Reklama

Reklama

10 pravidel jak sbalit holku

  • angličtina 10 Rules for Winning Her Heart (festivalový název) (více)
Trailer 1

Hlavní hrdina nové filmové komedie Marek je typickým příkladem mladého mimoně, žijícího ve vlastním vesmíru. Je to chytrý a milý student astrofyziky, jehož největší láskou jsou nejen hvězdy, ale i horoskopy. Jeho dráhu mu však jednoho dne překříží dívka snů a Marek se zamiluje tak beznadějně, že ve škole není schopen ani udělat zkoušky. V tento moment se do věci obouvají jeho odhodlaní přátelé. Rozhodnou se povolat na pomoc a zasvětit do Markových problémů jeho otce, který je úspěšným vydavatelem řady bestsellerů na téma: jak získat ženu. Společně pak začnou Markovi připravovat velkou strategickou hru, díky níž by se mu mělo podařit najít cestu k milované dívce. Tím mu však zadělali na nejeden veliký průšvih. Marek pod vedením otce a přátel absolvuje velmi svérázný kurz dívčí psychologie. Platí ovšem v životě těch 10 zaručených pravidel přesně podle knížek? (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (459)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Jának je ten typ českého režiséra, ktorý si značne uvedomuje, čo súčasný divák chce a ponúka mu to. Jeho Rafťáci sú skvelou letnou komédiou s našlapaným tempom, ktorá funguje. 10 pravidiel je žánrovka ako vyšitá. Ide po určitej línií prvoplánovosti a akéhosi klišé, ktoré hravo využíva a priznáva a tým sa stáva na čsk pomery sympatickou. Ruml je skvelý ťahúň, Donutil po dlhom čase bez väčšej vady a Svarinská na spapanie aj keď bohužiaľ stále ukazuje len jednu polohu a nedá mi nemyslieť si, že mať tak film o 10 minút viacej a keby si Kikin prejav užíval trocha tichých miest a bol naťahovanejší v tých awkward dostali by sme sa jej tiež pod kobylku a fungovalo by to takmer dokonalo. Z koho som nevedel pustiť zrak bola ale Teraza Nvotová. To dievča má talent a je neuveriteľne krásne. Celkovo som spokojný. Zasmial som sa a kvôli už vyššie spomínanému nadhľadu som bol schopný vnímať veci, ktoré by mi inak vadili pozitívne. Nebyť zase konca a keby sa tam objavila snaha o väčšiu analýzu postáv - len za účelom vtipu, bolo by to možno aj na plný počet. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Obecně je téma, postavené na speciálních radách a instrukcích otce synovi, jak na ženské, debilní. Na něj se nabalují všemožné umělé situace, které jsou překvapivě snesitelné, ale pochopitelně se mezi nimi najdou i ty vyloženě otravné a trapné (schovávání trávy, boj o šátek, trable s dortem, zachraňování z vody pomocí auta). Cpaní divákům obraz nesmělého hňupa mě vždycky solidně vytáčelo, pasivní hrdiny prostě vyloženě nesnáším. Jeho krásný objekt sice zní luxusně slovensky i francouzsky, ale kvůli její „rozhodnosti“ a nezdravému úsudku bych si o ní kolo neopřel. Výsledek odbíhá od reality v každé třetí scéně, jednorozměrné postavy nedýchají, ale jen se pitvoří, světácký Donutil je pouze dobrý a režisér Janák, z jehož Ro(c)ku podvraťáků jsem chtěl kdysi odejít z kina, svůj nijak závratný stín nepřekročil. Sic jde o jeho nejdospělejší kousek, technicky opět velmi dobře zvládnutý, ale s láskou a hledáním to nemá nic společného. Solidní dvě hvězdy.. tři ale prostě nedám!! ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ty škatulky, kterým by se asi mělo říkat "hrdinové", jsou svojí plochostí (ze které kdykoliv odskakují k jiné plochosti) otravné, napsané je to fakt strašně debilně a anglický soundtrack na pozadí kotlíkářské scény vypadá svou nepatřičnou snahou o světovost jako něco z tureckých hvězdných válek. A Janák naprosto nezvládá timing opotřebovaných gagů. 1 a 1/2 ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Miroslav Donutil je záruka kvality, tam to bude vždy stejné, kde se prostě objeví on, tak se divák válí smíchy! A nejinak tomu bylo i u této české komedie :-) byl jsem až překvapený, protože jsem se ji dlouho snažil vyhnout, tak moc už nevěřím českým filmům! Nicméně je pravdou že mě film do děje okamžitě vtáhnul a já se bavil úplně po celou dobu. Určitě se asi nedá doslova řídit pravidly, které se ve filmu objevují, nicméně právě pro tenhle film to byla dokonalá dějová zápletka která z něj udělala zábavu o kterou asi šlo především. Film se pro mne stal právě tou zábavou relaxem a poutavou podívanou:-) ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tak jsem tedy taky čouhnul, jak se na ně musí českým způsobem podle Káje Janáka. Kája vytáhl 10 pravidel, které jsou ve finále absolutně k ničemu a po zhlédnutí jste stejně chytří jako před ním. Celý snímek táhne vynikající Mirek Donutil, který bohužel poslední dobou hrává v pořádných nesmyslech, z čehož se bohužel stalo nepříjemné pravidlo. Tenhle film vážně zachraňuje. Druhou snesitelnou postavou je Jakub Prachař. Zbytek je tvořen neskutečně špatnými mladými herci současných příšerných seriálů. Ti mi naopak zážitek dost znepříjemňovali. Nejvíce mi vadil hlavní hrdina Matouš Ruml. Celý příběh je klasická tovární výroba bez jediné špetky překvapení. Trošku to zpestřuje 10 pravidel, které zpravidla vyústí v absurdní situaci, u které se lze bez nucení zasmát. Mě osobně nejvíce okouzlila kemp scénka, kde Ruml a Prachař svádějí boj v zálesáckých dovednostech o srdce nepříliš atraktivní, klíčové ženy celé taškařice, Kristíny Svarinské. Tvůrci do snímku nacpali spousty trávy a z bydliště hlavních hrdinů udělali feťácké doupě, aby snímek oslovil i mladé začínající narkomany. Dále mi extrémně vadily hromady reklam na každém kroku. Nejvíce do očí bijící bylo vyhledávání, proč mu neudělat reklamu i ve svém komentáři, pomocí vyhledávače seznam.cz, který nenajde téměř ani sám sebe. Když se to pokusím shrnout. Na novodobé české filmy moc nekoukám, protože mám neblahou zkušenost, že se většinou jedná o totální sračky. Každé zhlédnutí tedy důkladně promyslím a prodiskutuji. Tahle komedie byla rozhodně lepší, než je český standart. Moje silné vlastenectví mi velí trošičku hodnocení přidat, takže se zavřenýma očima jsem ochotný 3 pohaslé hvězdičky udělit. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (15)

  • Markovi (Matouš Ruml) cestou z Prahy na zámek ve Mcelích dojde palivo. Mcely jsou ale od pražského Žižkova, kde Marek bydlí, vzdáleny jen zhruba 60 kilometrů a cesta vede z velké části po dálnici. Markovi se ale kontrolka rozsvítí až na silnici v lese a benzín dojde krátce poté. Moderní auto ale na rezervní množství paliva musí ujet alespoň 50 kilometrů, a tak by neměl být problém dojet až do Mcel. (Martin_L)
  • Svérázně upravený automobil, kterým jezdí Erik (Jan Dolanský), je Ford Granada druhé generace vyráběný v letech 1977-1985. (Martin_L)

Reklama

Reklama