Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedenáctiletý Tomáš se chce stát filmařem, a když dostane k narozeninám kameru, rozhodne se natočit svůj první film – o své rodině a kamarádovi. Postupně tak poznáváme jeho tatínka, maminku, babičku, ale i kamaráda Harise, který mu pomáhá s natáčením. Kluci blbnou a užívají si natáčení, ale jen do chvíle než zjistí, že kamera dokáže odhalit i věci, které jsou nepříjemné - například pravdu o jejich spolužačce, kterou Tomáš miluje anebo že mu jeho táta lže! Dvakrát týdně tajně odjíždí místo práce bůhvíkam, ale zapírá to. Tomáš, i když má obavu, že se dozví něco, co bude bolet, se rozhodne tomu přijít na kloub. Netuší, že narazil na rodinné tajemství, které má mnohem hlubší kořeny, než se zprvu zdálo.... Jeho odhalení je šokující i čisté svou neokázalou jednoduchostí a lidskostí. (Falcon)

(více)

Recenze (762)

krysarr 

všechny recenze uživatele

Kluci hrajou prekvapive dobre, natoceno je to zajimave, plus za Budejovice, a cely je to vlastně jedna obrovská reklama na Nikon a Kiu. Obzvlášť nikon je ve filmu snad 70x... Nevím, na ty ctyri hvězdy se nedostavam, tři je málo... Na druhou stranu, Madl je urcite lepsi režisér a scenarista, než herec... ()

MrOgilwy 

všechny recenze uživatele

Předmluva: Nesympatie k tvůrci ovlivňují hodnocení, no nic zarputilci. Vymýšlení nebo poukazování na domnělé chyby ukazují na «kritické» nadání. Uhájili jste si pozici ligy spravedlivých, nebojte. Nemáme každý z nás někdy touhu natočit něco ze svého života? Kritici, uznejte, že toto jste nečekali, že vás to překvapilo a že to je něco vymykající se, zaplaťpánbůh, tomu, co se tu točí, jak přes kopírák několik let. O divnolidech, jak bojují se svým životem, o lidech, kteří žili svůj život za minulého režimu, oddechovky pro «lůzu» atd. Hodnocení filmu: Svěží film, od počáteční povrchnosti se jde hlouběji, pak až na kost. I když divák tuší, jde to postupně a nenásilně až k závěrečnému procitnutí z dětského světa snů a banalit. Závěrečné poselství není důležité, nebo netřeba vysvětlovat. Každý z diváků si totiž odnese ten svůj pocit. A o to jde, ne? ()

monika_cz 

všechny recenze uživatele

U filmu jsem se docela bavila, příjemný humor a super hlavní hrdinové. Líbilo se mi, že se jednalo o jejich film, takže natáčeli vše a díky tomu se jim posunul život úplně nový směrem. Jen bych změnila část, kde se dozví, že má postiženého bráchu a že je adoptovaný, podala bych to nějakou jemnější formou, když to rodiče celou dobu tajili. A úžasný výkon Ondřeje Vetchýho. ()

PabloClavito 

všechny recenze uživatele

Tento film je pro mne velkým překvapením. A to velmi příjemným. Ten nápad je originální a námět výborný. Od Mádla jsem to rozhodně nečekal. Plný počet hvězdiček za odvahu to takto udělat. Pohled na svět očima dětí je pro mne, už dlouho dospělého, osvěžující. Jsem zvědavý na další Mádlův film. ()

vonverny 

všechny recenze uživatele

Půlka filmu je určena pro diváky Déčka. Ale rohodně film neurazí a vzhledem k faktu, že jde o první film kluka Mádlů, tak hodnotím na 60%. ()

davidjunek 

všechny recenze uživatele

Už jsem si zvykl na to, že od nedělních večerů s ČT nelze očekávat příliš. Nicméně v tomto případě zůstala má očekávání velmi příjemně nenaplněna. Film mi po celou dobu nedovolil vzdálit se od obrazovky byť jen na malý okamžik. Může za to především velmi neotřelé pojetí celého příběhu a v neposlední řadě vynikající herecké výkony obou kluků, před nimiž smekám. Suma sumárum: Mělo to lehkost, mělo to vtip, mělo to hloubku. A byla v tom spousta pravdy, například o fotbale :-) ()

quiz 

všechny recenze uživatele

Dílko z kategorie: "Filmy, které svět nepotřebuje"...i když ty workshopy v tom New Yorku mají přece jenom něco do sebe. ()

gerdi14 

všechny recenze uživatele

Musím říct že českému filmu 5 hvězdiček neuděluji každý den,ale tento film si to zaslouží,dokázal mě totiž pobavit,ale zároven rozesmutnět..což se málokdy povede. Kamera výborná,herci přesní a hlavně nepřehrávající..režie bravurní. Toto se ti p.Mádle opravdu povedlo a to jsem byl v úvodu filmu hodně skeptický. ()

Widlicka4 

všechny recenze uživatele

Netradičně natočený film, který se nakonec z rodinné komedie v samém závěru mění v psychologické sociální drama. Jo proč ne. Sice má film trochu hlušší místa (z mého pohledu třeba celá linie o fotbalu), ale naštěstí film není nějak neúnosně rozvlekle dlouhý a v závěru na tempu nabírá, nikoliv ztrácí. To rozhodně u českých filmů není pravidlem a naopak je až příliš často vidět určitá neschopnost dotáhnout třeba i dobrý námět/scénář do smysluplného konce. Jako scénáristický a režijní debut Jiřího Mádla to zcela splňuje očekávání a nároky kladené na aspoň trochu nadprůměrný český film. Snad jen zobrazení sebe sama v letním kině si režisér mohl odpustit... :) ()

Zanys 

všechny recenze uživatele

Na začátku jsem opravdu nevěděl co se bude dít a v čem se film vlastně hodlá najít... Ale ve výsledku opravdu milé překvapení! ()

Meitee 

všechny recenze uživatele

Jako mladší generace jsem vyrůstal na snowboarďácích a rafťácích. Mádl mi vždy přišel mnohem sympatičtější z ústřední dvojice. Na tento film jsem byl velice zvědavý. Ze začátku jsem vůbec nevěděl kam tento snímek povede, pak mne dostal. Zkuste si to, podívejte se na to. Jsem rád, že se režírování ujala mladá krev. ()

RozaF 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem Jiřímu Mádlovi moc nevěřila. O to větší bylo moje příjemné překvapení. Film plynul velmi jemně a vtipně, takže emotivní konec byl o to silnější, pro mě téměř k nedokoukání. Více než režie mě zaujal opravdu dobrý a zajímavý scénář. Jiří Mádl má takzvaně v makovici, o tom žádná. ()

stuj 

všechny recenze uživatele

Docela pěkně natočené. Má to svůj styl a děti dobře hrají. Taková rodinná záležitost. Žádnou velkou sílu v tom ale nehledejte. ()

pupidup odpad!

všechny recenze uživatele

málo čemu dávám tohle hodnocení, ale něco tak strašně neuceleného, bezdějového, roztříštěného už jsem dlouho neviděla. Pro mě hrůza. ()

k.rakonos 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že "přemluvíme bábu a dědka" Mádla tolik nemusím, ale tady coby jeho prvotina zaslouží velké uznání a pro mě velké překvapení. Milý, rodinný film, který i dojme, má emoce, příjemní herci. Nepochopitelně byl ignorován na udílení cen Český lev, kdy vše vysbírat dokumentární film o cikánech Cesta ven. ()

aDancer 

všechny recenze uživatele

Pojedeme k moři jsem chtěla vidět hlavně proto, že scénář napsal Jiří Mádl, kterého mám jako herce poměrně ráda, ale po shlédnutí musím teda říct, že komedii si představuji trochu jinak. Prostě jsem čekala něco jiného a nejspíš proto, mě film spíše zklamal. ()

Calvus77 

všechny recenze uživatele

Jirku Mádla mám rád, je to simpaťák a dobrej komik. Kdysi mě vyděsil sdělením, že chce být režisér, bylo mi to líto. Ale teď už ne. Jirko toč a režíruj! Tenhle film je fakt vydařenej a to ani nemusím mhouřit oko nad debutem. Jen to zcela určitě není komedie a možná ani rodinný film. Pravda, hovořit o něm jako psychologickém filmu se sociálním podtextem je také trochu zavádějící, ale rozhodně je to film spíš pro dospěláky. A nevěřil bych, že celý film utáhne jeden malej kluk, teda vlastně dva. Fakt je to filmový bonbónek neobvyklé chuti. ()

Související novinky

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

10.07.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 10. do 16. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama