Reklama

Reklama

Kouzlo měsíčního svitu

  • USA Magic in the Moonlight (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Děj této romantické komedie se odehrává v jižní Francii v roce 1920. Nádherné vily na pobřeží Côte d'Azur, jazz kluby a módní místa pro bohaté jsou kulisou tohoto filmu. Stanley (Colin Firth) - alias Wei Ling Soo - je britský kouzelník a mistr iluzionista, který je povolán do Francie na žádost aristokratické rodiny, aby odhalil možný podvod. Sophie (Emma Stone), jako možné falešné spirituální medium, je objektem jeho zkoumání. Je pravděpodobné, že táto tajemná a krásna žena využívá přízeň bohaté rodiny. Nicméně komplikace nastanou, když se náš "detektiv" do ní bezhlavě zamiluje. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (345)

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Woody vsadil na Colina a spolu s hlavním hrdinou opustil svůj typický cynismus? Vybral si docela ohraný příběh a snaží se spárovat toho sympatického ironického egoistu s naivní hloupou kráskou? A přesto se hned radostně ponoříte do atmosféry 30. let, stejně budete zaujatě s Colinem odkrývat, jak to všechno je a nakonec těm dvěma vlastně srdíčkově držet palce.. Woody..to beztak s divákem pořád umí.. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Ekvivalent kouzelníka na zahradní párty, od kterého přesně víte co čekat. Tedy žádné zázraky, ale solidně odvedené řemeslo, kde sice znáte a máte prokouknutý každý trik, ale právě to od něj očekáváte a přesně to i dostanete. Ovšem u Woodyho stále lze předpokládat, že se přeci jen ještě vytasí s něčím "copperfieldovských" rozměrů a nespokojí se jen s milou tuctovkou. Tak snad při příštím vystoupení. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tieto klasicky pojate Allenovky v ktorych sa nesnazi reziser nejak experimentovat mam najradsej. Colin Firth tu podal bozsky vykon. Je neskutocne vtipny. Emma Stone mi prvykrat pripadala sympaticka a chemia medzi nimi rozhodne funguje. Mna do urcitej miery prekvapila aj pointa, takze za to su body naviac. Trochu ma mrzelo len to, ze okrem ustrednej dvojice a este jednej postavy tu ostatne postavy nemaju ziadny priestor. Keby Allen trochu viac zapracoval na vedlajsich postavach, tak to mohla byt dokonala pecka. (napriklad postava, ktoru hra Marcia Gay Harden sa skvele uvedie a potom sa z filmu uplne vytrati). 8/10. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Krásná ukázka toho, jak závěr filmu dokáže zabít celý film. Pro filmy Woodyho Allena mám velkou slabost, tento film po většinu času splňoval přesně má očekávaní. Pohodová komedie, bavila mě atmosféra filmu, bavila mě hudba, bavily mě dialogy, bavili mě herci, ačkoliv mi Colin Firth ne tak úplně do světa Woodyho seděl, ale to dokonale vynahradila kouzelná Emma Stone. Film stále klouzal po povrchu a já stále čekala, kdy už se Woody potopí do hloubky, on se pak ale vytasí s velmi lacinou pointou a děsnými závěrečnými 20 minutami, které nepůsobí ani trochu přirozeně a dokonale kazí celý dojem z filmu. Škoda, nebýt toho naléhavého a nepřesvědčivého závěru, mohlo jít o příjemnou letní jednohubku. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé... Po I Origins tento týždeň u mňa už druhý film, ktorý stavia do konfrontácie vedu so spirituálnym svetom. Vynikajúce kostými a ešte lepšie dialógy! Woody Allan sa mi pomaličky dostáva pod kožu...Ale dobre, že v tom nehral, lebo na stopercent by svojimi blbými kecmi a trápnymi vtipmi poslal celý film do hoven! ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Během jednoho z několika výletů Stanleyho (Colin Firtha) a Sophie (Emma Stone) zmiňuje Stanley jako svoji nejoblíbenější symfonii "Beethovenovu sedmou" a její houslové party. Přesně tato symfonie a tyto houslové party hrají v pozadí finální scény filmu Králova řeč (2010), když Král Jiří VI (Colin Firth) čte 3. září 1939 svůj projev. (baribal)

Související novinky

Best Film Fest 2014

Best Film Fest 2014

09.12.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 11. do 17. prosince tohoto roku Best Film Fest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama