Reklama

Reklama

PSY: Gangnam Style

(hudební videoklip)
Krátkometrážní / Hudební
Jižní Korea, 2012, 4:12 min

Obsahy(1)

Singl jihokorejského rapera PSY. Úvodní píseň alba PSY's Best 6th Part 1. (Jocker94)

Recenze (76)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Myslím, že rozporuplné hodnocení je zcela na místě. Gangnam Style je naprosto ulítlá šílenost, která bude jedny pohoršovat a budou ji brát za sračkoidní komerční odpad a ti druzí se nad to dokáží povznést a brát to s nadhledem. Vždyť samotná píseň je vlastně parodií na "nóbl" a povrchní svět tamějších celebrit. Ať je Gangnam Style jakkoli příšerný, jistá originalita a především chytlavá melodie se mu upřít nedají. ()

Radko

všechny recenze uživatele

WC, žrebčín, detské ihrisko, metro, športová hala, garáž, pasáž s poletujúcimi smeťami, mrakodrap, sauna, výťah, autobus s diskoguľami, poľná cesta pod mostami, sídlisko, kolotoč, nábrežie, loď na rieke, B 22, bazén, križovatka a zase garáž. To sú indície. Jaj a všetko v znamení tanca, pripomínajúceho halucinačné pogo na neosedlanom koni. Vo farebných oblečkoch. Pastelkovo. Chytľavá melódia. Cieľom je zdrapiť za emočné gule pri prvých tónoch. Fascinovane som si to pozrel štyrikrát za sebou. Toto je trend: miliarda a 722 miliónov zhliadnutí na youtube. Samozrejme ako priaznivec home made tanca som neodolal - vrtenie zadkom kombinované so skackaním s rozkročenými nohami je dobré na figúru. Vyskúšajte si tak zo dve hoďky v kuse :). No a zhodnotenie, rezultát? Vcelku jasné: sociologické fenomény nechávam bez hodnotenia. ()

Tom_Lachtan

všechny recenze uživatele

Toto je označeno jako hudební videoklip a zároveň je v žánru "hudební" .... Bohové všech panteonů, kdo by to byl řekl, že hudební videoklip může být hudební?! ()

Pepinec

všechny recenze uživatele

Takže my tu od teď hodnotíme i hudební klipy? V tom případě nám chybí už jen domácí porno videa uživatelů ČSFD... ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Poznámka: hodnotím hudobný videoklip. Samoúčelné poklonkovanie mainstreamu bez potrebného náboja a vypointovaného humoru (narozdiel do podobne hodnoteného Big Bad Wolves, kde účinkuje v hlavnej roli rovnaký hudobný nevkus, ale klip samotný srší originalitou a imho stojí za to). Len sled bezmyšlienkovitých vyumelkovaných scén. Lenže. Lenže čo ak je práve takáto skrytá provokácia a rozpustilá zdanlivá naivná plytkosť účelom? Začínam mať pochybnosti. 60% ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Vidím, že se nám tu v poslední době – zdá se – hudební klipy definitivně zařadily do zdejší filmové databáze. Nejsem z toho kdovíjak nadšen, neb podle hodnocení těch několika málo klipů, které sem byly doposud přidány, mi připadá, že se tady nehodnotí klipy (rozuměj: audiovizuální díla), nýbrž hudba samotná. Je to asi stejné, jako kdyby se filmy hodnotily jen po vizuální stránce. Taky zde vidím jistou stádovitost názorů. Podíváme-li se například na videoklipy kapel, které jsou nejen hudebními kritiky uznávané a proti nimž se jen málokdo odváží zdvihnout prst, vidíme, že jejich hodnocení je za každých okolností červené, ať už jsou jejich klipy sebevětším klišé a bez nápadu. Umělci, na něž se názory více polarizují, mají klipy téměř vždy v modrých číslech. A až tu budou nahozeny klipy umělců, kteří jsou masou hudebních posluchačů odsuzováni a kteří jsou zejména idoly v očích mladých dívek, je jasné, že ať bude mít jakýkoli jejich klip sebevětších kvalit, z černých čísel se prostě nevyhrabe, neboť mu masa zdejších uživatelů kolikrát i bez zhlédnutí samotného klipu napaří bezmyšlenkovitě odpad či jednu hvězdu. Inu, když je někde nízké hodnocení, začínají ovce houfně tvrdit a v prsa se bít, že je to mainstreamová sračka, že ony přece poslouchají kvalitní hudbu. (…) Teď už ale k samotnému Gangnam Style. K dnešnímu datu to jest video s největším počtem zhlédnutí na YouTube, průlom alespoň jednoho kousku k-music k uším a očím masy hudebních posluchačů a – jak už jsem naznačil výše – opět dílo, které polarizovalo společnost. Já i přesto, že čas od času si něco z k-music poslechnu, přiznávám, že Gangnam Style mě jako píseň příliš nezaujala. Neřekl bych, že je špatná, ale spíš mi přijde poněkud moc mainstreamová. Klip je však jiné kafe. Je v něm nápad, pestré lokace, vtip, mírná provokace, svérázný tanec, jenž se stal fenoménem, a je celkově příjemným oproštěním od západní produkce, jak už to tak nejednou ze strany východoasijské kinematografie bývá, které v této kombinaci s písní skvěle ladí, a tak i přesto, že jako samotnou píseň Gangnam Style moc nemusím, v kombinaci s klipem zní a vypadá moc dobře. (…) Závěrem bych chtěl dodat asi jen to, že bych byl nerad, aby někdo můj komentář pochopil tak, že chci ostatní nabádat, aby šli za každou cenu v hodnocení videoklipů proti proudu, a také nechci žádného konkrétního uživatele pojmenovat ovcí. Nechť se tak pojmenuje jen ten, kdo má z předchozích řádků pocit, že se právě jako ovce nejen v hodnocení videoklipů chová a chybí mu/jí vlastní názor. Slabé 4*. Howgh. ()

Beckett51 odpad!

všechny recenze uživatele

animaxis to vystihl skvěle. Tady je krásně vidět totální propad dnešní hudební společnosti. Tohle není hudba. To je absolutní vrchol sraček, který o sobě myslí že sou hudba. PSY by se měl jít zastřelit a zakopat. Nejvíc mě štve, že kvůli takovýmhle sračkám nedostane prostor skutečná hudba. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Korejský zázrak PSY, který pravděpodobně stejně rychle zhasne, jako zazářil, je se svojí písní dost vlezlý, ale nemyslím si, že to je přímo jeho vina. Když se totiž na vás jeho hudební a taneční číslo v jednom valí od rána do večera ze všech médií je pochvala v nedohlednu. Klip je příliš zběsile sestříhán a na mistra tance není překvapivě tolik soustředěný, ačkoliv je patrné, že on má taneční kreaci nejlépe propracovanou ze všech tanečníků, kteří s ním v klipu vystupují. Klip je poměrně vtipný a jsou místa kdy se nebere příliš vážně. Exotická taneční hudební scéna jak má být a kterou na čas ovládnul vtipný korejský umělec. Mé hodnocení: 60% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Úpadok nepozná hranice. PSY nahral trápnu odrhovačku, doplnil ju parodickým bisex klipom a pokoril tým všetky doterajšie rebríčky sledovanosti. Nech žije nové milénium!! ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Neskutečně vtipný klip. PSYmu se jako prvnímu na světě podařilo překonat 1 i 2 miliardy zhlédnutí na YouTube. ()

Zodd

všechny recenze uživatele

No, hudwbní videoklip. Fascinující, že Crazy Frog je v červeném, tenhle fad má 54%. Obojí je svým způsobem zábavné, ale ukazuje se, že prostě není zde jak objektivně hodnotit… ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Prdlej korejec dokázal, jak je tahle doba v píče.Stačí hopsat jako kretén za zvuků vlastně dost hnusné písně a získat si miliardu, nebo kolik že už to vidělo lidí? Naprosto k posrání a neuvěřitelný.Proč teda 3*?Protože sem se jako člověk setkal s reakcemi na song, setkal jsem se s vyčerpaností téhle těžké doby a viděl sem lidi úplně zničené psychicky i fyzicky, jak při puštění téhle šílené hovadiny najednou mají na chvilku chuť skřepčit a tancovat a je jim v tu chvilí jedno, jestli jim je patnáct nebo čtyřicet, jestli poslouchaj punk nebo disco, jestli sou teplý nebo studený, nebo jestli jsou zdravý, nebo nemocný...prostě čapnou toho druhého kolem pasu a dělaj hop hop hop oppa blala bla bla a tak dál.Nepustim si to, neposlouchám to, nechápu to....ale respektuji to. ()

Drunk_Queen 

všechny recenze uživatele

Tenhle song - spíš parodie - je chytlavý, vtipný, zábavný, originální a naprosto ujetý. Já se nepotřebuju prezentovat jako nějaký blb, co přece poslouchá hudbu hodnou mé urozenosti :D a rovnou přiznám, že se vždycky skvěle pobavím. Tady % udávat nebudu. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Myslím, že je každému jasný, že je to s*ačka a s hudbou to nemá nic společného, nicméně se sám divím, že mě tenhle "kult" nikdy až tak nevadil a neotrávil a jeho úspěch je vážně obdivuhodný. No, ale že by mi přišel klip hrooozně vtipný a měl bych to v mp3, to teda ani náhodou... :) ()

slatkac 

všechny recenze uživatele

Klip je stejně sračkovej jako hudba. Ale uznávám PSYe za to, že zdegeneroval tolik lidí, aby tohle mělo 1 000 000 000 (slovy miliardu) zhlédnutí na youtube. ()

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Osobne sa mi viac páči jeho pesnička Right Now. No Gangnam Style MV je zábavný, a lyrics má aj význam. Nie je to iba niečo neidentifikovateľné v neznámom jazyku. Odporúčam si nájsť preklad pesničky, a nejaké info o MV, než to hneď odsúdite. A čo je na tom zlé, keď sa k tomu pridá ešte chytľavý tanček? No podľa tunajšieho hodnotenia vidím, že naša verejnosť zďaleka nie je pripravená na ázijskú (juhokórejskú) hudbu či humor. Skrátka, nevedia vypnúť a zabaviť sa... Zaujímavé komentáre: Cherish, Hromino. EDIT: Tak na protest, že je tu toľko predpojatých hodnotiacich, zdvihám svoje hodnotenie o *. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Síce sa to uchytilo, no je to asi len tým tancom, lebo ten zvyšok bol nechutne sexistický, nevkusný, plný otrasných póz a je na tom vidieť, že to bolo určené hlavne na komerčné účely pre zábavu bez vnútornej hodnoty. No celé ako to je je to menšia katastrofa dnešnej modernej hudby. ()

Reklama

Reklama