Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Způsobit hromadnou otravu je tak snadné. Kdo vyhrožuje velké firmě? Mandle v obálce, kterou dostalo ředitelství velkých čokoládoven, znamená ohrožení pro celé město. Kdo stál za jedním z velkých vyděračských případů uplynulých let? (Česká televize)

Recenze (32)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Průběh deváté epizody by mohl v divákovi snadno vyvolat pocit, že pan Mareš nemá kromě pracovníků sádrovny v oblibě ani kolegy z ÚOOZ. Ale tak to jistě není; je si třeba uvědomit, že je každý díl z velké části fikcí, a tato meziútvarová řevnivost je zde jistě jen pro větší dynamiku scénáře a jinak se mají kluci určitě rádi:-) No, byl to zvláštní případ; mordparta se podílela na vyšetřování, v němž nefigurovala mrtvola, největší koule mezi všemi těmi chlapy měla jednoznačně paní ředitelka, kterou si skvěle dala Regina Rázlová, a zase jednou zvítězil duch nad hmotou. Já tedy nevím, jak to chodí u ÚOOZ, tady ale chyběl jen start bezpilotního letounu a dohoda s armádou, která by aktivovala síly rychlé reakce. Buď, jak buď, já jsem se u toho bavil. / Poučení: To byl ale opravdu velký Mikuláš! ()

FuLister 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborná paní ředitelka, která se jen tak nenechala zastrašit, ale nejlepší je samozřejmě Plíšek. Toho kdyby první oddělení nemělo, tak jsou úplně nahraný. Samozřejmě Korejs největší debil, ale v téhle epizodě mu to aspoň ředitel dává aspoň trochu sežrat a to se cení. Jinak zase kvalitní epizoda jako všechny. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V zásade je epizóda o konfrontácii dvoch prístupov k riešeniu pracovných problémov. Prvý, dnes preferovaný vychádza z manažérskych príručiek a je zameraný na dokonalý imidž, mladistvý výzor a hŕ hŕ veľa a hlavne rýchlo niečo urobiť, len aby sa robilo. Druhý vychádza zo sedliackeho rozumu, vyžadujúceho často zastavenie a popremýšľanie, vyzerajúce miestami ako ospanlivá starecká lenivosť, zastarané metódy hlivenia a ničnerobene. Nemá ten správny okamžitý efekt a nevyzerá to veľmi workoholicky. Vychádza sa zo širšie spektrálneho poznania, nie dnes preferovanej úzkej špecializácie. Nutne neznamená, že prvý z prístupov (workoholicko-manažérsko-riadiaci) neprináša vždy lepšie výsledky, to nie. Len je až príliš jednostranne preferovaný. Sladký vydierač drukuje straosvetskému prístupu, čo je len dobre, aspoň vo virtuálnej tv realite raz zvíťazilo niečo, čo sa tak rado odsúva v realite do úzadia. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V téhle epizodě se mi moc líbila úžasná herdekbaba Regina Rázlová, jak hezky vymetla s vyděračem! A moc pěkný kontrast mezi zadržením nevinného stopaře a pravého viníka, kterému Plíšek jen vlídně nabídl svezení. Tak si říkám, jak je asi těm omylem zadrženým, když na ně nastoupí? Pro někoho trauma na celý život! ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Václave, můžeš na chvíli ?🤭 Kriminalisté si v tomto případě přizvali na pomoc ÚOOZ, tedy Útvar pro odhalování organizovaného zločinu. ÚOOZ byl rozpuštěn 1. srpna 2016 sloučením s Útvarem odhalování korupce a finanční kriminality (ÚOKFK) do Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ). ()

Galerie (25)

Zajímavosti (16)

  • V epizodě telefonuje Víťa Sršeň (Miroslav Vladyka) manželce podezřelého. Inspirován fotografií prezidenta v novinách, představí se „Tady Zeman“. Volaná odpovídá: „Vy jste od pana Drahoše, že jo?“ Epizoda se natáčela v roce 2013 – to ještě nemohli tvůrci tušit, že v prezidentských volbách 2018 bude proti Miloši Zemanovi kandidovat Jiří Drahoš. (melica)
  • Major Plíšek (Bolek Polívka) předloží svému nadřízenému Korejsovi (Miroslav Hanuš) k přečtení článek z Kriminalistického sborníku o podobném případu vydírání v NSR. Autorem článku je Jiří Markovič, proslulý kriminalista, který vedl skutečné 1. oddělení před scenáristou seriálu Josefem Marešem. (melica)
  • Pension, u kterého dojde k předání výkupného, je ten samý pension, kam přijede František Vedral (Ondřej Vetchý) předávat instrukce členům podsvětí ve filmu Příběh kmotra (2013). Když v seriálu k pensionu dorazí první policejní hlídka, je tvořena mj. majorem Kozákem, kterého shodou okolností hraje opět Vetchý. (Šéfik)

Reklama

Reklama