Reklama

Reklama

Ovečka Shaun ve filmu

  • Velká Británie Shaun the Sheep Movie (více)
Trailer 2

Život na farmě je nekonečná nuda. Každý den plyne ve stejném rytmu, Shaun musí poslouchat a dělat co farmář nařídí. Jak jen mít jeden jediný den volna? To chce pořádný plán, takže Shaun vymyslí způsob, jak mít zase jeden odpočinkový den. Ale i plánovat se musí umět a každý plán se může zvrtnout! Shaun a další ovce přijdou s mazaným trikem jak farmáře uspat. Skáčou stále dokolečka přes ohradu, farmář počítá, počítá a počítá své ovečky, až nakonec usne. Ovce potom farmáře opatrně uloží do starého karavanu v rohu hřiště a předstírají, že je noc. Když farmářův věrný pes Bitzer zjistí, co ovce udělaly, celý plán končí. Blitzer se snaží farmáře dostat z karavanu, ale karavan se uvolní a přes všechny překážky vyjede ven na silnici i se spícím farmářem uvnitř. Bitzer vyrazí za karavanem, který ujíždí přímo do velkoměsta. Shaun a ovčí stádo zatím hospodaří na farmě. Farmář a pes se z města stále nevracejí a na farmě zavládne chaos. Stádo se Shaun v čele se rozhodne napravit svoji chybu a vydá se do velkoměsta najít farmáře a jeho věrného Bitzera. Na této záchranné výpravě je čeká mnoho dobrodružství. Budou Shaun a kamarádi schopni najít svého farmáře dřív, než se ztratí navždy? (Bohemia MP)

(více)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (275)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Aardmani zcelovečernili svůj druhý velký klenot (druhý hned po Wallace & Gromit) a celkem se jim to povedlo. Netuším sice, jak třeba menší děcka dokáží hltat lavinoidní rychlost některých obrázků a skečů, ale i my starší se na tu záplavu v dobrém smyslu dětských hovadin rádi podíváme. Některé nápady jsou skutečně výborné, byť se objeví jen na chvilinku (např. pavouk bezdomovec s jen křídou namalovanou pavučinou) a to, že se jich plno jen mihne, je skoro až škoda, když pomyslíte na to, kolik času to mihnutí muselo při stopmotion dát skutečné práce a času. Při té příležitosti si nemohu nevzpomenout na louži, kterou projížděl autobus - docela by mě zajímalo, jak udělali tu stopmotion vodu :) Přiměřeně dlouhý a nenudící příběh s ovečkami, vkusně zvolený soundtrack i odpovídající Eshkeriho doprovod. Povedlo se, byť by spád vizuálních fórků mohl být krapet pomalejší, aby si šlo plno detailů vůbec všimnout. ~ PS: Teď už jen zbývá čekat, kdy Aardmany schramstne a zabije Disney po vzoru Pixarů. Jasně, počítačová animace a stopmotion jsou si vzdáleny, ale přesto... (a můžou rovnou přibrat i Laiku). ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $19,375,982Tržby Celosvetovo $106,209,378Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,152,840 Tržby za predaj DVD v USA $1,582,583 ║ výborná bžunda, štúdio Aardman vie vždy výsostne pobaviť, ponúknuť svižný dej a vytvoriť úžasné plastelínové prostredie, pri tom ako sa učili ovce sediace za stolom slušne konzumovať v reštaurácii som sa nemohol dosmiať /videl v kine: 80%/ ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Ovečka Shaun ve filmu, aneb chundelatý úlet. Seriál znám zběžně, ale díky reakcím na film jsem se nechal nalákat a nelituju. Studio Aardman pořád dostává svému jménu. Neutuchající gejzír nápadů, závodní tempo, okamžiky pro děti i pro dospělé, groteskno a porce dojetí navrch. O všem svědčí fakt, že skupinka lidí v mém věku si při odchodu z kina začala spontánně pískat ústřední ovčí melodii. :o) Pouze z důvodu lehké odhadnutelnosti některých zvratů (příběh je skutečně určen spíš menším dětem), dávám "jen" 90%. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Seriál jsem samozřejmě neviděl, protože dávám obvykle přednost věcem, které více odpovídají mému nezměřitelnému intelektu. Přiznám se, že jsem byl z úvodu značně rozpačitý a začínal podléhat panice, že mě čeká hodinové utrpení. Nečekalo! V momentu, kdy se ovečky dostanou ze stereotypu farmy a začnou se konfrontovat s ruchem velkoměsta, tak přichází na scénu poměrně inteligentní a velmi hravý humor, který si okamžitě získal moje náročné sympatie. Nejpříjemněji se mi sledovaly scénky z restaurace a zvířecího útulku - to jsem se dokonce smál nahlas. Do pohádky jsou šikovně zakomponované všemožné trendy současnosti, a dokonce si na své přijdou i lidé, kteří mají zvířátka vůbec nejraději a dávají jím to najevo tím, že se s nimi pokouší rozmnožovat. Kvalitní záležitost. Očekával jsem nějakou obyčejnou dětskou zábavu, takže velmi příjemné překvapení. S přimhouřením oka dávám 4 hvězdy. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybral uživatel RedAK. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ovečka Shaun je postavička, ktorú registrujem a keď sa mi pošťastí zhliadnuť nejaký diel tak si ju celkom aj užívam. Film sa nesie v najlepšej tradícií štúdia Aardman. Je plný všemožných nápadov, ktoré tomu dodávajú vtip, akciu a tempo. Páčilo sa mi čo spravili s Wallaceom a Gromitom a páči sa mi to aj tu. Viac k tomu asi netreba nič písať. Je to jeden z tých filmov, ktoré nie sú prostoduché, užijú si ich podľa môjho názoru aj decká aj rodičia a hlavne to nie je zbytočne emočne vydierajúce ako Americká produkcia. Skvelá vec, ku ktorej sa veľmi rád vrátim. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (9)

  • Film obsahuje odkazy i na další slavné snímky. Například muž z odchytové služby před zrcadlem je parodie na Roberta de Nira ve snímku Taxikář (1976). Sedlákův billboard z kadeřnictví je odkazem na sérii X-Men a to na postavu Wolverina (Hugh Jackman). Syčení kočky na odchytové stanici v cele za plexisklem je zase odkaz na Anthonyho Hopkinse alias Hannibala Lectera a jím vymyšlený zvuk, kterým děsil ve filmu Mlčení jehňátek (1991). Dalším z odkazů jsou například ovce oblečené do chemických kombinéz s respirátory, které připomínají seriál Perníkový táta (od r. 2008). (cze.Oi)
  • Na filmu pracovalo denně 20 animátorů a za 1 den vytvořili pouze 2 vteřiny filmu. Film trvá 85 minut. (autokraska)
  • Ovečka Shaun je levačka. Je to patrné, když se po nástupu do autobusu vydá na misi pro návrat farmáře a u fotky nad jeho hlavou píše slovo „Missing“. (Mydlivoj)

Související novinky

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Zlaté glóby 2016 - nominace

Zlaté glóby 2016 - nominace

10.12.2015

Pokud nesledujete zahraniční filmové dění, o lesbickém dramatu Carol zřejmě slyšíte poprvé. Právě tenhle film ale vévodí letošním nominacím na Zlaté glóby, a to s pěti důležitými zářezy. Carol bude… (více)

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama