Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Robotník v továrni na výrobu vaní Jerry Hickfang je milý, ale podivný človek. Skrýva v sebe tajomstvo v podobe lásky ku kolegyni z účtovníckeho oddelenia. Ich vzájomný vzťah však naberie vražedné rozmery.  Následne začínaú k Jerrymu prehovárať jeho domáci miláčikovia: diabolská mačka a benevolentný pes. Tí ho navedú na fantazijnú cestu smerujúcu k jeho spaseniu.
Mysteriózny psychologický thriller režíruje iránska režisérka Marjane Satrapi (Persepolis). V hlavných úlohách sa predstavia Ryan Reynolds, Gemma Arterton a Anna Kendrick. (ywo666)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (287)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tohle je masakr !!!! :-DDD Tohle je pro mne rozhodně neuvěřitelný překvapení !! ... Čekal sem oddechovou komedii a dostal multižánrovou maximálně inteligentní černočernou komedii, která zpracovává jako řada hororů a thrillerů tzv. "portrét do duše a života sériového vraha" ... Tohle není druhej Méďa , tohle je úplně o něčem jiným. Celý to začíná tak nevinně a přitom to dává ucelenej systém, kdy všechno se vším souvisí a my sledujeme "řádění" schizofrenií postihnutého blázna, jak likviduje všechny a všechno, kdo se mu dostanou do života. Je to jako by "pohled z druhé strany" na smutný problém tretných činů psychiatrických pacientů, ovšem neméně vypovídající, než takový Henry: Portrét sériového vraha apod !! Růžovo-fialové laskavé a veselé vnímání světa z pohledu hlavního hrdiny je tak do očí bijící, až člověka dráždí a vyvolává v něm postupně snad i větší nevolnost, než špinavé, těžkotonážní exploitery!! Tohle je fakt geniální kousek a dělali ho chytří lidi ... vtip a cynismus nejhrubšího zrna tak efektivně zaseklý do sebe, to jsem fakt neviděl roky .. Bravo!!! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Chci kámošku. V tý lednici jsem tak sama." Pokud žiju ve správné realitě, tak nenosím růžové montérky, nemám v lednici uřezané dívčí hlavy, nenechávám se ovlivňovat názory svého kocoura a zatím rozeznám králíka od ponožky. Jsem prostě příliš málo úchyl na to, abych si tohle dokázal naplno užít. Přesto je možné, že realita je někde jinde a já makám s Ježíšem, který řídí růžový vysokozdvižný vozík. Určitě to tak není, protože můj psychiatr je s mým stavem naprosto spokojený a skoro každý čtvrtek mě na hodinu pouští z klece. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Vlastně bych měl jen jednu výhradu a to je málo gore. Jinak se jedná o potvrzení staré pravdy, že brát prášky na hlavu je na hovno a nebrat je absolutně super. Ze se to občas vymkne kontrole je riziko z kategorie "Přípustné". Nevzpomenu si, kdy naposledy někdo namixoval takhle ulítlý mix psychárny a komedie. Jestli se něco podobného vůbec kdy někomu podařilo. Ryan Reynolds a spol. nezklamali, ale v hlavní roli byli pochopotelně oba domácí mazlíčci, přičemž kočka je zralá na nějakou tu cenu. 85% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Příjemné nakouknutí pod kůži absolutního psychouše, které nám uvařila slečna/paní z Íránu. Jen co je pravda. Na každém kroku nás provází lehce přičmoudlý humor a pár nechtěných vraždiček, které řádně rozpohybují děj. Vůbec to nejlepší na celém snímku je rozdílně vidění skutečnosti v podání hlavního hrdiny vs. vnímání skutečné skutečnosti všemi ostatními. Moc pěkný a vtipný kontrast. Z mé strany převládala spokojenost. Děj má spád a trofeje se v lednici hromadí. Viděl bych to na pěkné 3 kousky. Viděno v rámci Filmové výzvy. Film jsem dostal od uživatelky harfuska. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Takové celé divné. Ryan zahrál parádně to bez debat a zvířata byla taky super. Jenže mi tu něco chybělo. Po první vraždě jsem čekal, že se to rozjede více co se týče gore a ono to bylo první a poslední. Anna se mohla předvést ve své kráse více a nejen ona. Škoda, mohlo se více přitvrdit. Na mě to působilo až moc pohádkově. Slabší 3* ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Pan Whiskers, jehož nadaboval Ryan Reynolds, mluví se skotským přízvukem a zní jako Craig Ferguson. Reynoldse inspiroval jeho skotský kamarád, kterého zná už 20 let. (Zdroj: bustle.com) (Maulincio)
  • Jerry Hickfang (Ryan Reynolds) se zmíní o Luciferovi, který je antagonistou básně „Ztracený ráj“ od Johna Miltona, po němž je pojmenováno průmyslové město – čítající 4 504 obyvatel –, ve kterém se odehrává děj filmu. (ČSFD)

Reklama

Reklama