Reklama

Reklama

10 pravidel jak sbalit holku

  • angličtina 10 Rules for Winning Her Heart (festivalový název) (více)
Trailer 1

Hlavní hrdina nové filmové komedie Marek je typickým příkladem mladého mimoně, žijícího ve vlastním vesmíru. Je to chytrý a milý student astrofyziky, jehož největší láskou jsou nejen hvězdy, ale i horoskopy. Jeho dráhu mu však jednoho dne překříží dívka snů a Marek se zamiluje tak beznadějně, že ve škole není schopen ani udělat zkoušky. V tento moment se do věci obouvají jeho odhodlaní přátelé. Rozhodnou se povolat na pomoc a zasvětit do Markových problémů jeho otce, který je úspěšným vydavatelem řady bestsellerů na téma: jak získat ženu. Společně pak začnou Markovi připravovat velkou strategickou hru, díky níž by se mu mělo podařit najít cestu k milované dívce. Tím mu však zadělali na nejeden veliký průšvih. Marek pod vedením otce a přátel absolvuje velmi svérázný kurz dívčí psychologie. Platí ovšem v životě těch 10 zaručených pravidel přesně podle knížek? (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (459)

castor 

všechny recenze uživatele

Obecně je téma, postavené na speciálních radách a instrukcích otce synovi, jak na ženské, debilní. Na něj se nabalují všemožné umělé situace, které jsou překvapivě snesitelné, ale pochopitelně se mezi nimi najdou i ty vyloženě otravné a trapné (schovávání trávy, boj o šátek, trable s dortem, zachraňování z vody pomocí auta). Cpaní divákům obraz nesmělého hňupa mě vždycky solidně vytáčelo, pasivní hrdiny prostě vyloženě nesnáším. Jeho krásný objekt sice zní luxusně slovensky i francouzsky, ale kvůli její „rozhodnosti“ a nezdravému úsudku bych si o ní kolo neopřel. Výsledek odbíhá od reality v každé třetí scéně, jednorozměrné postavy nedýchají, ale jen se pitvoří, světácký Donutil je pouze dobrý a režisér Janák, z jehož Ro(c)ku podvraťáků jsem chtěl kdysi odejít z kina, svůj nijak závratný stín nepřekročil. Sic jde o jeho nejdospělejší kousek, technicky opět velmi dobře zvládnutý, ale s láskou a hledáním to nemá nic společného. Solidní dvě hvězdy.. tři ale prostě nedám!! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Pokud se děj točí kolem postavy Mirka Donutila je to zábavička, horší je to už pokud se děj vydá točit jinam. Zmatkovitost hlavní hrdinky mě připoměla některé gagy Pierra Richarda (scéna s vozíčkářem ) a příliš mě k té kočce neladila. Nebudu se pozastovat nad reálností hlavní holky je to komedie, ale některé scény byly fakt nudný (ambasáda ) a dialogy taky nic moc, ale pořád lepší než výkony hlavních představitelů. ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Filmařům se povedlo to, co je potřeba, abych se nad tímhle typem filmu rozplývala, musím sympatizovat s hrdiny a platonicky milovat s hrdinou. A mně Stephanie teda prudce sedla, očima jsem jí tak žrala, že jsem co chvíli musela šmatlat po umělých slzách, aby mi samým zaujetím, kdy jsem zapomínala i mrkat, nevyschly. Takovej úspěch u mě naposledy měla postava Anji z Tenkrát na Phuketu. Odpočinková komedie s osvědčeným tématem a zábavným obsazením. Po dni tráveném sebepoškozováním v posilovně sedla jako ulitá. 70% ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Je legrační, jak málo se mluví o tom italském filmu, ze kterého Janák vyšel ke své poslední taškařici. Kdo by ale dnes sledoval italské filmy, že? Tentokrát již nechvalně proslavený režisér necílí na teeny, ale na young adult publikum? Ať už je to jakkoli, pouze vytvořil slepeneček přísad posledních "úspěchů" českého kina. Takže je tu Mirek Donutil a jeho sólo, trochu arogantní, trochu šibalské, vždy ale egoistické. A hlavně Mirek klame tělem a neváhá nahodit novou barvu. Dále je tu další Slovenka, která dle MFD zachraňuje český film, takže Kristína Svarinská a její lokýnky. A od minule byl v inventáři do soundtracku osvědčený Dan Bárta. Co je povinností dneška, je samozřejmě Prachař, taky repríza alternativní figurky v podání Dolanského a neokoukaná tvář Terezy Nvotové (které to lépe sluší za kamerou než před ní). Čili pokud nemáte kolem sebe mládež, která by to ocenila, tak se ani neobtěžujte. Jedině, že byste ocenili scény z knihovny nebo knihkupectví. Ale ani ta Pragensie tu není tak pěkná jako v jiných soudobých trendy filmech. Nakonec, to hlavní, co má nápad, je plakát. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Účast Donutila ve filmu už začíná bejt otravná a nesnesitelná jako každý druhý film, ve kterym kdejakého negra či buranskou filcku dabuje Bohdan Tůma.Největší problém je ale Matouš Ruml, nebaví mě sledovat český filmy, který jsou umělecky náročný tak, že si pořád v každý Rumlově scéně řikám, to bych zahrál taky s přehledem, né líp, ale minimálně stejně a o to víc mě tyhle filmy uvrtají spíš do smutku a deprese, kdo všechno má to štěstí a může se živit tím nejlepším řemeslem na světě...hraním.Jinak občas to je sranda, Dolanský je naprosto boží a Prachař exceluje.Typická Janákovina, která nemá ale při neúčasti Mádla takovou sílu.Navíc (nic proti hlavní hrdince) ale určitě bych se snažil jako filcka v čubčím koži kvůli takové slepici, která neví koho chce, buď mě chce nebo ne, rozhodně ze sebe nebudu dělat debila, navíc každá druhá holka ve filmu byla mnohem krásnější, jako např. ta luxusní servírka.45%. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (15)

  • Hlavní aktéři jedou v říjnu pozorovat k lomu Perseidy, ty se ale na noční obloze objevují začátkem srpna. Ten den navíc pršelo a bylo zataženo, takže by vůbec neviděli oblohu. (rakovnik)

Reklama

Reklama