Reklama

Reklama

Sedmiletá Libby Day (Charlize Theron) jako jediná přežila brutální masakr své rodiny. Matka a sestry byly zavražděny během rituálního satanského obřadu přímo před jejíma očima. Za strašlivý zločin byl na základě Libbyina svědectví odsouzen na doživotí její bratr Ben. O 30 let později se na Libby se obrátí tajný spolek s názvem Kill Club, který prošetřuje známé zločiny. Nutí ji přezkoumat události oné noci a znovu otevřít kapitolu života, ke které se již nikdy nechtěla vracet. Na povrch vyplouvají skutečnosti, které vnášejí trhliny do jejího tehdejšího svědectví. Libby začíná pochybovat o pravdivosti věcí, které jako dítě viděla. Znovu otevírá hluboko pohřbené vzpomínky na tragickou minulost. (Bioscop)

(více)

Recenze (266)

Unrealik 

všechny recenze uživatele

Není to vyloženě špatný film, jen z nějakého důvodu chybí napětí. A kdybych měl film srovnat se Zmizelou od stejné autorky, tak by to bylo za dvě hvězdičky. ()

camomilla

všechny recenze uživatele

Pozor SPOILERY! Kdo jste jeste film nevidel, nectete, protoze pak se asi nema smysl divat.. Thriller s Charlize si rozhodne nenecham utect, ale nakonec se stalo jen klasicke drama, i kdyz se zajimavym nametem. Skoda jen, ze me zapletka s mamou napadla uz na zacatku a polovicku napadla zase zapletka s frajerkou bratra. Co mi ale kazi cely dojem je uplna nesmyslnost toho vseho. Ty vrazdy musel nekdo vysetrovat a diky tomu se muselo prijit na to, ze mamu bodl nekdo vysoky a s velkou silou (tedy dospely chlap), ze ze zbrane a z uhlu strilel take nekdo vysoky, ze mladsi sestru diky otiskum na krku skrtil nekdo s malyma rukama a slaby (skrtila douho) a ze otisky absolutne nesedi na ruce bratra. Tohle nejsou zadne dedukce ani vysoka policejni ve stylu CSI, na tohle prijde detektiv "za pet minut". Nehlede na barak plny otisku. Mozna by bylo v tomto pripade opravdu lepsi natocit ponurejsi detektivku, ve ktere se pomalu odkryvaji stripky z mista cinu ktere nedavaji absolutne zadny smysl a cela mozaika se nakonec posklada. ()

NeverEver 

všechny recenze uživatele

Film jsme sice dokoukala, ale vubec me nebral. Chybelo mi v nem napeti, spad, dramaticnost, moment prekvapeni a hlavne mi byli tak nejak vsichni totalne nesympaticti. Mam moc rada Charlize, takze jsem jen cekala, kdy prestane byt ukrivdeny a svym zpusobem rozmazleny spratek a kdy se konecne postavi na vlastni nohy. - to jedine me drzelo nad vodou. (resp. vzhuru) Co me hluboce zklamalo, ze se ve finale ukazalo, ze vlastne vsichni z jeji rodiny byli blaznivy. Jejich jednani a motivy mi zustaly zcela skryty: jednou zly vzdycky zly.... a zlo plodi jen zlo... pokud chce nekdo chranit "sve dite" pak by ho mel chranit pred strujcem zla, coz v tomto pripade byla jednoznacne jeho zfetovana matka...; a jina "pecujici! matka si najme zabijaka a pozve si ho k sobe do domu, kde ma deti?! Neslysela nikdy treba o prejeti autem... to totiz vypada taky jako nehoda..... urcite vic nez probodnuta nozem ve vlastnim dome... kde neni co ukrast...) Takze ve me film nemohl vyvolat zadne emoce. Snad krome... znechuceni z hlouposti .... no jo, tohle je mozne jen v Americe. :-( 2** ()

Lukyjetu 

všechny recenze uživatele

Do poslednej chvíle som podozrieval hocikoho, aj samotnú Libby Day. Strašne zamotaný príbeh, možno až moc, čo je na škodu veci. Nakoniec to nejakú logiku malo, i keď pri takýchto mysterióznych thrilleroch moc o logike hovoriť nemôžem. Ale dobre! V konečnom dôsledku sa to dalo pozrieť. Aspoň všetkými nezrovnalosťami dokázali udržať moju pozornosť. Nijaké špeciálne čaro pre mňa tento film nemal, no dokázal ma udržať v napätí až do kľúčovej rozuzľujúcej scény, kde všetko začalo do seba zapadať. Ďalšie plus je, že to netrvalo dlhšie ako hodinu aj pol. Dlhšie by som na to asi nervy nemal. Hodnotím to ako lepší priemer. ()

jarmil8 

všechny recenze uživatele

Z počátku vypadá film uvěřitelně, ale postupně začne vršit témata a události, které působí jako pěst na oko (s tím satanismem jsem poněkud nechápal). Na konci jsem se navíc dočkal nechtěně vtipné honičky s revolverem. Neustále narážím na srovnání se Zmizelou. Knihy neznám, ale jestli jsou v podobném tónu, tak Fincher to vzal za dobrý konec (a s vtipem), tento film je naopak patrně odstrašujícím příkladem nezvládnuté adaptace předlohy. ()

mansonn 

všechny recenze uživatele

Pekny thriller - postupne uvadzanie do deju, dobre herecke obsadenie...mne sa ten film pacil , na jedno pozretie sice ale ozaj stoji za pukance ()

Rozmarýna 

všechny recenze uživatele

Včera večer jsem dočetla knihu a dnes shlédla film. Dávám jednu hvězdu, ale myslím, že je to naprostý odpad. Nechápu, proč ve filmu natočili Bena v lepším světle než to bylo v knize. Tedy myslím vraždu Michelle. Film je nudný, kniha velmi drsná, ponurá, ale skvělá. ()

Pokri 

všechny recenze uživatele

Ako tu už bolo viackrát spomenuté, druhé Stratené dievča sa nekoná. Nuž, samozrejme, Paquet-Brenner nie je Fincher, atmosféra tu nie je ani zďaleka taká hustá a celé to pôsobí trochu béčkovým televíznym dojmom. Knižnú predlohu som síce nečítal, no som presvedčený, že to šlo spracovať lepšie. Zostalo to tak v rovine pozerateľného trileru, ktorý však nešokuje, nenapína, a tak nejak ste radi, že ho máte po 104 minútach za sebou. Škoda, dať to do rúk niekomu inému, mohol z toho vzniknúť výborný mysteriózny triler. ()

Grossing 

všechny recenze uživatele

Charlie Theron jako vždy vynikající, režie mohla být lepší a to bych dala určitě 5 hvězdiček. Chvílemi jsem se ztrácela, ale po druhém shlédnutí jsem s filmem spokojená. Kniha je ovšem lepší. ()

Ignitus.C 

všechny recenze uživatele

Ty ale nadělají s tím že měli syna v pubertě! Ani mi nepřišlo, že by se choval nějak výrazně divně. Charlize je naprosto odporná, a nesympatická, a stejně tak i její role. Docela by mě zajímalo, podle čeho ten muž z té pánské noclehárny poznal, že se jedná o ženu. Houlta taky nemám rád. Jediný kdo stojí za pochvalu je Corey Stoll, který je asi jediný, který alespoň podle jeho hlavy ví, co znamenají temné kouty. Také mě stejně tak pobavila poznámka mladého Bena, že Jsou To Jenom Vlasy. Příběh byl docela zábavný, a člověk je zvědavý jak se to bude vyvíjet, I když se sem tam objevjí nějaké to cliché. To co udělala matka bylo šílené. Zajímal by mě osud benovy dcery. On asi stejně nebyl úplně normální. Byli pořádně divná rodina. Divná byla i jeho reakce, když viděl že mu uškrtila sestru ()

redsparrow odpad!

všechny recenze uživatele

Normálně to nedělám, ale musel jsem to ve třičtvrtě filmu vypnout. Už mě vůbec nezajímal konec a nějaké rozuzlení. Tak strašně nudný a rozvláčný film jsem už dlouho neviděl. Atmosféra a napětí nula. Postavy mluví a mluví ale vůbec neříkají nic důležitého, co by posouvalo děj nebo aspoň budovalo nějakou atmosféru. Utrpení a ztráta času, co naplat že herci byli dobří, když to nejde ani dokoukat, tak je to prostě odpad. ()

Portokalos 

všechny recenze uživatele

Nechápu zdejší srovnávání s unylou Zmizelou. Temné kouty jsou strokrát lepší, nejen příběhem, ale i hlavním hrdinou, kterého zde hraje PANÍ herečka, narozdíl od naprosto netalentovaného, prkenného Bena Affleca. ()

Dhyani 

všechny recenze uživatele

Osobně se mi film líbil. Knihu jsem četla před lety a už jsem si nepamatovala všechny detaily, ale ztvárnění Libby přesně odpovídalo tomu, jak jsem si ji představovala - nijaká, unylá a líná začít něco se svým životem dělat - příliš zvyklá na to, že se o ni postará někdo jiný. ()

Misuli 

všechny recenze uživatele

Ach jo, tolik věcí špatně :( Chloe Grace Moretz absolutně nevhodná na roli Diondry. Charlize mi přišla, že se tam jen tak prošla. Veškerá temnota a napětí z knihy se ve filmu vypařily. Celé to působí jako 30s sekvence naskládané za sebou bez emocí, nějakého hereckého umu. Veškeré pasáže, které v knize byly fakt drsné a až nechutně popsané, se ve filmu buď neobjevily nebo hoooodně povrchově a nebo je nebyli herci schopni zahrát. Pokud se vám do knihy vysloveně nechce, tak je to relativně fajn movie na shlédnutí. ()

Wyrmhord 

všechny recenze uživatele

Nuda, strašná nuda. Ak hľadáte po dlhom a únavnom dni v práci, či škole niečo, pri čom sa Vám bude dobre zaspávať, Dark Places je ideálny kandidát. ()

Související novinky

Tim Burton chystá remake klasického sci-fi

Tim Burton chystá remake klasického sci-fi

02.02.2024

Režisér Tim Burton se v současnosti plně věnuje postprodukčním pracím na svém nejnovějším snímku Beetlejuice Beetlejuice, jenž by měl vzít světová kina útokem letos v září, nicméně ani toto pracovní… (více)

Reklama

Reklama