Reklama

Reklama

10 pravidel jak sbalit holku

  • angličtina 10 Rules for Winning Her Heart (festivalový název) (více)
Trailer 1

Hlavní hrdina nové filmové komedie Marek je typickým příkladem mladého mimoně, žijícího ve vlastním vesmíru. Je to chytrý a milý student astrofyziky, jehož největší láskou jsou nejen hvězdy, ale i horoskopy. Jeho dráhu mu však jednoho dne překříží dívka snů a Marek se zamiluje tak beznadějně, že ve škole není schopen ani udělat zkoušky. V tento moment se do věci obouvají jeho odhodlaní přátelé. Rozhodnou se povolat na pomoc a zasvětit do Markových problémů jeho otce, který je úspěšným vydavatelem řady bestsellerů na téma: jak získat ženu. Společně pak začnou Markovi připravovat velkou strategickou hru, díky níž by se mu mělo podařit najít cestu k milované dívce. Tím mu však zadělali na nejeden veliký průšvih. Marek pod vedením otce a přátel absolvuje velmi svérázný kurz dívčí psychologie. Platí ovšem v životě těch 10 zaručených pravidel přesně podle knížek? (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (459)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tak jsem tedy taky čouhnul, jak se na ně musí českým způsobem podle Káje Janáka. Kája vytáhl 10 pravidel, které jsou ve finále absolutně k ničemu a po zhlédnutí jste stejně chytří jako před ním. Celý snímek táhne vynikající Mirek Donutil, který bohužel poslední dobou hrává v pořádných nesmyslech, z čehož se bohužel stalo nepříjemné pravidlo. Tenhle film vážně zachraňuje. Druhou snesitelnou postavou je Jakub Prachař. Zbytek je tvořen neskutečně špatnými mladými herci současných příšerných seriálů. Ti mi naopak zážitek dost znepříjemňovali. Nejvíce mi vadil hlavní hrdina Matouš Ruml. Celý příběh je klasická tovární výroba bez jediné špetky překvapení. Trošku to zpestřuje 10 pravidel, které zpravidla vyústí v absurdní situaci, u které se lze bez nucení zasmát. Mě osobně nejvíce okouzlila kemp scénka, kde Ruml a Prachař svádějí boj v zálesáckých dovednostech o srdce nepříliš atraktivní, klíčové ženy celé taškařice, Kristíny Svarinské. Tvůrci do snímku nacpali spousty trávy a z bydliště hlavních hrdinů udělali feťácké doupě, aby snímek oslovil i mladé začínající narkomany. Dále mi extrémně vadily hromady reklam na každém kroku. Nejvíce do očí bijící bylo vyhledávání, proč mu neudělat reklamu i ve svém komentáři, pomocí vyhledávače seznam.cz, který nenajde téměř ani sám sebe. Když se to pokusím shrnout. Na novodobé české filmy moc nekoukám, protože mám neblahou zkušenost, že se většinou jedná o totální sračky. Každé zhlédnutí tedy důkladně promyslím a prodiskutuji. Tahle komedie byla rozhodně lepší, než je český standart. Moje silné vlastenectví mi velí trošičku hodnocení přidat, takže se zavřenýma očima jsem ochotný 3 pohaslé hvězdičky udělit. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Lidové filmy Karla Janáka mě vyhovují. To bych rád předestřel na úvod. Samozřejmě při vstupu do sálu neočekávám kdovíjak intošskou podívanou, ale spíše pohodu, která mě pobaví. Troškovy Babovřesky jsou extrém, který by mě svým amatérským provedením a neskonale hloupým příběhem asi fakt nebavil. 10 pravidel jak sbalit holku, je ideální film pro první rande. Herecky vládne duo Miroslav Donutil v roli mentora a Jan Dolanský, který si svou roli s chutí ubalí. Ústřední kořist je hodně solidní kost a divák samozřejmě tuší jak to celé asi skončí. Tady spíše šlo o to jakou cestou se musí hrdina vydat a jaké překážky zdolávat, aby dosáhl vytouženého cíle. 70% ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Jának je ten typ českého režiséra, ktorý si značne uvedomuje, čo súčasný divák chce a ponúka mu to. Jeho Rafťáci sú skvelou letnou komédiou s našlapaným tempom, ktorá funguje. 10 pravidiel je žánrovka ako vyšitá. Ide po určitej línií prvoplánovosti a akéhosi klišé, ktoré hravo využíva a priznáva a tým sa stáva na čsk pomery sympatickou. Ruml je skvelý ťahúň, Donutil po dlhom čase bez väčšej vady a Svarinská na spapanie aj keď bohužiaľ stále ukazuje len jednu polohu a nedá mi nemyslieť si, že mať tak film o 10 minút viacej a keby si Kikin prejav užíval trocha tichých miest a bol naťahovanejší v tých awkward dostali by sme sa jej tiež pod kobylku a fungovalo by to takmer dokonalo. Z koho som nevedel pustiť zrak bola ale Teraza Nvotová. To dievča má talent a je neuveriteľne krásne. Celkovo som spokojný. Zasmial som sa a kvôli už vyššie spomínanému nadhľadu som bol schopný vnímať veci, ktoré by mi inak vadili pozitívne. Nebyť zase konca a keby sa tam objavila snaha o väčšiu analýzu postáv - len za účelom vtipu, bolo by to možno aj na plný počet. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Jako fanoušek Jsem nesmělý, ale léčím se mám rád takové náměty. Matouš Ruml je talent, byl skvělý i ve Stardance (a bude nám ten pořad letos chybět!!!),  ale vydat se za ním do divadla pro mě není tak jednoduché a po svém ikonickém Lexovi nedostal před filmovou kamerou tolik zajímavých příležitostí. Takže jsem ho moc rád viděl v hlavní roli - a na víc opět jako otloukánka, byť tentokrát inteligeního. Od Karla Janáka mě sice vůbec neoslovili (pro čásť mých vrstevníků nebo (skoro)vrstevníků možná kultovní) Rafťáci, ale zase jsem si od něj celkem oblíbil pohádku Princezna a půl králoství, kterou mi tahle komedie i párkrát připomněla.  Sice vážně nemusím Jakuba Prachaře (až na na něktěré songy od Nightworku, ale to už je dost dávno.:D), ale zde se mi (stejně jako v Princezně) do té odpudivé záporné  postavy proti Rumlovi hodil. Oproti některým novodobým  českýmm lidovým komedíím jde o solidní oddychovku, která relativně dobře a pohodově   šlape. Mně se teda na to po většinu času koukalo dobře. Speciálně mě hodně pobavila servírovaná večeře tátovi a rozhovor na záchodcích.:o Ale i u dalších ,,balících´´ situací jsem se průběžně usmíval a těšil se na další. Při vahání nad hodnocením, nakonec zvolím asi lepší tři hvězdice,  ale byť se snímek  může opět zdát (hlavně ve druhé půlce) trochu schématický, tak se mi o to více líbilo závěrečné podprahové sdělení, že robotická pravidla jsou vlastně k ničemu a celkový dojem je milý.  Já jsem docela potěšen. A Miroslav Donutil mě se svým typickým herectvím (ale tentokrát v roli experta na balení) osvědčeně bavil. Jakejch vašich knih? Vždyť jste je ani nenapsal-Říká ti něco vydavatel, chlapečku? ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem se odhodlal si pustit český film a tentokrát jsem vybral podařený snímek. Ono hodnocení 3* by se zdálo, že není nic moc, ale ve světle faktu, že se jedná o český film, jde vcelku o solidní hodnocení. Během sledování filmu jsem se často zasmál a vtipy které vyšuměly do prázdna bych spočítal na prstech jedné ruky. Herecké duo Rum (pardon Ruml) a Donutil filmu dává svěží vítr. Film je ale jako z učebnicové předlohy komedie, něco nejde, pak dojde k progresu, no a pak se to posere a zase ten trapný happy end na konci. Ale u tohoto žánru jsem si jaksi zvyknul, nic jiného mi ani nezbývá. Tento filmík lehce doporučuji. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (15)

  • Ústřední píseň„ One Player Game“ složili Miroslav Chyška a Dan Bárta, zpívá Albert Černý. „Snad nikdy jsem ještě nepsal pro jiného zpěváka,“ říká Bárta. Uvážil prý, že by neměl zpívat za chlapce, jemuž by mohl být tatínkem. [Zdroj: iDnes.cz] (Tonula)
  • Markovi (Matouš Ruml) cestou z Prahy na zámek ve Mcelích dojde palivo. Mcely jsou ale od pražského Žižkova, kde Marek bydlí, vzdáleny jen zhruba 60 kilometrů a cesta vede z velké části po dálnici. Markovi se ale kontrolka rozsvítí až na silnici v lese a benzín dojde krátce poté. Moderní auto ale na rezervní množství paliva musí ujet alespoň 50 kilometrů, a tak by neměl být problém dojet až do Mcel. (Martin_L)

Reklama

Reklama