Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tajuplný cizinec na koni, který se usadí v horské vesnici, aby zde přečkal zimu, přináší do uzavřené komunity nedůvěřivých obyvatel neklid. S přibývajícím množstvím záhadných úmrtí začne být jasné, že jeho příjezd nebyl pouhou náhodou. Alpský western je svěží variací na oblíbené žánrové motivy. (MFF Karlovy Vary)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (115)

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Kdo by to byl řekl, že se společně s komisařem Durexem a ostatními rakousko-německými šprýmaři budeme přes hodinu a půl nudit?Možná 8 z 10 hodnotitelů. Takhle nějak dopadá asi každý film, který vsadí na vizuálně zajímavé přírodní exteriéry a dobové kostýmy, ale jaksi už nedomyslí scénář. Takže i kdyby se to tyrolské bratrstvo snažilo sebevíc, stejně by z toho nic víc nevytřískalo..................moje hodnocení = 3,5 z 10. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Milí mladí a nezkažení čtenáři! Věděli jste, že ohyzdné slovíčko „zkurvit“ vyjadřuje jinak mnohdy roztomilý dokonavý děj s významem „kurvením opotřebit“? Asi by vás teď určitě zajímalo, co vlastně znamená to „opotřebit“, ale do toho já nejdu, vašim maminkám by mohla zaskočit hostie a našemu milému HOMOvi by bigotní sponzorek odmítnul dát další nevkusnou celostránkovou reklamu, která nás v tomto „ryze fanouškovském“ projektu tak mile už nějaký ten pátek prudí! *** I v Tyrolích mají svého Sekala, kterého je třeba zabít. Tedy respektive v tomto případě bandu Segalů, vedenou komisařem Rexem, co se tváří, jako by zrovna sežral svého vlčáka. Postará se o ně jakýsi dolnorakouský klon Leoše DiObrny, co se zase pro změnu tváří, jako by mu v hubě zkysnul žalud. Ale nevadí! Ani ti dva urputní mimici nedokázali zkurvit tu porci opravdu vytříbené, zábavné a velkolepé filmařiny, o jaké si můžeme v našich lůzrech a hnojích nechat akorát tak zdát. Atmosférické a strhující místy tak, jako byste sledovali Gazdinu robu při prstění Její pastorkyně, a opravdu by mě zajímalo, který velkohubý pičus pro tohle vymyslel kategorii „alpský western“! Zní mi to podobně jako „podunajská prérie“, „korutanský kovboj“ nebo „cigánský tomahavk“. Když už, tak aspoň „Wiener Schnitzel Western“, ty kokote! ()

Reklama

Faila 

všechny recenze uživatele

Rozjezd příběhu se táhl přes celou první polovinu, ale druhá polovina nepůsobila oproti předchozímu ději přehnaně akčně. Ačkoliv se toho najednou dělo více a nešlo již jen o uvedení do děje, mělo i akční dění pomalejší spád a zapadalo do celkového tempa filmu. Atmosféra byla po celou dobu tajemná a temná, až do úplného konce. A pro mě navíc šťastné shledání po letech s Tobiasem! ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Čakal som uťahanú artovku, ale ono nie. Filmu síce trochu trvá, kým sa dostatočne vyhrotí, aby sa mohlo začať strieľať, ale potom už je to celkom masaker. Až na to prostredie naozaj tradičný western s málovravnými hrdinami a poriadne brutálnymi úmrtiami. Super kamera a hlavná prestrelka je natočená úplne luxusne. Akurát škoda, že sa tam strieľali iba puškami. V tej dobe boli v Rakúsko-Uhorsku úplne bežné rôzne typy revolverov, vrátane koltu vyrábaného v licencii v Innsbrucku. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet €6,350,000Tržby USA Tržby Celosvetovo $2,390,000▐ V podvečerných hodinách na filmovom festivale prišlo na veľké prekvapenie s filmom Temné údolie (Das finstere Tal, 2014). Film z rakúsko-nemeckej koprodukcie ponúkne veľmi nevšednú tému z týchto končín, žánrovo ide o western o klasickej pokrvnej pomste ale v danom podaní dostáva príbeh ráznosť, ktorá upúta hneď od samého začiatku. Aj keď dejovo sa to nejak zvlášť neženie dopredu ale skôr to necháva diváka vychutnávať vtedajšiu atmosféru skromných ľudí žijúcich v mierne nehostinných podmienkach pod diktatúrou rodiny Brennerovcov, pre ktorých sú sväté len sebe blízke pravidlá-zákony. Príbeh natočený v krásnych prírodných vysokohorských lokácia len pridá na akejsi neokukanej nevšednosti. Takže pokiaľ v prvej polovici príbehu sa zoznamuje z okolím a postavami, v tej druhej už príde na dravosť, drsnosť a temnotu. Režisérsky ide o veľmi zručne natočení snímok, kde vyniknú pre nás neznámi herci na čele s výborným anglickým hercom Sam-om Riley, dej s minimom dialógov vsádza skôr na obrazovú kompozíciu, kde vizuálne poňatie spraví svoje penzum, k tomu tu je strhujúca akcia keď príde na nejakú tu prestrelku, čo nemôže chýbať v poriadnom westerne, je tu hmatateľná temná drsnosť, k tomu tu je dynamická a dravá hudobná vložka. Jednoznačne takýto tématický film stojí za pozornosť, pre fanúšika westernu nevyhnutnosť. /videl v kine: 80%/(filmový festival Cinematik 2014) ()

Galerie (31)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v italském Val Senales. (Terva)
  • Rakousko zaslalo snímek do kategorie Nejlepší cizojazyčný film na 87. udílení Oskarů. Film však neprošel nominací. (Terva)
  • Film měl premiéru na 25. ročníku televizní a filmové tvorby Romy Gala 2014, kterou pořádá TV ORF a Thomas W. Kiennast si odnesl cenu za Nejlepší kameru. (Terva)

Související novinky

Das Filmfest 15. – 23.10.2014

Das Filmfest 15. – 23.10.2014

08.10.2014

Odvážné dokumenty odhalující praktiky světa vysoké ekonomiky či pozadí moskevských procesů s Pussy Riot, prestižními cenami ověnčené snímky bojující o Oscara, filmové adaptace slavných bestsellerů… (více)

Reklama

Reklama