Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film rozpráva strašidelný príbeh 27-ročnej Angely Holmes (Olivia Dudley), ktorá okolo seba nečakane začne šíriť skazu a smrť. Po tom, čo miestny kňaz (Michael Peña) zhodnotí, že Angela je posadnutá diablom, Vatikán zaháji pokus o exorcizmus. Starobylé satanistické sily sú ale silnejšie, než sa predpokladalo. Pokus o vyhnanie diabla farárom Imanim (Djimon Hounsou) a kardinálom Bruunom (Peter Andersson) dopadne katastrofálne a, čo je pre cirkev ešte horšie, z Vatikánu uniknú záznamy o tejto udalosti. (ywo666)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (66)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Kňaz a vatikánski exorcisti sa pokúšajú premôcť démonické sily, ktoré v kóme posadli mladé dievča. Hoci by sa to podľa názvu mohlo zdať – nejde o found footage a dokonca to ani nebolo také hrozné ako som sa vopred obával. Ale aj tak to vo svojom subžánri za zvýšenú pozornosť nestojí a nijak tomu nepomohol ani vyšší rozpočet a známejší herci. Pomaly každú druhú scénku som si hovoril, že keby sa to teraz zvrhlo do paródie typu "Scary Movie", tak by ten film bol omnoho účinnejší, funkčnejší a asi aj lepší. Toto je len slabá, predvídateľná somarinka, ktorá by možno tak vystrašila babky v kostole. Možno. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Filmy s tématikou exorcismu na mě vždy působili jako magnet, a navíc když v tom měla figurovat i Found Footage forma, byl jsem z The Vatican Tapes jako na trní. Bohužel, z výsledku jsem ale poměrně dost zklamaný, neboť téma exorcismu tu sice je, ovšem není ústředním bodem, to zaujalo spíš posednutí a jeho následný vývoj a FF tu slouží prakticky jen jako nepodstatný prvek, respektive jako nevýrazný doplněk k alespoň nějaké smysluplnosti dané zápletky. Co se tedy pak té zápletky týče, nedá se jí odepřít jistá míra originality a několik zajímavých nápadů, problém ale je, že zatímco začátek je velmi působivý, napínavý a atmosférický, tak postupně se to vše vytrácí, aby to celé následně přešlo do poměrně nezáživně stagnující podívané, která se pak nepřesvědčivě doplazí až do doslova třeskutého finále, které mi ale přišlo jednak nudně vypointované, ale především až nehorázně přestřelené, sice tedy netuctové, ale prostě fakt takový „ťuky, ťuky na hlavu“. Abych ale jen nehanil, atmosféra je tu po většinu stopáže působivá a ani s napětím to nedopadlo vyloženě zle. Obsazení je jinak složeno z poměrně známých, i když vesměs béčkových jmen, ovšem bohužel až na ústřední posednutou hrdinku ze sebe nikdo z nich nevydoloval nějaký přesvědčivější výkon, což je také škoda. Zkrátka, já očekával něco o dost jiného, a i když nechci tvrdit, že mě to nějak vyloženě nebavilo, tak o výraznou podívanou bohužel zdaleka také rozhodně nejde. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Uf, tak tohle byl ten nejnudnější exorcismus ever. V tom filmu nefunguje, až na některé herecké výkony, absolutně nic. Když pominu generický scénář, který je jen sbírkou všemožných klišé bez jakékoli vlastní iniciativy a ve finále i působí spíše jako divný pilot k seriálu, po stránce budování atmosféry a výstavby scén je to celé úplně zoufale mimo. Divák se u toho nebojí, divák se u toho nebaví, protože je to divně sestříhané a z filmařského hlediska absolutně bez života. Odpady moc nedávám, tady jsem k němu neměl daleko. Co tu dělal Michael Peňa je mi naprostou záhadou. Neveldine ať už raději nic netočí, ani jeden z jeho filmů nestojí za nic. ()

tron 

všechny recenze uživatele

30 %. Keď sa kedysi robili horory so Satanom alebo aspoň diablami a démonmi, vyliezli z toho budúce klasiky (Omen, Rosemary, Exorcista). Dnes sa robia videoklipové nudy s neznámymi kočkami v hlavných rolách, ktoré by ste si radšej predstavili v porne. Už si ani nepamätám, kedy som posledný raz videl poriadny horor o vymetaní. Bohužiaľ, ani The Vatican Tapes nie sú výnimkou. Scenár je plný nudných pod-žánrových postupov a klišé, o ktorých sú scenáristi z nejakého záhadného dôvodu presvedčení, že tam MUSIA byť (alebo sa im proste nechce vymýšľať nič nové). Jediní herci, ktorí stoja aspoň za niečo, sú Djimon Hounsou a Michael Peña, ale ani u tých nejde o to, že by super hrali super postavy, ale proste len o to, že sa na nich pozerá lepšie, ako na ostatných (ale Hounsou má takmer len cameo). Film chytí tempo až ku koncu. Vymetanie síce netrhalo nervy, ale vytasilo sa s dvomi nápadmi, ktoré sú v rámci pod-žánru vcelku originálne (nebudem spoilerovať). ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Nejhorší noční můra nastává, když Vás posedne démon, který chce tímto dosáhnout, aby se z něho stal antikrist. Získáte si mnoho lidí na svou stranu za to, že vyléčíte pár jedinců, které by čekala smrt... Vatikán to však vidí jinak a snaží se za každou cenu dosáhnou své cesty, kterou je náprava všeho co démon v přestrojení Angely provedl. Jenže cesta je to dlouhá a trnitá a i když v tom není kardinál sám, tak se vše nedaří zrovna jak chtějí... 50% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (2)

  • V čase 39:49 je možné vidieť tieň kamery na chrbte Angely Holmes (Olivia Dudley), ktorá kráča po chodbe. (DJ Rocco iNc)

Související novinky

Rychlá a zběsilá válka s vlkodlakem

Rychlá a zběsilá válka s vlkodlakem

12.01.2014

Chris Morgan, scenárista posledních čtyř dílů Rychle a zběsile, momentálně přepisuje scénář sedmičky. Společně s Jamesem Wanem musí vymyslet, jak přesně se série vyrovná se smrtí Paula Walkera, svůj… (více)

Reklama

Reklama