Reklama

Reklama

Velká šestka

  • USA Big Hero 6 (více)
Trailer 3

Velká šestka je emocemi nabité komediální dobrodružství o malém geniálním konstruktérovi robotů jménem Hiro Hamada, který se naučí využívat svůj talent. Pomůže mu v tom jeho neméně nadaný bratr Tadashi a jejich kamarádi: dívka Go Go Tamago, vyhledávající adrenalinové zážitky, čistotou posedlý Wasabi No-Ginger, sličná chemička Honey Lemon a jejich fanda Fred. Když se parta kvůli katastrofální souhře náhod ocitne uprostřed nebezpečné hry, kterou kdosi rozehrál v ulicích San Fransokya, Hiro se obrátí na svého nejbližšího kamaráda – robota jménem Baymax - a přetvoří svou partu přátel na high-tech hrdiny odhodlané vyřešit vzniklou záhadu. (Falcon)

(více)

Recenze (720)

wallax 

všechny recenze uživatele

Pekný scifi animák, s dobrým príbehom (sem tam klišé, sem tam humor, z každého rožka troška), akciou aj emóciami. A asi najlepšou potitulkovou scénou :) Go Stan Go!!! ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Ľudská myseľ a predstavivosť je nekonečná a dokazuje to aj tento právom Oscarom ovenčený animovaný snímok plný akcie, dobrodružstva, ale hlavne originality. Dej síce nie je mozgové terno, ale nadchnú vás tie neskutočné nápady a postavičky, ktoré si jednoducho obľúbite. A najmä Baymax, toho som žral od začiatku do konca. Disney štúdio trafilo klinec po hlavičke a po "Drakoch" od konkurencie bol vytvorený ďalší nemenej progresívny snímok. Good job. 80 % ()

dudo24 

všechny recenze uživatele

Začalo to dobre ale čím ďalej tým menej som sa bavil. Z robot bitiek a kool technológií to prešlo do obyčajného hrdina verzus zloduch príbehu. Nenašiel som nič špeciálne čo by ma chytilo. Zloduch bol ale dobre spravený čo sa týka imidžu a “schopností”. Trochu emócií zo vzťahu Hira a Baymaxa, inak nič. ()

stafino 

všechny recenze uživatele

Najlepší animák, čo som videl v poslednej dobe, priam druhý celkovo najlepší, hneď po "Tangled".. Emotívne, niektoré nečakané zvraty, ktoré si uvedomíte, že sa stanú až pár sekúnd pred tým ako sa naozaj stali :) Proste to má všetko, čo to má mať 95% ()

blazma 

všechny recenze uživatele

V mnoha případech jsou kreslené filmy aspoň trosku něčím podobné a to je pro mě zkratka nuda. Nic méně, když se ukáže film, který vypadá originálně, rozhodne se na něho podívám a Velka šestka to splňuje na výbornou. Jasně roboty a svět v budoucnosti jsme viděli. Jenže si nepamatuju kdy da se říct na samotném začátku filmu přijde celkem velký zvrat a já si říkal, páni... Na kresleny film to byl pro mne opravdu silný příběh. Sranda u toho je, ale samotný dej se nebojí dat do trosku vážnějšího kontextu a tím se aspoň mi trefili primo do černého. Silný příběh, sranda, výborná animace, proste skvělý animák. ()

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Mladý Hiro Hamada je geniální vynálezce a tvůrce mikrobotů, které lze ovládat pomocí myšlenek. Mikroboti jsou však zničeni během požáru, ale záhy se ukáže, že pouze zdánlivě, protože si je přivlastnl tajemný muž skrytý pod maskou. Hiro se společně s robotem Baymaxem a partou přátel rozhodnou přijít celé záhadě na kloub… No moderní animáky opravdu příliš nevyhledávám, ale už z ukázek vypadala Velká šestka celkem zajímavě, takže jsem se rozhodl téhle partě dát šanci. Hlavní hrdina Hiro je takový ten typický floutek, který hledí především sám na sebe a plýtvá tak svým talentem, ale samozřejmě jak už to tak bývá, nakonec i on prozře. To zavalitý medicínský robot Baymax je dobrota sama a už od pohledu je to sympaťák k pohledání a právě slovní přestřelky s Hirem patří k tomu nejlepšímu z celého filmu. Pak tady ještě máme čtveřici Hirových přátel, kteří jsou takové klasické archetypy, i když i tady se najde výjimka jménem Fred (skvěle namluvený Honzou Dolanským), který zde velmi klame svým vágusovským vzhledem (a má opravdu super taťku). Co se musí Velké šestce nechat, je to, že má velmi chytlavý příběh, který nabízí vtipné gagy a hlášky, ale i pár pasáží, kdy do smíchu moc není, ale i ty zde mají svůj smysl a tak je to správné, kreslené filmy nejsou jenom o tom, aby se člověk celou dobu jenom řehtal. Velmi zajímavě působilo také samotné prostředí San Fransokya, které jak už napovídá název je kombinací San Franscisca a Tokya, a i když to zní krapet bláznivě, tak na plátně to funguje na jedničku. Fajn je také hudební podkres, který skvěle podtrhuje skladba Immortals od skupiny Fall Out Boy. Ona vůbec animace i celková stylizace nemá chybu (ačkoliv by to bylo hodně divné, pokud by zrovna tuhle stránku hoši od Disneyho podcenili). Velká šestka tak má špičkovou animaci, solidní příběh a vtipné gagy a celkově působí velmi dobře (rozhodně lépe než tolik proklamované Ledové království), takže dokáže v pohodě zabavit děti všech věkových kategorií včetně těch už krapet odrostlejších, jo říká se jim dospělí. ()

megajalec 

všechny recenze uživatele

Animák, ktorý má hlavnú postavu robota. A veľmi zvláštneho robota. Niečo pre nádejných konštruktérov, inžinierov s veľkou fantáziou a tiež milovníkov komiskov a ich hrdinov. A tým je aj film jedinečným, že je zasadený do prostredia mladých konštruktérov a staviteľov inovatívnych a cool vynálezov. A samozrejme spomínaným Baymaxom. Punc milému filmu dáva dojemný záver. ()

Matamoroz 

všechny recenze uživatele

Ze začátku sympatický animák, který se po dvaceti minutách změnil v nudnou vykrádačku snad všech Marvelovek za posledních 10 let. Nadhodnocená vata. ()

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Krásný animák pro trochu větší děti, který kombinuje americký a japonský přístup k animaci a příběhu, nabízí z obojího to nejlepší a naštěstí je i trochu drsnější, což je osvěžující. Velmi originální je vytvoření celého nového světa (podobně jako ve Firefly), nového města, stylu domů apod. ()

mr.twizta 

všechny recenze uživatele

Disney, no. Perfektne namichany animac plny vyhravek navic prihazuje nejvypiplanejsi cameo Stana Lee - jen koukejte az do konce. V ramci zanru mi vazne nevadi (na rozdil od hipsterskych dopisovatelu jednoho popularniho webu), ze se nedockam promyslenych dejovych zvratu a postav vykreslenych tuzi. Chci se na chvili nechat unest a Big Hero 6 mi to umoznili. Excelsior! ()

gruzdej 

všechny recenze uživatele

Film tak nabouchaný popkulturními odkazy, že si svoje linky najdou nejen děti, ale i rodiče. Navíc je to natočené s citem pro detail, rytmus a vyčnívá i práce s dobře napsanými dialogy. ()

HiccupIII 

všechny recenze uživatele

Jak se dalo čekat perfektní pohádka pro děti ale i starší fanoušky těchhle pohybujících se obrázků od Disney. Opravdu perfektně zpracované, vtipné a akční. Čekal jsem opravdu dlouho a rozhodně to stálo za to. Myslím si že tohle dokáže i staršího diváka vtáhnout do děje a donutit ho oblíbit si milého Baymaxe. A i přes to že se dá spousta věcí čekat, tak nám to vynahrazuje humor a nemalé napětí. Co se týče oblíbených postav tak rozhodně hlavní hrdina a Baymax, jinak jsem si oblíbil tak nějak všechny. Konec byl opravdu krásný i když jsem v takový konec čekal a trochu i doufal že to tak nějak dopadne byl jsem tak nějak rád, ale to už stačí víc prozrazovat nebudu dál si na film musíte obrázek udělat sami. Takže fanoušci všech animovaných filmíků sednout a koukat :) ()

Související novinky

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Oscary 2015 - výsledky

Oscary 2015 - výsledky

23.02.2015

Oscarová plichta. Víceméně. Americká akademie umění a věd vybrala nejlepší film minulého roku a je jím Birdman mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Birdman získal celkem čtyři sošky,… (více)

Oscarové nominace 2015

Oscarové nominace 2015

15.01.2015

Oscarové nominace jsou na světě. Letošní 87. ročník bude především duelem Grandhotelu Budapešť a Birdmana, jež čeká zápolení o devět sošek. Osm si jich může odnést Kód Enigmy, šest Chlapectví nebo… (více)

72. Zlaté glóby - výsledky

72. Zlaté glóby - výsledky

12.01.2015

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 72. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (více)

Reklama

Reklama