Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá manželka vietnamského podnikatele a matka dvou malých dětí je vážně zraněna při výbuchu auta na pražském sídlišti. Bomba vybuchla v manželově voze, který se výjimečně chystala použít. Byl důvodem bombového útoku konkurenční boj ve vietnamské komunitě? K vyřešení případu je třeba nejprve překonat hradbu mlčení a uzavřenost uvnitř komunity. (Česká televize)

(více)

Recenze (66)

Gareth_Jones 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi najslabší diel tretej série, ale vôbec nie zlý. Pekne vykreslené prostredie vietnamskej komunity, kde vládne patriarchát, muž robí biznis a drží si status alfasamca, ak prejaví slabosť alebo zakopne, tak v očiach obchodných partnerov padá o priečku nižšie.  Vozí sa zásadne na mercedese, aby hrali formu. To vidím denno denne aj v realite. Vozia sa zásadne na SUVčkach alebo nadupaných audinách. Držia spolu a medzi seba si niekoho iného okrem Vietnamcov len tak ľahko nepustia. Aj vietnamskí herci tu zahrali dobre, hlavne páchateľ na výsluchoch vedel čo chce a čo nechce povedať.... Linka s Korejsom super, chlapík sa začína zase drať na popredné pozície hrdinov... Zjebanie Pražáka s Andělom od Tomáša Kozáka bolo špičkové, sedeli tam ako zmoknuté myši... ()

milwaukee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Korejs bodoval a stačilo, že v poslední chvíli dostal nápad. Prostě ještě nepatří do starého železa. Ono se přece, ne nadarmo říká, že starý kolo nejlíp šlape. A nejlepší byli ti dva maníci z večerky. To mě rozsekalo. A ještě by mě zajímalo, jestli se někde dá koupit ten kalendář. Ten musím mít, i kdybych si pro něj musel zajet do Dánska :-))) ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto mě rozbombil Korejsův kalendář, ale nebylo by fér zamlčet i další atributy tohoto dílu ze série prvňáků. Tady musím říct, že nebýt postav a "filmových scén" vidím hodně kvalitní policjení práci jak dokázat pachtali, že je pachatel. Jo a připojuji se ke kolegům, Korejs kalendář chci taky. Mirek Hanuš fakt začíná seriál totálně ovládat. ()

Nonna 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ukázka toho, že i Korejs může být užitečný, tedy že nikdo nejsme černobílý. Ovšem ráda ho stejně nemám, ačkoliv kalendáříček se mu povedl skutečně úžasný:-)  Pokud by byl na prodej, visí mi celý příští rok na záchodě. To by byl marketingový tah - myslím, by se po něm zaprášilo. Jinak velmi zajímavý a poučný vhled do asijské komunity a jejich tradic. Z pohledu pachatele na konci doslova mrazilo. ()

PenelopaW

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přiznám se, že tenhle případ si z médií - na rozdíl od metanolu - vůbec nepamatuju. Škoda, že pachatel byl divákovi poměrně záhy jasný. Domněnka, kdo uhnal Anděla do chomoutu se potvrdila, ale příčina Pražákovy animozity vůči Netíkovi mi pořád není jasná. Pepa Korejs jede :-D, Kozák by mu měl rychle vymyslet nějaký úkol, jinak se ještě bude hodně divit :-)). ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Skutečný případ se stal na Měcholupském sídlišti na konci dubna 2015. Za vražedný projev žárlivosti si muž vysloužil osm a po odvolání žalobce dvanáct let vězení. Nepomohlo ani to, že se ho zastala jeho o 15 let mladší manželka. (sator)
  • Cao Hoang Yen a Hoang Anh Doan, kteří hrají manžele, mají část jména stejnou, přestože nejsou příbuzní. Hoàng znamená ve vietnamštině král. (sator)
  • Kalendář, který zrealizuje Josef Korejs (Miroslav Hanuš), ihned po odvysílání dílu požadovalo na sociálních sítích velké množství fanoušků. Česká televize o něj nejdříve uspořádala soutěž a po jejím skončení nabídla kalendář k běžnému prodeji ve svém e-shopu. Vyprodal se za 2 hodiny a ČT musela zorganizovat dotisk. (Šéfik)

Reklama

Reklama