Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(14)

Co se škádlívá, rádo se mívá. Britský komediální seriál, jehož středobodem jsou dva stárnoucí gayové, kteří po osmačtyřiceti letech společného života tráví čas neustálým hašteřením (anglický výraz bitching to vystihuje mnohem lépe). Freddie (Ian McKellen) býval a stále je nepříliš známý herec, Stuart (Derek Jacobi) pracoval jako barman. Ansámbl doplňuje kamarádka Violet (Frances de la Tourová), která absolutně odmítá brát na vědomí svůj věk a nový soused v domě Ash (Iwan Rheon), mladík, který obrátí všem zúčastněným život naruby. Vedle výborně napsaného scénáře je hlavní devízou seriálu samozřejmě herecké obsazení, kdy především představitelé ústřední dvojice Ian McKellen a Derek Jacobi předvádějí – uchýlíme-li se k oblíbenému klišé, které je zde ale zcela na místě – doslova herecký koncert. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Stanislaus k tomuto seriálu (1)

Jízlivě tvůj (2013) 

Hovory s nesmrtelnou a nic netušící matkou. Neustálé slovní přestřelky, hašteření se a narážky toho nejostřejšího kalibru. Ujišťování se o stavu prastarého domácího miláčka. Opakované představování staré přítelkyně. Takhle bych mohl určitě ještě chvíli pokračovat, s výčtem prvků, které se objevují prakticky úplně v každé epizodě tohoto neuvěřitelně humorného britského sitcomu. Herecké obsazení je naprosto perfektní - McKellen a Jacobi hrají (či "hrají") přesvědčivě, de la Tour je vychlastaná a flirtující komička každým coulem a pro mě doposud neznámý Iwan Rheon mě rovněž mile překvapil. Toto nesmírně sympatické kvarteto je doplněno o další vtipné vedlejší postavy, které baví stejně jako ony hlavní charaktery. Pro někoho to může být opakování toho samého, stále dokola, ale na mě to funguje, protože já se královsky bavím a směju se téměř nepřetržitě. Zkrátka excelentní, nekonečně zábavný a velmi dobře obsazený sitcom, který mi opravdu sedl. ()

Související novinky

Ian McKellen jako Sherlock Holmes v důchodu

Ian McKellen jako Sherlock Holmes v důchodu

07.09.2013

Putování Středozemí má definitivně za sebou a zatímco čekáme na X-Men: Days of Future Past a další sezónu výtečného sitcomu Vicious, ve kterém „Gandalf" hraje s Derekem Jacobim obstarožné… (více)

Reklama

Reklama