Reklama

Reklama

Případy 1. oddělení

(seriál)
  • Česko Oddělení vražd (neoficiální název) (více)
Trailer
Česko, (2014–2022), 35 h 50 min (Minutáž: 53–70 min)

Hrají:

Ondřej Vetchý, Petr Stach, Filip Blažek, Miroslav Vladyka, Miroslav Hanuš, Bolek Polívka, Ondřej Malý, Sabina Remundová, Petra Hřebíčková, Igor Bareš (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(35)

Obsahy(1)

Případy 1. oddělení je kriminální seriál inspirovaný 14 skutečnými případy, které řešili po roce 1989 policisté oddělení vražd na území Prahy. 1. oddělení je elitní útvar, který v posledních letech dosahuje objasněnosti trestných činů okolo 95 %. Jeho příslušníci zasahují, dojde-li k vraždě, pokusu o vraždu, těžkému ublížení na zdraví s následkem smrti nebo dalším nejzávažnějším zločinům.
Spoluautorem scénáře je současný šéf oddělení vražd Josef Mareš. Kriminální seriál Případy 1. oddělení se tak opírá o mimořádnou míru autenticity a přesnosti v popisu policejního prostředí, žargonu i vyšetřovacích postupů. Pro ty je typické, že policisté většinou relativně brzy vědí, kdo je pachatelem. Mnohem těžší ale je dopadnout ho a zločin mu dokázat. Důležitou roli hrají i zdánlivé maličkosti. Způsob pátrání a usvědčení zůstal u všech případů do velké míry zachován.
Jednotlivé epizody jsou inspirovány i mediálně známými případy. Například dopadením sexuálního agresora z Jižního Města, případem vraždy pracovníka televizní stanice, vraždou, kterou si objednal majitel domu, aby se zbavil nepohodlné nájemnice. Máte možnost dozvědět se, jak policisté při dopadení pachatele postupovali, co jim komplikovalo práci, případně jaký museli použít trik, aby ho z činu usvědčili. Čeká vás čtrnáct epizod, čtrnáct skutečných případů. Skutečná kriminálka. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Pepi74 k tomuto seriálu (12)

Podnájemníci (2022) (S03E01) 

Nevím jestli to bylo velkým očekáváním ale mě díl zklamal. Je to možná i tím, že tento případ byl tenkrát hodně probíraný, tak si pamatuji o čem to je ale spíš mě štvali noví kolegové. Jako to, že si nový mladý nadějný ale veskrze nesympatický československý kolega otevře hubu na Sršně, který tam už seděl když on ještě tahal kačera byl vrchol. O blondýně nemluvě, ta je chytrá jak rádio ale evidentně tam je jen aby se neřeklo, že to není vyvážený. Pražákův Krakonoš je asi znak toho, že je už stará struktura. No nevím. V kanclu mají jak by jim tam vybuchla bomba a celé to bylo jakési chaotické. Z nostalgie za tři, ()

Flaška (2022) (S03E02) 

Ne, ne a ne! Toto je úplně jiný seriál s úplně jinými herci. Ano občas tam proběhne někdo ze staré party ale celé vyšetřování vede nesympatická dvojice Majka z Gurunu a Mareš, kterého Vetchý stále otlapkává. Je vidět, že spousta původních herců už neměla tolik času ani chuti pokračovat a tak se zde objevují jen sporadicky. Ze Sršně se udělal už úplný retard a ty dvě hvězdy jsou jen za to, že nebýt jeho, Majka stále jen chytračí ale skutek utekl. Pokud to tak půjde dál, je to jen jeden z dalších nezajímavých seriálů a že jich tu máme naseto. ()

Veteráni (2022) (S03E03) 

Musel jsem dát pět *. V porovnání s prvními dvěma díly se zde ukázalo, že mladý nadějný je jen namistrovaný blb, který uráží každého, kdo je podle něj níž než on. A tady narazil na Polívku a Hanuše a to mu nevyšlo. Ta průhledná paní pronesla jen asi dvě věty a tak jsem byl ještě víc spokojený. Za to druhá hvězda. Zbytek je za to, že se ukázalo, že je potřeba mít zkušenosti a ne jen sebevědomí. Jediné co mě mrzí, že jsem neviděl Skopala, jak kropí škorpionem tu dodávku. A ještě jedna věc - opravdu by si kriminalisté tak dlouho mysleli, že ten bezdomovec by mohl být pachatelem? Jak by pod tu kuklu nacpal to háro a Krakonošovy vousy?! ()

Exploze (2022) (S03E04) 

Na čele nové kolegyně by se daly sázet brambory... ()

Řetízek (2022) (S03E05) odpad!

Takže od začátku. V minulém díle Korejs podržtaška a tady najednou s Vetchošem kamarádi? Majka z Gurunu se při každé zmínce o dítěti hroutí protože ho nemá. Do toho zmatený děj kde se motá páté přes deváté a smysl to nedává. Pokud jsme se dívali všichni na něco jiného tak pardon ale tohle byla hrůza. Kvalitní nášlap do vékávéček! ()

Taxivrah (2022) (S03E06) 

Tak vzhledem tomu, že od začátku tvoří Vetchý s novým kolegou pár, chápu, že mu dá přednost před zkušeným kolegou. A nejen to, shazuje ho před svým favoritem i před vedením. Přes tento scénář mám pocit, že to Vetchému moc nejde a kdyby šlo o něho tak se na nějakého nováčka s podivnou vlnkou na hlavě vykašle a naopak posílí svůj tým tím že udělá svým zástupcem Pražáka. No ale o to asi tvůrcům jde a tak jsem rád. Jedna hvězda za feťáka, který je fakt super, za případ který znám druhou a za to, že Pražák to celé dotáhl do konce i když byli všichni, teda skoro, proti němu třetí. ()

Tramvaj (2022) (S03E07) 

Detektivka co se odehrává z 90% v kancelářích. Do toho ty utahaný šmyčce. Povinně si uděláme jednou za díl srandu ze Sršně. Taxivraha máme ale pořád to nikdo nechce uzavřít. Ale protože se to nedá natáhnout na hodinu tak tam přilepíme ještě případ se kterým by se nehlo kdyby se vrah nepřihlásil. Slabý dvě. ()

Romeo a Julie (2022) (S03E09) 

Skvělý díl ! Ve výsledku celkem jednoduché řešení a tak je super, že se to podařilo natáhnout na celou hodinu. Ta jedna hvězda dolů je za to, že si nemyslím, že by policista nechal spolu se sebou hamtat civilistu o kterém neví, že byl elitní policista. A i kdyby byl tak už je prostě civil a do baráku lézt nemá. ()

Smolař (2022) (S03E10) 

A já Pražákovi fandím. Vedoucí nikdy nesmí takto hystericky seřvat svého podřízeného před ostatními. A ještě používat rodinné podpásovky. Vetchý a jeho blízký vztah s novým kolegou se stává majetnický a pokud mu na něj někdo "sáhne" začne okamžitě vyšilovat. Pražák a jeho kolega by si zasloužili mnohem víc prostoru, protože takto si představuji práci kriminalistů. I když na ně všichni řvou, nikdo neřekne ani dík a oni pořád dělají svou práci poctivě. Já být Pražákem tak bych to dávno zabalil ale on ne. Za to má můj obdiv. Sršňovy rádoby vtípky jsou čím dál křečovitější a je vidět, že Vladykovi nejdou dobře přes pusu. Naopak když se zapojí do vyšetřování nějakým správným poznatkem, tak ožije a hraje super!  Přesto 4* za velmi dobré zpracování. ()

Spolubydlící (2022) (S03E11) 

Nuda nuda, šeď šeď... Ty dvě hvězdy jen za to, že se Pražák konečně postavil vedoucímu, který protěžuje nového kolegu. To, že se dcera stěhuje z bytu a za pět vteřin se vrací s tím, že si přečetla o vyšetřování a vrací se zpět...no comment. Jinak pachatel, co mluví deset minut proč to udělal a jak to udělal..ne to fakt ne. A nechápu ty, co dali pět hvězd. ()

Loterie (2022) (S03E12) 

Ordinace v 1. oddělení. Tam byl nějaký případ? Jo vlastně, oni tam někoho zabili a pak druhýho zastřelili ale to není tak důležitý jako, že si vedoucí neumí dupnout o odměny pro své podřízené, že je šikanovaný a že ho nakonec vyhodí. Pardon, sám podá výpověď. Je to ještě krimi nebo potřebujeme vidět hysterickou dceru šéfa kriminálky s jejím veganským bistrem, kam její otec dovede kolegy aby se jí tam posmívali? Těsně tři *! ()

Trik (2022) (S03E13) 

Pražáka bych jako šéfa viděl radši ale Anděl si to taky zasloužil. Majka z Gurunu ve výsledku byla v týmu jen do počtu a kvůli těm pár větám co pronesla tam vůbec nakonec nemusela být. Korejs má Saturninovu školu a umí při roztahování se v Kozákově kanceláři vysunout čelist bojovně vpřed. :-) Nakonec to bylo fajn a i jsme se těšili. Za 5* ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama