Reklama

Reklama

Při rutinní vesmírné cestě k novému domovu jsou dva hibernovaní pasažéři kosmické lodi následkem poruchy probuzeni o 90 let dříve, než bylo plánováno. Zatímco se Jim (Chris Pratt) a Aurora (Jennifer Lawrence) smiřují se skutečností, že budou nuceni prožít zbytek života na palubě luxusní lodi, zjišťují, že mezi nimi vzniká cosi více než přátelství...až do okamžiku, kdy odhalí, že se celá loď ocitá v obrovském nebezpečí. Jim a Aurora jsou teď těmi jedinými, kdo může zachránit životy 5000 spících pasažérů. (Falcon)

(více)

Recenze (1 245)

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Vypiplaný vizuál a milá romantická linka. Co to kazí? Snaha o akční blockbuster se slzopudným, osudovým závěrem, který veškerou snahu tvůrců v první polovině poslal ke dnu. Škoda. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Z těch průměrných generických a totally forgettable sci-fi blockbusterů jsou Passengers jedním s tím méně špatných. Ale to je pochopitelně pořád zatraceně málo. Nevyužitý potenciál vcelku slibné zápletky tomu moc také nepřidá. Škoda toho rozpočtu na něco zajímavějšího než tuctové romantiky se všemi provařenými klišé. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

První polovina výborná. Skvělá atmosféra, téměř čistokrevná sci-fi a funkční a hlavně zábavná Prattova one man show. Pak se ale probudila Jennifer Lawrence. Nemám jí rád a navíc je strašně nesympatická snad ve všech ohledech. Jenže ve většině případů mě filmy s ní vždycky nějak zaujmou. A ona taky, což je mi dosud záhadou, ale to sem nepatří. Pak se mi to líbilo taky. Vývoj jejich vztahu byl docela fajn zachycený, místy to byla opravdu pěkná romance, jenže ona se chovala jako kráva a furt nevěděla co chce a pak se tam objevil Laurence Fishburne a nějak to přestalo dávat smysl... Ke konci už mi sice zase bylo všechno jasné, ale ten obří potenciál, který Pasažéři měli, šlo asi využít o mnoho lépe. Místy to sklouzává k průměru, ale ve výsledku jde o nadprůměrný film, při kterém jsem se docela dobře bavil. Navic to má i fajn efekty, prostředí vesmírné lodě, úplné finále a Chrise Pratta. Rozhodně to není žádné veledílo (navíc v porovnání se sci-fi posledních let, z nichž většina byla velmi sympatická), ale propadák to taky není. Fajn film, který není nijak náročný a který není na víc, než na jedno shlédnutí, žádné hluboké zklamání vám to asi nepřinese, jen musíte předem počítat s tím, že to je... no, prostě ne takové, jak se to může zdát z popisu. 75%. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(8/10). Vždycky jsem měl Jennifer za ne až tak dobrou herečku. Tady mi ovšem dokázala, že je to opravdu Paní herečka. A ještě se na ní náramně kouká. Byla to strhující zábava a ke konci jsem byl opravdu v napětí jak to celé dopadne a já jsem fanda dobrých konců, takže jsem byl spokojen. Thomas Newman odvedl práci a hudbou na jedničku. Ten soundtrack je dokonalý. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Na prekvapenie to na mňa celkom zabralo a všetko fungovalo ako má. Nejde o nič extra výnimočné ani niečo čo vyslovene odrovná. Nenájdete scény ktoré si budete dlho pamätať (aj keď vizuál celkovo pôsobí namakane a je vidno že sa s tým vyhrali) a hra s napätím je tiež skôr nudná ako gradujúca. Máme tu ale sympatickú hlavnú dvojicu, príbeh čo sa nesnaží byť veľkolepý a drží sa po väčšinu času v romantickom móde. Na konci som zistil že išlo o veľmi príjemný zážitok aký pri sci-fi nezažívam často. Určite nie pri takom čo sa skôr drží pri zemi miesto toho aby chcelo byť epické. Hodnotenie je niekde medzi 3/4 * ale zato že som mal malé očakávania a prekvapilo to sa prikloním k lepšiemu. ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

S menšími dejovými obmenami to mohlo fungovať lepšie. Začať sme mohli zobudením Aurory, ktorá by až v druhej polovici zistila, že ju zobudil Jim. A voilá - zrazu aj romantika funguje lepšie, aj film získa twist (asi predvídateľný ale predsa...), aj viac tajomna. Je spoznať aj, že sa cielilo na young adult publikum a Jim mal byť pôvodne mladší a možno aj Aurora... čím Chris Pratt a Jennifer Lawrence trochu rušia, lebo človek očakáva že sa z toho vylúpne niečo ambicióznejšie ako v zásade čistá young adult romantika vo vesmíre. Inak technicky  kvalitne spravené (dizajn, efekty, kostýmy), dobre ohudbené a celkovo zábavné. ()

skrblik007 

všechny recenze uživatele

S příchodem Laurence Fishburna se z černohumorné komedie stává v poslední čtvrtině akční jízda, což si tvůrci scénáře mohli s klidem odpustit. ()

Struhy 

všechny recenze uživatele

Do příchodu Fishburnea vysoko nad očekáváním. Pak už jen blockbusterová lobotomie. Škoda. Ale i tak fajn. Zvlášť na velkým plátně. ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

V podstatě slabší tři. Dvě za ten potenciál, který tu byl, ne že ne. Cris Pratt hraje Chrise Pratta (ten člověk má v repertoáru snad jen 4 ksichty od vedlejšáku ve wanted, přes strážce i jurský svět až sem, pokrok-NULA. Jen ke kameře, tak nějak nevím, jestli se chtěli tvůrci vyhnout prostoru který asi nehrál, nebo to měl být záměr, že to na mě působilo celé jako pilot k lehce výpravnějšímu seriálu, ale tak nezáživnou kameru snad bez jediného širokoúhlého záběru, né že by to byla povinnost, jsem už dlouho neviděl. Morten Tyldum absolutně zklamal. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Nekomplikovaná sci-fi love story, kterou táhne kamsi do černé díry slabší scénář, který údajně byl dlouhou dobu na seznamu nejlepších nezrealizovaných scénářů v Hollywoodu. Klidně tam mohl ještě nějakou dobu zůstat. V první třetině se toho totiž moc neděje, ve druhé je to klasická vztahovka a ze třetí udělali tvůrci prachobyčejný blockbuster. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

No a to mi povedz, prečo, kurva, si toto vyslúžilo nominačku za VÝPRAVU??? Za akú?? Hudba ok, ale výprava? Príbeh vyprahlý a nezmyslený ako sneh na Sahare, nelogické konanie, klišé na klišé, bez štipky nejakej inovácie. Celý čas som mal pocit, že som to už niekde videl. Ale dvojka to bola sympatická a teším sa na Jeniferku na Oscaroch. Ona to vždy vie dobre okoreniť. Slabučké 2 z 5 ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Sledovat Jenn, Chrise a jejich vztahové patálie uprostřed vesmíru mě nesmírně bavilo. Oni hezcí (alespoň u ní to s jistotou mohu napsat) prostředí poutavé. Myslím, že klidně mohlo u téhle mezihvězdné love story zůstat po celý film. Ona druhá půle, která je blokbusterovější a dynamičtější, není až tak špatná, ale je strašně předvídatelná, ve své podstatě nenapínavá, soudě tedy zcela zbytečná. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělé. Nevidím žádnou velkou skulinku ani kráter proč bych měl hodnotit špatně. Nenechal jsem se ovlivnit a podíval se na jízdu nezaujatě. A jsem velmi, velmi potěšen. Příběh špíca, hlavní postavy velmi dobré. Parádička ()

Dado 

všechny recenze uživatele

Áno, takto nejako to vyzerá, ak na základe nesmierne originálneho nápadu vznikne nie príliš originálny scenár. Pasažieri mali nábeh na to stať sa plnohodnotným nasledovníkom nezabudnuteľných medzihviezdnych príbehov, ktoré v posledných rokoch obohatili svetovú kinematografiu, výsledkom je však napokon "iba" svižná a vizuálne mimoriadne atraktívna romantická dráma so sympatickým duom v hlavných úlohách. P.S.: Pokiaľ máte v pláne film zhliadnuť predovšetkým kvôli tomu, že sa v ňom podľa menoslovu hercov objaví aj váš obľúbenec Andy Garcia... tak kašlite na to. (70%) ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Komu přišla Gravitace moc akční, Moon nízkorozpočtový a ne moc dobře natočený, Marťan moc dokonalý a odlehčený a nějaká stará scifi v čele s Vesmírnou odyseou moc "nudné", pro toho jsou Pasažéři tím správným scifi bijákem. Chris Pratt občas naznačí svou humornou stránku a stačí to. Jeho slabší chvilky po roce osamění jsou hodně silným zážitkem. Romantická rovina filmu netrvá moc času, má ohromnou sílu a chlapi na ni snad úspěšně mohou lákat své drahé a citlivější polovičky, které vesmírné koráby tolik nelákají. Jedinou malou vadou na kráse je hodně uspěchaný a možná až trochu moc divoký závěr. A osobně bych rád viděl trochu poupravené poslední vteřiny filmu :) kromě vší té zeleně bych "svět" obohatil o spoustu drobotiny. ()

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Dobrej film, dokonce se mi dnes stalo něco podobného se serverem u mě v práci. Když je těch chyb moc, prostě to klekne. Zatracená technika... :D Trochu zamrzel nedořešený konec: Jak umřeli? Určitě ne oba ve stejný okamžik, co pak dělal ten druhý? Jakto, že neměli děti? Jak se robotický vysavač pohyboval po trávníku? apod. Ale jinak to bylo pěkné a zajímavé. 75% ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Pasažéry jsem nejdřív vidět chtěl, pak zase ne, no nakonec teda jo. Mohl to být dobrý film, pokud by se nevydal cestou nevyužitých příležitostí. Naleštěná romantika s heslem "Pravda a láska vždy zvítězí" je u mě cestou do pekel. Jimovi se dalo fandit dokud nedostal nápad probudit tu načesanou fifinku, pak už se film kvalitního sci-fi nedotkl ani třímetrovým klackem. Tři hvězdičky za vymazlenou vizuální stránku. ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Někdy prostě stačí, když dva hezcí lidé "pobíhají" po hi-tech vesmírné lodi, snažíc se zabránit hrozící katastrofě... Teď jen zjistit, proč ti roboti neudrží tajemství... ()

Související novinky

Michael Sheen bude neziskový herec

Michael Sheen bude neziskový herec

11.12.2021

Úspěšný britský filmový, televizní i divadelní herec, držitel několika významných ocenění, velký filantrop. Michael Sheen, známý třeba z Pasažérů nebo Daleko od hlučícího davu se rozhodl, že většinu… (více)

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Jennifer Lawrence bude režírovat

Jennifer Lawrence bude režírovat

26.11.2015

Mít ve 25 letech dva Zlaté glóby a Oscara vůbec není špatná bilance. Jennifer Lawrence k tomu může přihodit ještě dvě úspěšné blockbusterové série, právě končící Hunger Games a X-Meny, a momentálně… (více)

Reklama

Reklama