Reklama

Reklama

V řece je nalezeno tělo neznámého muže. Při pátrání po jeho identitě se kapitán Rott (Matěj Hádek) ocitne uprostřed úplně jiného příběhu. Postupně se před ním rozehrává milostné drama hlavního hrdiny Máry/Kamila (Jiří Macháček), který si vybudoval dva souběžné životy se dvěma krásnými ženami (Eva Herzigová a Aňa Geislerová). Pro Pohádkáře jsou ženy výzvou, vášní i inspirací, jsou objektem lásky i lži, lži, kterou buduje s takovou samozřejmostí, že si ji vlastně ani neuvědomuje. Žije ve světě svého velkého živého snu, v němž je tím, kým zrovna chce být, kde platí pouze tady a teď, v němž se zapomíná, co bylo včera a nečeká na to, co bude zítra. Snu, který je tolik povznášející pro něj a tolik zničující pro lidi, které by chtěl milovat. Film Pohádkář vypráví jedinečný, ale mnohými z nás zažívaný příběh. Příběh o touze, podvodu a věčném odpouštění. Příběh lidí ztracených v bludišti lásky, z kterého nemohou a možná ani nechtějí najít cestu. Protože láska podobně jako lež bývají slepé. Čím blíže se kapitán Rott dostává k podstatě toho, jaký Mára/Kamil byl, tím víc začíná chápat nejen to, že prostě nemohl žít jinak, než žil, ale chápe i důvody přetrvávající lásky obou jeho partnerek. A co víc, díky Márovi možná dokáže najít klíč k vyřešení vlastního života, který se mu hroutí pod rukama. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (275)

honzii 

všechny recenze uživatele

Nakonec mě to zklamalo úplně jiným způsobem, než jsem čekal. Už při prvních minutách mi bylo jasné, že sleduji něco mimo/nad očekávání. Pohádkář je docela chladný a atmosferický. Martin Štrba dokazuje, že patří spolu s Šurkalou a Syslem k české kameramanské špičce, a Michálek některé scény působivě režíruje. Jenže ani parta skvělých filmařů, ani parta tu osvědčených herců (Aňa ve své typické roli, Macháček ve své typické roli), tu méně osvědčených (vynikající Matěj Hádek, velice dobrá Eva Herzigová - pokud zrovna nekřičí), nedokáží udělat skvělý film ze scénáře, který půlku filmu celkem slušně funguje a buduje zajímavý příběh, aby druhou půlku sám sebe poslal do kopru. Takhle promarněný a rozpačitý konec jsem opravdu dlouho neviděl a není nic horšího, než když autor rezignuje na myšlenku nebo pointu. Tak tedy zase nic. ()

HorrFi odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle je film kterej se mi zase zaryl do paměti a bohužel v tom negativním slova smyslu.. upřímně nechápu ani těch 42% nebo je možná chyba ve mě, ale tohle bylo tak divný, trapný a nudný že jsem to vydržel asi 45minut.. kniha možná špatná neni, to nemůžu posoudit protože jí číst nikdy nebudu, ale tohle byla fakt ubohost.. ()

Reklama

Lopic 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo velky zklamani. Michalkuv O rodicich a detech me nadchnul, ale Pohadkar byl peknej fail. Film plyne odnikud nikam, konec sem asi nepochopil nebo byl proste jen tak marnej, ze sem ho pochopil dobre a vlastne to zadnej konec neni. Naznacovani podobnosti mezi detektivem a hlavnim hrdinou je uplne zbytecny a vede leda do pr... stejne jako celej film. Herzigova nebyla uplne marna, ale herecka to teda neni. "Nova hvezda" ceskeho filmu, jak sem se docetl o Alene Mudrove, nastesti na platne moc casu nepobyla, protoze podava stejne ochotnickej vykon jako v O rodicich a detech. V tom kazila jinak vybornej film, tady ma stesti, ze nema co zkazit a jen splyva s tim, ze to je cely docela sragora. ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

To je jako v té pohádce o Císařových nových šatech. Film předstírá, že se tu jedná o nějaké cool artové dílo. Jenže autorkou předlohy scénáře je lehce afektovaná excentrička, kterou bych do PEN klubu zrovna nedoporučoval. Takže další feministická slátanina je na světě. A císař je nahý! ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Na tomhle snímku se podílelo tolik uznávaných filmových tvůrců a zahrálo si v něm tolik dobrých herců a hereček, že je mi záhadou, proč to dohromady úplně nezafungovalo. Možná bude chyba v samotné knižní předloze od Barbory Nesvadbové, kterou jsem naštěstí nečetla a s velkou pravděpodobností ani nikdy číst nebudu. (45%) ()

Galerie (97)

Zajímavosti (11)

  • O zfilmování Pohádkáře jsem nikdy neuvažovala, ale když pak do projektu vstoupil Vladimír Michálek, tak jsem byla velmi ráda, že k té knize přistoupil a přistoupil k ní bez jakýchkoliv předsudků a poctivě,“ uvedla Barbara Nesvadbová jako autorka předlohy. [Zdroj: novinky.cz] (SONY_)
  • Režisér Michálek byl kvůli roli za Evou Herzigovou až v Londýně. (M.B)

Související novinky

Pojďte se bavit o filmech – na rádiu Bubble

Pojďte se bavit o filmech – na rádiu Bubble

29.11.2016

O co tady jde? Bubble je unikátní projekt internetového rádia se speciálním posláním. Svým posluchačům totiž zpříjemňuje úklid koupelny. Opravdu to funguje, vyzkoušejte! Kromě porce muziky vás rádio… (více)

Best Film Fest 2014

Best Film Fest 2014

09.12.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 11. do 17. prosince tohoto roku Best Film Fest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama