenze uživatele

Samy si opět o malinko více vytunil svůj auťák a brázdí s ním ulice i hory a Frédéric je pořád patřičně nevivinutý. Vtípků lehce ubylo, akce trochu taky a celý film postrádá nějaký ten náboj, jako tomu bylo v předchozích dílech. Prvotní scéna, kde si cameo roli vystřihl Sylvester byla hodně dobrá, pak ale přišly na řadu "bondovské titulky", které bych si mohl klidně odpustit - nechápu, co má bond společného s taxíky v Marseille. Ještě k tomu se s toho stalo nějaké "hip-hop tuning taxi" (hudba). Slabší než jeho předchůdci, nicméně ještě celkem povedené.... 6.5/10 ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Vo chloupek slabší, než Taxi Taxi, ale pořád poměrně slušná sranda (oboje mi to přilo mnohem vtipnější než Taxi jednička). Spousta nelogickejch scén, občas lehce trapné, akce mohlo být více a rozhovory typu "-Ňak! - Ninjaaaa!" jsou prostě nenapodobitelné..ale bavil sem :) 4ky se ovšem děsím... Znát je bohužel už místy ztráta tempa. ()

Reklama

honza7 

všechny recenze uživatele

když to vyšlo... líbilo se mi to... nevím už proč... (mé staré hodnocení ****) teď si uvědomuju, že jsem byl dementnější, než ten film.... Retardovaní Santové... a ten taxík... kam se hrabe Aston Martin a Q v Bondovkách? Tohle by klidně Bond mohl používat... dlouho jsem se na Taxi 4 nechtěl podívat.. bál jsem se... tam to ale bylo milé překvapení ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Orámováno úvodními titulky a závěrečnou „lyžovačkou“ ve stylu 007, komisař Gibert kráčející ve stopách idiocie kolegy Clouseaua a Daniel a Emiliánek ve věci těhotenství vlastních partnerek jako blbý a blbější. Při jejich společných posezeních ve zrovna stojícím tryskovém peugeotu to chvílemi i vypadalo, že se bude krotit hora.. S kadencí jeden povedený vtip za 30 minut docela vynikne, jak jsou ty ostatní jen variací těch předchozích. Pořád však zábavnější než rodinné grilovačky s Torettem.. ()

Ondra16 

všechny recenze uživatele

Je to blbý? Ano. Je to slátanina? Ano. Je to opakující se? Ano. Je to však zábávný? Ano, ano, ano. Film přímo stvořený k relaxaci. Nemusíte se na něj soustředit a už vůbec ho rozebírat. Prostě se necháváte unášet na dlouhé vlně rychlých kol. Ideální pro vygumování hlavy a zahození všech starostí (kromě prázdné nádrže škodovky stojící v garáží). ()

Galerie (22)

Zajímavosti (18)

  • Natáčení probíhalo od října 2001 do ledna 2002 a poté od 28. srpna do 8. září 2002 ve francouzských městech Marseille, Val-d'Isère a Tignes. (BMW12)
  • Ve scéně, kdy Daniel (Samy Naceri) jedoucí s Émilienem (Frédéric Diefenthal) za Santou Clausem na skútru vyvrátí taxík na dvě kola, jsou místo nich v jednom záběru zřejmě viditelní kaskadéři. (MiraSKS)
  • Ve scéně, kdy Gibert (Bernard Farcy) padá padákem, v širším záběru řídí padák rukama, ale při bližším pohledu se jen drží lan. (Grid)

Reklama

Reklama