Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chování maskovaného zločince při přepadení auta bezpečnostní agentury probudí zájem Václava Plíška (B. Polívka). Policejní bard po odchodu od pražské mordparty hlídá bezpečí zákazníků nákupního centra a záznamy z kamer hravě doplní odborným komentářem. Pro nováčky na 1. oddělení tak může působit jako přechytralý důchodce. Přesto rád nabídne své zkušenosti mladším kolegům a přispěje k vyšetření případu. (Česká televize)

(více)

Recenze (66)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stará parta je zpátky, a stejně tak dostáváme i první skoro bezchybný díl téhle série. Jakoby se to najednou všechno rozjelo naplno. Parádní klasický hudební motiv, pořádná policejní práce, stará parta v čele vyšetřování...Jedinou kaňku bych viděl v tom, že v rámci podezřelých je jeden známý herec, a zbytek nějaký komparz, takže je od začátku jasné, kdo je pachatel. Naštěstí tenhle díl není jen o hledání pachatele, ale potom i o dokazování viny skrze práci veteránů, o kterých je tento díl. Plíšek a jeho návrat na 1. oddělení jsou určitě jedna z nejvíce nostalgických chvil v českých seriálech. Každopádně viděl Plíška dělat si selfíčko a umřít... ()

Chudobka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jako ostatní mě potěšil návrat pánů Polívky a Hanuše. Ovšem postava Vladyky už spíš působí jako karikatura, i když má občas světlé chvilky. Škoda, Vladyka je dobrý herec. Zatímco Bočková podle mě do týmu skvěle zapadla a je uvěřitelná, Juraj Loj na mě stále působí prkenně a amatérsky. Nejvíc se mi líbí Petr Stach. Víc než Ondřej Vetchý. To, že jsem pachatele odhadla hned na začátku, mi nevadilo. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí epizoda mě vážně potěšila a pátou pěticípou jsem nepřidal jen pro nešťastnou volbu představitele hlavního podezřelého, kvůli níž jsem měl rázem jasno, zatímco se kriminalisté museli lopotit s hromaděním důkazů. Jasně, když má představitel pachatele předvést pořádný herecký výkon, není ho možné vybírat z komparzu takových seriálových perel jako Ulice, zároveň se ale musím rozloučit s prvkem napětí. Ale čím mě tedy díl tolik potěšil? Vyšetřování případu bylo zajímavé, ale hlavně se na scéně objevil prduch Václav Plíšek, na jehož absenci jsem si stěžoval od počátku třetí řady. A aby toho nebylo málo, po chodbách a kancelářích oddělení se pomotával mílius plukovník Josef Korejs, kterému jsem i přes momentální přínos k případu nevěřil ani nos mezi očima. Každopádně jsem se i tentokrát moc dobře bavil, a to je důležité. / Poučení: Před sociálkou se berle neodkládají. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Návrat starých známých ve vrcholné formě dokázal udělat s ne úplně zajímavého případu pořádnou jízdu. V rámci třetí série naprosto bez debat prozatím nejlepší epizoda. Hlavně Korejs to pořádně oživil. Jeho postava je skvěle napsaná i zahraná. Hlášky pálí ostrejma. Plíšek rovněž tradičně vynikající. Případ jako takový byl však úplně o hovně. [82 %] ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečne prípad a vyšetrovanie, ako sa patrí na Prvé oddelenie. Až do konca som nemal istotu, či sa chodbová scéna uskutoční. –––– Ty nechceš vidět, jak ti poroste dítê? Tak promluv, jinak ho budeš znát jen z fotek! –––– Je to návykové, tadle práce. Stačí pár dní a zjistíš, že bez toho nemùžeš bejt. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • 1. oddělení koordinuje vyšetřování recidivisty Lustiga (Svatopluk Skopal) s Jihočechy, konkrétně s Táborem. Josef Korejs (Miroslav Hanuš) ke konci epizody mluví o tom, že Jihočeši prošetřují Lustiga v souvislosti s vykradenou hernou ve Voticích, které však leží ve Středočeském kraji, okrese Benešov. Tvůrci zřejmě zaměnili Votice za Mladou Vožici. (MIK0cz)
  • Když se policisté probírají zadrženými zbraněmi pachatele, jsou krátké palné zbraně každá zvlášť v sáčku, ale dlouhá zbraň není chráněna před otisky a policisté ji berou do rukou bez rukavic. (sator)
  • Skutečný případ se stal před obchodním domem IKEA na Zličíně v roce 2013. 62letý Adolf Doležal byl organizátorem loupeže a střelcem. V roce 2016 dostal trest na 25 let ve vězení, jeho komplic Jan Čech byl odsouzen na 12 let. Ondřej Voráč vyvázl s tříletou podmínkou. (sator)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno