Reklama

Reklama

Robert Downey Jr. hraje ve filmu právníka Hanka Palmera, který se z velkoměsta vrací domů, kde prožil dětství a kde je jeho odcizený otec, maloměstský soudce (Duvall), podezřelý ze spáchání vraždy. Palmer se rozhodne zjistit pravdu a v průběhu pátrání obnovuje spojení s rodinou, od které před lety odešel. (Warner Bros. CZ)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (578)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Některý věci jsou pro mě naprosto nepochopitelný. Jak je možný, že je k dispozici docela zajímavej příběh a k tomu hodně silná herecká sestava a někdo z toho ve finále uplácá takovou sračku, která by byla vhodná snad jako epizoda do nějaký telenovely? Patrně pan režisér, kterej má jinak na kontě samý komedie, dramata prostě neumí. Tohle je bohužel totálně nevyužitej potenciál. Jinak z toho filmu ani nebylo jasný, jestli Robert Duvall toho cyklozmrda teda přejel, nebo ne. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

V Americe tak oblíbený žánr soudního dramatu trochu násilně zkombinovaný s ještě oblíbenějším žánrem rodinného filmu, moc z toho kouká hollywoodský konstrukt a sázka na malou domů. Zjevným plusem Soudce je opravdu hvězdné herecké obsazení, Robert Duvall, Vera Farmiga, skvělý Billy Bob Thornton a samozřejmě Robert Downey Jr., který ovšem s jistotou uhraje jen part arogantního sebestředného a pragmatického právníka, tu druhou polohu po přerodu v empatického syna a bratra jsem mu nevěřil ani trochu. Ovšem nejvíc tomuhle celému slepenci nepomáhá fakt, že David Dobkin je jen průměrný režisér a jeho film vyznívá přes veškerý ten slibný potenciál tak nějak tuctově... ()

Reklama

Javert 

všechny recenze uživatele

Opravdu moc rád bych Soudci udělil víc, než tři hvězdy, a to hlavně kvůli senzačním hereckým výkonům Downeyho a Duvalla (!!!). Ale prostě nemůžu, protože tvůrcům nejsem schopen za žádnou cenu odpustit tu do očí bijící a pro rodinná dramata dosti běžnou konvenčnost, s jakou je příběh vyprávěn a neustálou přítomnost nějakých zbytečných klišé, které celkový dojem ještě o to víc srážejí. Chtě nechtě, Soudce je přese všechno snažení režisérovo i herců jen lehce nadprůměrným výtvorem, který může být rád za vynikající výběr obsazení hlavních představitelů, protože jinak by asi ani neměl šanci dosáhnout do společnosti áčkových filmů. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Oceňuji že se Downey snaží narozdíl od Deppa nezaškatulkovat jen do jedné role. I přesto ovšem často jeho Hank Palmer až nápadně připomíná Tonyho Starka, hlavně tedy v kecacích scénách. Společně s Duvallem podává poměrně přesvědčivý výkon, nicméně film je natolik dlouhý až je často nudný. A na "překvapivý" verdikt zase až tak moc nedojde. Dalo by se vlastně říct, že to celé soudní drama vlastně skončí přesně tak jak všichni očekávají. Nečekejte tedy nic podobného co předvedl Kevin Costner v JFK nebo Al Pacino v ...And Justice for All. David Dobkin není Sidney Lumet a nikdy ani nebude. Pár zajímavějších scén ve 140 minutovém gigantu nic neznamená. 60% ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Robert Downey Jr. si po "šerlokáckych a ajronmenovských" rokoch trochu oddýchol a snažil sa dokázať svojim fanúšikom, že sa dokáže zhostiť aj civilnej postavy. Že sa mu to podarilo, o tom niet pochýb, spolu s menovcom Duvallom rozohrali herecký koncert, na ktorý sa rád každý pozerá. Vzťah otca a syna na bode mrazu, keď každé slovo je dovodom k hádke, je ústredným motívom príbehu, takže sa určite nejedná o klasickú súdnu drámu. Problémom filmu je však šialená minutáž, ktorá v pomalom rozprávaní posobí ešte hrozivejšie. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (21)

  • Když Paní Bleckwellová (Grace Zabriskie) plivne soudci na auto, je na skle vidět plivanec. V hned dalším záběru však vidět není. (Sevcik)
  • Dve pesničky, ktoré zazneli v prvom traileri, sú "Hills To Climb" od Tima Myersa a "Walkabout" od skupiny We Are Augustines. (Sexy_Beast)

Související novinky

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

31.10.2015

Billy Bob Thornton se momentálně vůbec nefláká. Loni se objevil v Downeyho Soudci nebo v seriálovém Fargu a letos se po Vincentově světě zastaví ještě v kriminálce London Fields a politickém dramatu… (více)

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

24.03.2013

„Komediální drama" The Judge, kterým se vrací na scénu režisér Nesvatbových a Rytířů ze Šanghaje David Dobkin, už loni v dubnu získalo do hlavní role Roberta Downeye Jr. Téměř po roce začíná projekt… (více)

Reklama

Reklama