Reklama

Reklama

Na vítězné vlně

  • USA When the Game Stands Tall (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jim Caviezel (Umučení Krista) se představuje v roli středoškolského fotbalového trenéra Boba Ladouceura, který prožije sezónu, jež všechno změní. Jako trenér svým svěřencům vždycky vštěpoval, že vítězství neznamená vše. Teď ale s pomocí asistenta Terryho Eidsona (Michael Chiklis – TV seriál Policejní odznak) dokázal s týmem zvítězit ve 151 utkáních v řadě a i jeho úplně oslepila vidina pokračování rekordní série. Dokonce tolik, že mu ani nedochází, jak moc zanedbává svou manželku Bev (Laura DernJurský park) a vlastní děti. Zlomový moment se ale blíží. Tým se potýká s krizí, zasáhla ho tragédie a hrozí, že bude všemu konec. Naštěstí se ale objevuje pozoruhodný nový hráč (Alexander LudwigHunger Games), díky kterému si Bob znovu uvědomí, že týmové úsilí je víc než osobní sláva. (Bontonfilm)

(více)

Zajímavosti (4)

  • Trenér Bob Ladouceur odešel do důchodu po 399. vítězství, kterého dosáhl jako trenér týmu Spartans De La Salle. (Akinom27)
  • Dějová linie Chrise Ryana (Alexander Ludwig) a jeho otce byla jako jedna z mála věcí ve filmu zcela smyšlená. Jak jeho boj o rekord v touchdownech, tak scéna na parkovišti, kdy Chrise jeho otec uhodí. Trenér Ladouceur v souvislosti s tímto řekl: „Nikdy za celou svojí kariéru jsem neviděl, aby rodič uhodil své dítě na parkovišti kvůli prohrané hře." Na skutečnosti se naopak zakládá smrt jednoho ze studentů školy De La Salle zastřelením či infarkt trenéra Boba Ladouceura (Jim Caviezel). (Akinom27)
  • Film je inspirován skutečným příběhem střední škola De La Salle, která v letech 1992 až 2004 pod vedením trenéra Boba Ladouceura neprohrála v americkém fotbale jediný zápas, což celkem činí 151 vítězných her v řadě. Předchozí rekord činil 72 vítězných her v řadě jiného týmu. Škola i v době uvedení filmu držela rekord v počtu vítězných her v řadě. Jejich vítězná řada skončila 4. srpna 2004 proti Bellevulské střední škole. (Akinom27)
  • Původně byl jako trenér jednoho ze soupeřů týmu Spartans obsazen Sadarias Harrell, produkce se však později rozhodla obsadit jej do role fanouška, díky čemuž mohl propagovat svou sportovní značku. (willy1)

Reklama

Reklama