Reklama

Reklama

Velká šestka

  • USA Big Hero 6 (více)
Trailer 4

Velká šestka je emocemi nabité komediální dobrodružství o malém geniálním konstruktérovi robotů jménem Hiro Hamada, který se naučí využívat svůj talent. Pomůže mu v tom jeho neméně nadaný bratr Tadashi a jejich kamarádi: dívka Go Go Tamago, vyhledávající adrenalinové zážitky, čistotou posedlý Wasabi No-Ginger, sličná chemička Honey Lemon a jejich fanda Fred. Když se parta kvůli katastrofální souhře náhod ocitne uprostřed nebezpečné hry, kterou kdosi rozehrál v ulicích San Fransokya, Hiro se obrátí na svého nejbližšího kamaráda – robota jménem Baymax - a přetvoří svou partu přátel na high-tech hrdiny odhodlané vyřešit vzniklou záhadu. (Falcon)

(více)

Videa (42)

Trailer 4

Recenze (720)

lamps 

všechny recenze uživatele

Lepší než Kapitán Amerika :)) Příběh Velké šestky není od toho, aby přicházel s novými motivy a novými způsoby, kterak zdevastovat New York, jeho poslání tkví v tom, aby staré motivy chytře zrecykloval, dodal jim vtip a popřípadě také přizpůsobil nejmladšímu publiku. Film je tak plný skrytých či očividných narážek, přímých či lehce upravených citací z hraných komiksových snímků a konečně sympatických postav, kterým se daří perfektně skloubit marvelovské charaktery s čistě disneyovskými ztřeštěnými postavičkami. Vyznění je sice jalové a druhá půlka celkově nedosahuje vtipu a překvapivosti té první, ale stejně se jedná o hodně cool záležitost, rozhodně kvalitnější než druhý Já, padouch.. 80% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době docela originální animák. Tenhle je podle komixu od Marvelu. Odehrává se to ve fiktivním městě jménem San Fransokya, které je kombinací Toyka a San Francisca. Mladý Hiro je génius a baví se robotími zápasy. Také vynazelzne malé mikroboty, aby se dostal na vysněnou vysokou. Po tragické smrti svého bratra Takashiho se ale uzavře sám do sebe. Poté začne rozvíjet jeho zdravotnického robota Baymaxe. Spojuje se s dalšími přáteli v boji proti zlému záporákovi s maskou, který mikroboty ukradl a terorizuje s nimi město. Místy mi to přišlo docela předvídatelné. Navíc je vidět, že se dost nechali inspirovat v jiných filmech. Například tam je hodně prvků z Jak vycvičit draka. Jinak se to celkem povedlo. Na konci nemůže chybět klasická Stan Lee. :) Ještě se mi tam líbila hudba od Fallout Boy. "Létání zlepšuje mé schopnosti zdravotnického robota." :D ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Nejlepší animák od dob Raubíře Ralfa.Nadupaný vizuál, dobrý příběh, zábavná parta a dokonalý ústřední robot Baumax, teda Baymax.Hlavně to všechno ještě umocňuje výtečný dabing a pokaždý, když jsem slyšel Kamila Halbicha, hned se mi vybavil Rimmer :D.Poslední dobou jsou sice animáky narvaný výbuchama a akcí, ale Velká šestka není vlezlá a otravná (jako např. Úžasňákovi) ale výtečně baví a jede si na vlně Avengers.Animák roku.95%. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Udělá ze mne karate lepšího zdravotníka?" Tak to je tutovka, kterou by měl pochopit i robot. Jenže Baymax nechápe v podstatě nic a tak je o zdroj zábavy postaráno. To je dobře, protože astrofyzice moc nerozumím, roboty ovládat neumím a problémy japonských puberťáků mě nebaví, takže za mě je tohle "jenom" dobrý. ()

Foox 

všechny recenze uživatele

Nápady v každém záběru, kterým vévodí postava bombového Baymaxe, kterého okamžitě chci! Ovšem oproti tomu je tu velký černý puntík v podobě jasně daných hranicí a velkého počtu použití klišé. Je jasné, že si tvůrci nemohli dovolit přešlápnout někam dle svého, ale bohužel díky tomu je tu z velké části to samé, co už jsme viděli, ať už u Jak vycvičit draka nebo Avengers. 70% ()

Galerie (72)

Zajímavosti (41)

  • Animátoři pro bojovou výbavu Baymaxe (Scott Adsit) zvolili karate. S ohledem na jeho velké proporce museli ale některé pohyby a chvaty upravit. Několik členů týmu dokonce v rámci přípravy chodilo trénovat do školy bojových umění. (CrypzzXD)
  • Aby se animátoři ujistili, že Hirova (Ryan Potter) roztomilá mezera mezi zuby bude viditelná ze všech úhlů, přidali do jeho zubů ovladače, aby mohli zuby nastavovat tak, jak budou potřebovat. (CrypzzXD)

Související novinky

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Oscary 2015 - výsledky

Oscary 2015 - výsledky

23.02.2015

Oscarová plichta. Víceméně. Americká akademie umění a věd vybrala nejlepší film minulého roku a je jím Birdman mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Birdman získal celkem čtyři sošky,… (více)

Oscarové nominace 2015

Oscarové nominace 2015

15.01.2015

Oscarové nominace jsou na světě. Letošní 87. ročník bude především duelem Grandhotelu Budapešť a Birdmana, jež čeká zápolení o devět sošek. Osm si jich může odnést Kód Enigmy, šest Chlapectví nebo… (více)

72. Zlaté glóby - výsledky

72. Zlaté glóby - výsledky

12.01.2015

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 72. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (více)

Reklama

Reklama