Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Silné psychodrama podle námětu Simony Monyové o citovém vydírání, o nebezpečném, až patologickém vztahu mezi mužem a ženou. Trilogii na motivy knih Simony Monyové uzavírá film režiséra Filipa Renče Sebemilenec z dílny Tvůrčí producentské skupiny dramatické tvorby Davida Ziegelbauera. Je v životě opravdu nejhorší zůstat sám? I na to odpoví příběh tragické lásky Libuše (Simona Stašová) a Oty (Jaromír Dulava)... Úspěšné podnikatelce Libuši, která se ocitá na vrcholu zralého věku, nachystají dvě nejlepší kamarádky opravdu nečekané narozeninové překvapení. Díky tomu se osamělá Libuše seznámí s šarmantním „kovbojem" Otou, který vnese do jejího života lásku a radost. Libušino štěstí ale netrvá dlouho a její euforický pocit z nového životního startu vystřídají stres a utrpení. V tomto krásně i zle mrazivém vyprávění odrážejí autoři scénáře život spisovatelky Simony Monyové, jejíž stejnojmenná literární předloha se stala inspirací pro vznik tohoto filmu... (Česká televize)

(více)

Recenze (129)

patrikus 

všechny recenze uživatele

Ano, je to příliš, příliš vyhrocené, ovšem ze zfilmovaných knih Simony Monyové zatím nejlepší počin. Možná, je to tou Renčovou režií. Ale hlavně mistrovským herectvím Stašové a Dulavy. Za svůj tragický osud si autorka předlohy tento TV film určitě zaslouží, bohužel Im Memoriam. Je mi jí moc líto. Dobrá Bartákova hudba, stává se lepší, než jeho otec, i když jsem tam zaslechl nějaké typické Hapkovy harmonie. Velmi silný, i když příliš vykonstruovaný film... ()

otík 

všechny recenze uživatele

Slušné dráma o uvědomělé ženě, která zcela nepochopitelně upadne do spárů dacana využívající naivity a zamilovanosti ženy po přechodu. Dílo je samozřejmě umocněno tím, že sama autorka námětu trpěla pod tyranským manželem a nakonec zemřela na následky jeho týrání. Překvapí odvážná erotická scéna postarší Stašové s klasicky nesnesitelným Dulavou (myšleno jeho postavou, jinak herec je to výborný). ()

Reklama

ainny 

všechny recenze uživatele

Co je české, to nestojí za nic. Jak jinak. Nějak mě to už nepřekvapuje. I kdyby bylo tohle dílo sebehorší, o dvě třídy výš ho zákonitě musí dostat ústřední dvojice a hlavně pak paní Stašová. Ne nadarmo dostala za roli v Soulu (Seoul International Drama Awards) v roce 2015 cenu za nejlepší ženskou hereckou roli. ()

VlastaFlaksa 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert Simony Stašové. Nejsmutnější na tomto příběhu je, že vychází z reality. Podobného vypočítavého, líného, manipulátorského kreténa jsem měla pár let za manžela (naštěstí nebyl násilník) a rozhodně to nebyla hezká část mého života. Naštěstí od filmové Libuše jsem se včas odpoutala, takže jsem nepřišla o majetek, ale pouze o iluze. Autorka literární předlohy takové štěstí bohužel neměla. ()

kluzo 

všechny recenze uživatele

Mrazivý příběh staršího hajzla a zamilované starší, musím to napsat, hlupačky. Životem zklamaná, leč nepoučená, odmítající vidět zjevné. Hrozně mě ten vztah iritoval, hrozně mě iritovala Stašová, že neviděla zjevné. Až si člověk říká, že takhle slepý a hloupý nikdo být nemůže, ale opak je pravdou. Láska ne jen hory přenáší, ale i zaslepuje. Smutné. Moc smutné. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (6)

  • Film byl představen na 13. ročníku filmového festivalu v americkém městě Tiburon. (Cucina_Rc)
  • Natáčení probíhalo v Brně a ve Šlapanicích u Brna. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Věnováno Simoně Monyové, autorce námětu tohoto filmu, která byla sama obětí mnohaletého fyzického a psychického týrání vlastním manželem. (Zlatohlávek)

Reklama

Reklama