Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chování maskovaného zločince při přepadení auta bezpečnostní agentury probudí zájem Václava Plíška (B. Polívka). Policejní bard po odchodu od pražské mordparty hlídá bezpečí zákazníků nákupního centra a záznamy z kamer hravě doplní odborným komentářem. Pro nováčky na 1. oddělení tak může působit jako přechytralý důchodce. Přesto rád nabídne své zkušenosti mladším kolegům a přispěje k vyšetření případu. (Česká televize)

(více)

Recenze (66)

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nářky na Bočkovou a Loja přibrzdím, mně nevadí ani jeden, naopak mě baví stejně jako celek. Chválím obsazení neokoukaných tváří, navíc mi připadají zajímaví oba. Samozřejmě Korejs potěšil a Plíšek (Bolek teď hraje ve třech seriálech ve stejném oblečení? 😆), no Plíšek je lásečka! Výtka směřuje k známým hercům obsazovaným do role pachatele, tvůrci by v tomto punktu mohli být trošku rafinovanější, ale co už. Skvělá i Sabina Remundová. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl mě tak nevtáhl jako ty předchozí a dokonce jsem mu moc nevěřil, ale rád jsem viděl Skopala jako zloducha, potěšilo mne, že se Plíšek  vrátil na scénu, a selfíčko fakt pobavilo. Ale jinak poměrně slabší díl, kde nevím proč ten mladý najednou podceňuje staré a jejich zkušenost, přitom v předchozích dílech s tímhle problém nikdy neměl. ()

Reklama

Gig 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně všichni pospolu. Dokonce i Anděl s Pražákem dostal víc přilležitisti. Líbilo se mi, že i Korejs, ač ho každý z vyšetrovatelů ignoruje, tak ukázal, že byl kdysi vyšetřující. A těm, kteří si myslí jak Loj zakrývá špatnou češtinu, doporučuji, ať kouknou na první díl. Pražák to znovu připomene. Jen chci říct, že Loj nehraje Čecha. I když taky mě docela štve. Ale už ho pomalu začínám brát. A o postavě Čulíkové, to jsem už psal minule. Prostě je opatrná a bojí se, ať nezklame mezi chlapy, tak je opatrná, úzkostlivá. Ale děda detektiv, ten zahřeje u srdíčka. Škoda, že se objeví jen zřídka. Ale je to logické. Trošku jsem měl strach z nového režiséra v Případech. Ale první případ se mu povedl. Update: Ještě ke komentářům typu: Známý nemůže hrát podezřelého. Ono to bylo u Případů oddělení vždy: př. Polívková. Ono je důležíté o čem je onen díl - ne vždy je to kriminálka, někdy se jedná o detektivku a hledání jen, jak onoho člověka usvědčit. A někdy u tohoto seriálu není ani podstatné kdo, ale jak byl ten dotyčný usvědčen. ()

Pepi74 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musel jsem dát pět *. V porovnání s prvními dvěma díly se zde ukázalo, že mladý nadějný je jen namistrovaný blb, který uráží každého, kdo je podle něj níž než on. A tady narazil na Polívku a Hanuše a to mu nevyšlo. Ta průhledná paní pronesla jen asi dvě věty a tak jsem byl ještě víc spokojený. Za to druhá hvězda. Zbytek je za to, že se ukázalo, že je potřeba mít zkušenosti a ne jen sebevědomí. Jediné co mě mrzí, že jsem neviděl Skopala, jak kropí škorpionem tu dodávku. A ještě jedna věc - opravdu by si kriminalisté tak dlouho mysleli, že ten bezdomovec by mohl být pachatelem? Jak by pod tu kuklu nacpal to háro a Krakonošovy vousy?! ()

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Návrat Plíška na scénu je rozhodně důvod, proč tuto epizodu vidět, navíc Korejs už konečně dostává patřičný prostor a je opět kořením seriálu. Na Barboru Bočkovou si už zvykám a její postava má co nabídnout. Proti tomu Juraj Loj mi stále nesedí. Herec, kterému roli nevěřím, chladný, bez emocí, nezajímavý. V tomto dílu měl alespoň pár scén, kde jsem spatřoval náznak toho, že jej třeba časem vezmu na milost. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Skutečný případ se stal před obchodním domem IKEA na Zličíně v roce 2013. 62letý Adolf Doležal byl organizátorem loupeže a střelcem. V roce 2016 dostal trest na 25 let ve vězení, jeho komplic Jan Čech byl odsouzen na 12 let. Ondřej Voráč vyvázl s tříletou podmínkou. (sator)
  • Hospoda, kde kapitán Pražák (Filip Blažek) přebírá informace z prostředí ohledně střelné zbraně, se nazývá Drinopol a nachází se v Bělohorské ulici 63 na Praze 6. (Bobek27)
  • Policisté se do garáže dostanou pod záminkou, že hledají ztracené štěně německého ovčáka jménem Pelé. Takového psa si scenárista Josef Mareš pořídil po odchodu od policie (zmiňuje to v knize „Moje případy z 1. oddělení“). Pes se jmenuje podle slavného fotbalisty, protože fotbal byl Marešovou velkou zálibou. (melica)

Reklama

Reklama