Reklama

Reklama

Sedmiletá Libby Day (Charlize Theron) jako jediná přežila brutální masakr své rodiny. Matka a sestry byly zavražděny během rituálního satanského obřadu přímo před jejíma očima. Za strašlivý zločin byl na základě Libbyina svědectví odsouzen na doživotí její bratr Ben. O 30 let později se na Libby se obrátí tajný spolek s názvem Kill Club, který prošetřuje známé zločiny. Nutí ji přezkoumat události oné noci a znovu otevřít kapitolu života, ke které se již nikdy nechtěla vracet. Na povrch vyplouvají skutečnosti, které vnášejí trhliny do jejího tehdejšího svědectví. Libby začíná pochybovat o pravdivosti věcí, které jako dítě viděla. Znovu otevírá hluboko pohřbené vzpomínky na tragickou minulost. (Bioscop)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (266)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Z počátku se poměrně v rychlým časovým sledu střídala dvě pásma, takže jsem potřeboval chvilku na orientaci a seznámení se s postavama jak v čase současném, tak ve flashbackové části. Naštěstí postav není tolik a nový příchází postupem času, takže orientace v příběhu je mnohem lepší a rychlejší než třeba v pařížském metru. Hodně dlouhou dobu se film soustředí na odkrývání nových skutečností jednoho brutálního zločinu. Vše sleduješ s pozice Libby a do odkrývání filmařských karet jsou zapojený i vzájemné vztahy hlavních postav a šikovně si s tebou filmaři hrají na cestu z thrilleru do psycholgie a zase zpět. Za nejemotivnější část filmu označuji jednoznačně závěr, který mě těžce rozcuchal. Svůj podíl na kvalitním filmovým zážitku mají i luxusní herecký výkony ústředního tandemu Chloë/Chlarlize. Pokud v Chloë budeš hledat roztomilou holčičku, tak bych spíš doporuči jehlu v kupce sena, tam ta šance na nález je rozhodně vyšší a Charlize ? Už po druhý mně tento rok dokázala jak talentovaná je to herečka, ona není nijak výrázná v gestech nebo fyzckým herectví, ale prostě tě uhrane a každou scénu ji sežereš. Nejradši bych přenechal rozhodování zda čtyři či pět vyznavači bydlení v sudu, jistému panu Díogenésovi, ale čas nevrátíš, tak si musím poradit sám. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Když už jsem začínal mít nepříjemně svrbivý pocit, že celý Dark Places bude jen jedna taková trochu prodloužená epizoda televizního seriálu Odložené případy, děj se začal nenápadně rozjíždět a gradovat a ona pozvolná gradace mu vydržela až téměř do konce. Další plus má film za fakt, že jeho postavy jsou vesměs divné, nenormální, narušené, nebo rovnou šílené. Nebýt patetického a uslzeného závěru, který notně pohnojil celkovou příjemně temnou, nezdravou a vyšinutou atmosféru, dal bych čtyři. Každopádně ale Theronovic Šarlíza opět zaválela a já začínám pomalu přemýšlet, koho vykopnout z mé první ženské desítky, abych si ji tam mohl pověsit. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Zabil tvoji maminku a sestry Ben?" Malá vystrašená Libby odpověděla kladně a každý trošku zkušenější filmový divák ví, že kdyby to byla křišťálově čistá pravda, tak by se o tom žádný film netočil. Já tedy obvykle nemám nic proti tomu, aby se pátralo po tom, jak to ve skutečnosti bylo, ale tentokrát mě to moc nebavilo. Takže mi ve výsledku bylo jedno, jestli je vrahem Ben, Libby, Diondra, zahradník nebo kdokoli jiný a tak to asi nemělo být. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus snad až příliš temné a bezútěšné, závěr mě vyloženě rozhodil (byť jsem ho shledal poněkud vykonstruovaným a nevěrohodným). Film mě rozhodně nadchnul obsazením - Charlize Theron je standardně excelentní a z Chloë Grace Moretz roste mimořádná herečka - uvážíme-li, že ve svých 18 letech má na kontě téměř 30 (!) filmů a spolupráci s mnohými elitními hollywoodskými filmaři, musí se uznat, že našlápnuto k velké kariéře má více než slušně. I zbytek herců je velmi dobrý. Jinak stejnomennou románovou předlohou Gillian Flynn jsem nedotčen a nemám na tom v plánu nic měnit ani po zhlédnutí její filmové adaptace, protože mám dost averzi k bestsellerům obecně. Mimochodem pobavilo mě, že Bioscop v presskitu k filmu udělal z režiséra ženu - jako chápu, že jméno Gilles Paquet-Brenner může u někoho vyvolat pochybnosti o pohlaví jeho nositele, ale v době internetu snad není takový problém si to ověřit. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Pamatuješ, jak jsem ti dal ten popelník s plameňákem ??" - "Bylo mi deset, a nekouřila jsem.." Tady mě nesmírně mrzí, že takovou látku nedostal do rukou lepší režisér.. Velká škoda, velká škoda jako vždy skvostné Charlize v žánrově naprosto nefunkčním a v souvislosti s názvem i obsahem pouze symbolicky přetmaveném snímku.. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (9)

  • Jednu z hlavních rolí původně získala Amy Adams, ale když projekt dostal zelenou, nebyla k dispozici. Místo ní dostala roli Charlize Theron. (Cheeker)
  • Ve scéně, kdy Libby (Charlize Theron) poprvé navštíví klub, si zahrála menší roli autorka knižní předlohy, Gillian Flynn. Tu zde můžete vidět, jak sedí na křesle se sekyrou v ruce. (hansel97)

Související novinky

Tim Burton chystá remake klasického sci-fi

Tim Burton chystá remake klasického sci-fi

02.02.2024

Režisér Tim Burton se v současnosti plně věnuje postprodukčním pracím na svém nejnovějším snímku Beetlejuice Beetlejuice, jenž by měl vzít světová kina útokem letos v září, nicméně ani toto pracovní… (více)

Reklama

Reklama