Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První epizoda kriminálního seriálu, jehož spoluscénáristou je šéf pražského oddělení vražd, ukazuje pátrání po pachateli, který svou oběť – mladou ženu - rozřezal a roznosil po popelnicích. Kriminalisté pátrají v jejím okolí, snaží se zmapovat její poslední dny a svědky shánějí prostřednictvím médií. Pachatel tohoto činu byl dopaden za 8 dnů a potrestán patnáctiletým vězením. (Česká televize)

(více)

Recenze (35)

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S velkou chutí jsem si dnes dala, po letech, první díl Prvního oddělení. Oblíbená záležitost, všeobecně chválená, zaslouženě. Ten rozdíl koukat na tohle a pak na dlouhou frontu z prstu vyhoněných, fantasmagorických, českých kravin, co? Co napíše život, je totiž kolikrát taková kláda, že Múzou nepolíbení čmrkači krimi můžou akorát mrkat a srazit podpatky. ()

pavel13 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozčtvrtit, znamená rozdělit na 4 díly, nejčastěji stejné co do velikosti i hmotnosti. Tady se jedná o absolutní mystifikaci, protože dílů bylo víc. Správně by tedy mělo být rozporcovaná. To svědčí o hlouposti policie nebo spíš scénáristů. Myslím, že v tomto případě obou těchto skupin lidí. Proto dávám seriálu "odpad" a nemíním další díly kvůli amaterismu a hlouposti sledovat. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Mazej do Karlína! Čeká tě tam takovádle voňavá krasavice. Akorát už ji někdo naporcoval." Tak tohle bylo ze života, asi se to tak stalo, ale to nic nemění na tom, že mě to moc nebavilo. Ono se navíc těžko přehlíží, že policie má vozidla v aktuálním barevném provedení a přitom k výslechu používá psací stroje a kopíráky. No dobře, možná ještě do Prahy nedorazily počítače. A taky se tady hodně řve na sprosté podezřelé. Jinak se jedná pouze o myšlenkový souboj mladého kriminalistického myšlení s chytráckými poznámkami zkušeného majora Plíška. Je to tak těžké uhodnout, kdo má pravdu? ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokráte už posílen o znalosti z Devadesátek, se opět vracím do víru Případů 1. oddělení. Oni hned některé ty scény a postavy dostávaj nový rozměr, když člověk vidí jejich předchozí osudy :) (Mladí si dělaj prdel z dědka Plíška, dialogy Kozák - Korejs). Hned první díl ale ukazuej tu nejsilnější část Případů...Výborně znázorněná policejní práce, která tu působí tak lidsky a přirozeně. Ona i ta úvodní vsuvka s bezďák bábou, je v tom ta lidskost a přirozenost každodenní rutiny. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zaujímavé, až na to, ako si vyšetrovateľ tyká so svedkami, prípadne si vypije a príde až do intímneho vzťahu so svedkyňou. Výpoveď na konci je len pre silnejšie povahy, možno išla až príliš hladko. –––– Jsou i jiný profese. Třeba řezník, myslivec, veterinář, zručný kutil. – Tak to je v tomto národu každej. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (13)

  • Ostatky oběti se našly v Karlíně na Karlínském náměstí. (sator)
  • Nápad napsat si malou roličku pro sebe měl scenárista Josef Mareš podle vzoru režiséra Alfreda Hitchcocka, který se také ve svých filmech objevoval v drobných rolích. (melica)
  • Skutečný případ z roku 1997 se odehrál na pražském Smíchově, vrah se jmenoval Antonín Mokrý a za vraždu s loupežným motivem byl odsouzen na 15 let odnětí svobody. (sator)

Reklama

Reklama