Reklama

Reklama

Kat Connors (Shailene Woodley) je sedmnáct let, když její dokonalá matka Eva (Eva Green) zmizí. Poté co Kat žila tak dlouho v emocionálně potlačované domácnosti, sotva registruje nepřítomnost své matky. Ale jak čas plyne, Kat začne zjišťovat, jak hluboce jí matčino zmizení ovlivnilo. Když se pak vrátí domů na přestávku z vysoké školy, ocitne se tváří v tvář pravdě o odchodu své matky a svém vlastním popření událostí, které jí obklopují... (AlexisGraham)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (114)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

První hodinu mě trochu štvalo, co vidím, čekal jsem něco jiného. Pár náznaků mi vrtalo hlavou, ale nebyl jsem si jistý, jestli se příběh vůbec někam pohne. Jenže po nočním rozhovoru s detektivem jsem ožil a pochopil, že ta zdánlivě dlouhá a zdánlivě nepodstatná první hodina měla svoje opodstatnění (detaily), konečně si dal věci dohromady (tedy, ne úplně všechno). Tvůrci totiž diváka pěkně napínají až do samotného závěru. A to nejlepší (?) si nechají až na úplný konec. A pokud jsem žehral u Divergence, že bych ocenil pro Shailene kvalitnější film, bylo mé přání vyslyšeno. Hodnotím slabšími 4*. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Celé tempo bylo celkem ubíjející. Příběh docela nudný a bez většího nádechu, což postupně začíná vadit. Pochválit mohu třeba herecký výkon Shailene Woodley, která se pomalu začíná stávat TOP herečkou. Dále třeba závěrečné rozuzlení, které nebylo z nejhorších. Vysoko se White Bird in a Blizzard hodnocením nedostane, ale průměr by překonat mohl .. 6/10 = 60% ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Táto wanna-be Ellisovka je v prvom rade kolosálnym zlyhaním Gregga Arakiho čoby scenáristu a režiséra. Postavy sú plytké, no nie charakterom ale tým, ako sú napísané. Araki nevie viesť hercov, lebo to čo tu stvára inokedy skvostná Eva Green, je až komické prehrávanie. Jeho diletantstvo pokračuje v predvídateľnom príbehu, v ktorom sa vlastne nič zaujímavé nestane a to zaberá cca 2 roky života postáv. Soundtrack číta zoznam skvelých skladieb, no ani to, čo mu kultové new wave a post-punkové kapely zložili, nedokáže Araki spracovať, a tak s výnimkou Behind the Wheel žiadna z piesní nie je poriadne zasadená do scény. A ako bonus tu máme fádnu ne-atmosféru 80tych rokov, či skôr rok 2014 s plagátmi 80s kapiel na stenách. Jediné, čo tu stojí za to, je, že sa Arakimu podarila jedna vec, v ktorú som ani neveril. Dokázal zo Shailene Woodley urobiť sexy kosť (a následne ju opakovane vyzliekol). ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Gregg Araki a jeho svérázná studie jedné naprosto nefunkční rodiny z pohledu dospívající teenagerky, ne nepodobné svojí matce. Film střídá lepší i horší pasáže, stejně jako herci. Duo kamarádů outsiderů bylo mimo a těžko uvěřitelné. Snové pasáže se mi naopak líbily hodně. Spoiler. O čtvrté hvězdě mě nepřesvědčila ani tak závěrečná očekávané rozuzlení překonávající pointa, ale odzbrojující smích Evy Green. Ten skutečně neměl chybu. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Nezávislá indie vztahovka, tak akorát vyvážená a dramaturgicky dobře vybalancovaná na hraně dramatu o dospívání, krimi detektivky a teenagerské komedie. Shailene Woodley exceluje. Plus za snahu tvůrců o co možná nejrealističtější podání pubertální bábovky, včetně lehce explicitnějších scén se sexuálním podtextem, kde se toho naznačí hodně, ale ukáže tak akorát. Závěr ucházející, avšak odhadnutelný. Malý nenápadný film, který je dostatečně hutný a napínavý na jedno pokoukání, na opáčko to už není - není tam co dál objevovat. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (8)

  • Gregg Araki obsadil Sheryl Lee, pretože je veľkým fanúšikom jej výkonu vo filme Twin Peaks (1992), ktorý nazval „jedno z najväčších predstavení v histórii kinematografie“. (Arsenal83)

Související novinky

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Reklama

Reklama