Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První epizoda kriminálního seriálu, jehož spoluscénáristou je šéf pražského oddělení vražd, ukazuje pátrání po pachateli, který svou oběť – mladou ženu - rozřezal a roznosil po popelnicích. Kriminalisté pátrají v jejím okolí, snaží se zmapovat její poslední dny a svědky shánějí prostřednictvím médií. Pachatel tohoto činu byl dopaden za 8 dnů a potrestán patnáctiletým vězením. (Česká televize)

(více)

Recenze (35)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokráte už posílen o znalosti z Devadesátek, se opět vracím do víru Případů 1. oddělení. Oni hned některé ty scény a postavy dostávaj nový rozměr, když člověk vidí jejich předchozí osudy :) (Mladí si dělaj prdel z dědka Plíška, dialogy Kozák - Korejs). Hned první díl ale ukazuej tu nejsilnější část Případů...Výborně znázorněná policejní práce, která tu působí tak lidsky a přirozeně. Ona i ta úvodní vsuvka s bezďák bábou, je v tom ta lidskost a přirozenost každodenní rutiny. ()

Radko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skutočnosť, že o páchateľovi som mal jasno hneď ako sa zjavil na scéne vyvažuje spracovanie. Takmer až fyzicky som cítil smrad z kontajnerov, špinavosť obydlia dementného úchyláka, cement vnikajúci do pľúc na stavbe a tiež testosterónové pižmo skupiny vyšetrovateľov z prvého oddelenia, sediacich v obšúchaných rifliach za jedným stolom. Všetko ingrediencie zabezpečujúce kvalitné pozeranie, keď už nie veľké namáhanie mysle. 70% ()

Reklama

troufalka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nesouhlasím s názorem, že Češi neumí točit detektivky (Radek99). Myslím si, že se natočilo spoustu dobrých seriálů i detektivek. Od Dobrodružství kriminalistiky přes pražskou galérku v Hříšných lidech až po Kriminálku Anděl či Cirkus Bukowsky. Dobré byly i jednotlivé filmy s Högrem či Kodetem. Jedna z nejlepších českých detektivek bezpochyby je Nepodepsaný knoflík. Myslím si, že Případy 1. oddělení na tuto tradici navazují. Divoké honičky se nekonají (což odpovídá více české realitě), nejsou tu ani přehnaně přátelské vztahy na oddělení (viz Četnické humoresky), pracuje se v týmu, vyšetřovatel není charismatický ani sympatický, ale normální ustaraný chlap, používají se běžné metody cukr a bič. Ano, chybí nám napínavé zápletky, protože tohle je typické pouze pro psané detektivky. Jenže tohle je spíš o tom, jak to při vyšetřování doopravdy vypadá. Jednotlivé postavy dost sedí, výkony některých herců famózní! Pobavilo mě sbalení bezdomovkyně v prvních deseti minutách!! :o) Zadáno pro sympaťáka Petra Stacha. ()

Cesty timem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro Jara.Cimrman.jr :-) Policie používá psací stroje a kopíráky protože se bojí virů, trojských koňů a dalších breberek z počítačů, víme? :-)) .... Jinak celý seriál si rád dám ještě jednou. Docela zdařilé zpracování skutečných případů. Když je to dle skutečnosti, tak to má u mne většinou "tajnou" hvězdu navíc :-) ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hned ze startu se řešilo puzzle a mně to přišlo jako kalkul ze strany tvůrců, aby nalákali široké diváctvo, neboť takové záležitosti lidi zvráceně přitahují. Můžeme se všichni tvářit jako empatičtí a charakterní tvorové, ale pořádně krvavá vražda nebo šťavnatý bulvární článek pořád táhnou. Vsadil bych se, že na veřejných popravách by bylo i dnes plno. Ale to jen tak na okraj. Úvodní epizoda nebyla vůbec špatná, protože na rozdíl od různých thrillerů představila reálnou práci kriminalistů, měla atmosféru i jisté napětí, herecké obsazení bylo z větší části parádní, ale... Občas někdo v orchestru zahrál falešný tón, a to mi trochu pokazilo výsledný dojem a nedovolilo mi vyšší hodnocení. Hlavně kapitán Anděl se chvílemi choval jako naivní nováček, což i mně jako laikovi přišlo hodně zvláštní. Tyto mé pocity dokonale vystihuje kapitánova otázka: "Hele, nemáš s tou vraždou nic společného?" Podobně blbě se kdysi dávno zeptal třídy můj profesor zeměpisu, když před námi stál s oznámkovaným, nepodepsaným testem: "Komu chybí čtyřka?" Moc se mi líbil komentář / recenze, kterou spáchala troufalka. / Poučení: Správný kriminalista z vražd dělí lidi na mrtvé oběti a živé podezřelé. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (13)

  • Láďa (Jiří Konvalinka) pracoval na výstavbě Trojského mostu, který byl otevřen 4. října 2014, tedy ve stejný rok, kdy byl seriál uveden. (sator)
  • Nápad napsat si malou roličku pro sebe měl scenárista Josef Mareš podle vzoru režiséra Alfreda Hitchcocka, který se také ve svých filmech objevoval v drobných rolích. (melica)
  • Ostatky oběti se našly v Karlíně na Karlínském náměstí. (sator)

Reklama

Reklama