Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V zahradě rodinného domu v pražských Strašnicích jsou nalezeny kosterní ostatky dvou mužů. Soudní lékař tvrdí, že těla zde byla pohřbena různě dlouho. Může jít o oběti sériového vraha? Vyšetřovacích verzí je několik, ale žádná z nich neladí s odborným lékařským posudkem. Tým 1. oddělení doplněný o nové tváře, vyšetřovatele Jiřího Netíka (J. Loj) a operativkyni Adélu Čulíkovou (B. Bočková), se v komplikovaném případu snaží odhalit, kdo je vlastně oběť a kdo pachatel. A to v situaci, kdy šéf oddělení Tomáš Kozák naráží na komplikovanou komunikaci s nadřízenými a nová pravidla korektního vyjadřování. (Česká televize)

(více)

Recenze (105)

Pepi74 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevím jestli to bylo velkým očekáváním ale mě díl zklamal. Je to možná i tím, že tento případ byl tenkrát hodně probíraný, tak si pamatuji o čem to je ale spíš mě štvali noví kolegové. Jako to, že si nový mladý nadějný ale veskrze nesympatický československý kolega otevře hubu na Sršně, který tam už seděl když on ještě tahal kačera byl vrchol. O blondýně nemluvě, ta je chytrá jak rádio ale evidentně tam je jen aby se neřeklo, že to není vyvážený. Pražákův Krakonoš je asi znak toho, že je už stará struktura. No nevím. V kanclu mají jak by jim tam vybuchla bomba a celé to bylo jakési chaotické. Z nostalgie za tři, ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vůbec nepochybuju, že jsem viděl nejkvalitnější seriál domácí tvorby vysílaný v tomto týdnu a jako jeho fanoušek se těším na pětihvězdičkovou záležitost, ale první díl byl hodně seznamovací a zatím tam trochu hodně věcí drhlo - chemie mezi postavami zatím nefunguje, z Blažka je nerudnej dědek s vizáží Dědy Mráze, Vetchý nějak moc fóruje na sílu a má džíny jak Obelix gatě, Stach nějak sešel, nový člen Loj aka kupec Sámo zatím prkený a na tu chudáka holku anoretickou je smutný pohled a nakonec bylo blbý, že jsem ten případ znal.. Aspoň, že závěr byl brilantní, ale doufám, že to nechytne syndrom Matáskova Poldy, kdy mne u kriminálky nezajímá krimi případy, ale pobaví mne všechno okolo. ()

Reklama

Cesty timem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úoveň neklesla a už se těším, co bude námětem dalších případů. V dnešním Prostřeno vařili čočku (tedy Čočku), kde v původním případu se ubohý h. jmenoval Knorr. Takže originál vrah vařil polévku Knorr... Musím si jí koupit příště místo Vitany a uvidím. Tedy jak ta televize šetří :-) aby nemuseli platit PP (Product placement), tak ho přejmenovali jen na obecné jméno potraviny - luštěniny. Ale tým to vyluštil pěkně :-) ... Mimochodem, když si dáte do např. https://www.kdejsme.cz příjmení "Čočka" tak vám vyjede, že nikdo s takovým příjmením aktuálně v ČR nežije. Nopak výskyt "Čočková" je 144 kusů. Je to pro mne překvapením. Buď je to náhoda nebo chyba a nebo se páni se jménem Čočka již vyvraždili. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsme se po mnoha letech dočkali, a tvůrčí parta Bebjak - Malinda - Mareš nám konečně nasypala další díly Případů...Inu první díl je podle mého spíš takové propojení mezi druhou a třetí řadou, abychom viděli změny, které nastali (Chmela ředitel, Anděl 4 děti wtf, noví kolegové, Korejs out...). Samotnej případ tak beru v tomhle díle spíš jako takové pozadí těch změn, které se dějou, ačkoliv nechápu, proč je Pražák najednou takový kokot, hlavně ke vztahu k novým kolegům, u kterých to vypadá, že jim spíš závidí...No hlášky opět naprostá špička ("Přišel jsem tam a on tam vařil č(Č)očku" "Čočka je doma pečenej, vařenej". V závěru výborní Chmela v jinak spíš otravné hyperkorektní lince, ale ten jeho pohled do TV za to stál :D A poté výborný Hanuš, kde vidíme velký potenciál velké pomsty... ()

Vltaava 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hm, tak první díl mě nenadchnul. Má to úplně jinou atmosféru než předchozí řady, nové osazenstvo mi tam nepasuje, ten slovenský přízvuk nového vyšetřovatele i on sám mi nesedí, i když je to asi schválně, jak jsem pochopila, ženská postava je nijaká, snad se ještě nějak vystříbří. Je poznat, že jsou kluci starší, všichni jsou nervozni jak prase, a ta závěrečná scéna s pojmenováním blbosti předchozí šéfa Korejse mi přišla zbytečně naddimenzovaná. Stačilo to říct jednou větou, přece to každý divák už dávno pochopil a věděl, ale ne, to musí jmenovitě a všechno explicitně vyjmenovat, zbytečný to bylo a polopatě. Škoda no, ale dám tomu ještě šanci. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (8)

  • Dělníci, kteří našli ostatky obou těl, používali pilku, pomocí níž byla těla rozřezána, i ve skutečnosti. Její seriálové použití ke krájení chleba a salámu je však smyšlené. Podobná scéna s krájením jídla pomocí vražedné zbraně se měla objevit už v epizodě Rozčtvrcená (2014). Tehdy však byla vystřižena. (me116)
  • Ve scéně, kdy pan Šťastný (Rudolf Kubík) nakupuje v potravinách, má zaplatit 690 Kč. Nevíme přesně, co vše nakoupil, ale již jen díky tomu kartonu cigaret značky Marlboro ta cena neodpovídá. Seriál se má odehrávat v současnosti, maximálně před pár lety, alespoň podle vozidel, a cena kartonu těchto cigaret je už několik let přes tisíc korun. (Ruda.neck)
  • „Informujte PMJ,“ zazní v díle. PMJ je pohotovostní motorizovaná jednotka s působností na celém území hl. m. Prahy. Vyjíždí k případům z linky 158, ve kterých je ohrožen život a zdraví občanů, popřípadě jejich majetek. Policisté PMJ také úspěšně pátrají po odcizených vozidlech a věcech, či hledaných a pohřešovaných osobách. (sator)

Reklama

Reklama