Reklama

Reklama

Mrzout

  • Finsko Mielensäpahoittaja (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Mrzout je muž z minulosti. Ví, že lépe už bylo a nebude. Před vším moderním se zavírá, protože pro něj svět skončil rokem 1953. Z ulity ho vyžene až bolestivý úraz. Nutnost navštívit fyzioterapii v Helsinkách znamená pro starého muže celou řadu nepříjemných epizod – třeba jízdu autem, které řídí žena, nebo setkání se svým synem, ke kterému nikdy neměl příliš blízko. Mrzouta zkrátka čeká jeden velký mrzutý víkend. A jako obvykle se postará o to, aby bylo horko i všem ostatním. (Film Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (64)

Lucjen 

všechny recenze uživatele

V škandinávskych krajinách je tématika storočných, či mrzutých starčekov veľmi obľúbená. Po treťom filme s podobným námetom sa mi naskytá veľký otáznik, kde tento záujem vznikol. Svet je skutočne plný náhod, traja rôzni ľudia napíšu tri knihy, ktoré sú si veľmi podobné... Tak Karlsson bol ten pozitívne zmýšľajúci deduško, Ove ten ufrflaný a Mrzút je ufrflaný a ešte k tomu Vám na každú možnú vec zo súčastnosti povie, že predtým, za jeho čias bola lepšia a prečo bola lepšia...a prerušiť ho môžte iba rádiom. Väčšina filmu sa tiahne, potenciál vtipných a nápaditých momentov je využitý málokedy. Postavy aj vzájomné vzťahy si získali moju pozornosť ale opäť - nevyužili ju adekvátne. Vo flashbackoch sa načrtáva jemná štúdia manželstva...a iba sa načrtne. Posledná scéna z minulosti či odkiaľ vlastne, bola pre mňa nejasná a nič mi neodovzdala. Ale aspoň sa naučíte, čo ženy myslia keď povedia "áno" a keď povedia "nie". Všetci vieme, že to nie je jednoduché - ani my samé si často nerozumieme! ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

do filmu nasypali tvůrci spoustu moudra.A ano každý zanecháme na této zemi svou stopu která vede odněkud někam a někdy i zpátky..V akci s kácením stromu jsem čekala že to dopadne jinak ale on si tu větev pod sebou neufikl :-)))).Vynikající výkony herců a to dětí.I ten červený ford,který mimochodem vynikl v tom modrošedém prostředí,měl svoji klíčovou roli.Záběr,kdy je zakousnutý do stromu a má jakoby naštvaný výraz ,to bylo fakt dobré!íDobrá režie.. ()

Reklama

moikki 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem šla jako na komedii a komedie to rozhodně není. Ač jsme se u filmu hodně nasmála, tak po skončení jsem si uvědomila, že tohle není příběh, který by byl vytržený z kontextu, tohle byla srážka s realitou. Ač jsou situace vedené do extrémů, tak se zde ukazuje střed dvou tvrdohlavých generací a představa člověka, že jeho názor je nejlepší a nad něj není. Je to správná severská komedie. Plusem rozhodně bylo, že jsem byla na promítání ve finštině. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Dá se to přirovnat k jinému severskému podivínovi, jménem Ove, ale finský mrzout není zlý, on je jen zapouzdřený v době svého mládí, kdy samozřejmě všechno bylo lepší, než teď když už je starý. Je tu několik kouzelných scén ( ruská delegace, kácení stromu, termostat). Také dvoudenní čekání na autobus, jehož linka byla před osmi lety zrušena, potěší. No a na závěr nechybí ani usmíření a dojetí. Výborné, ale přece jen Švédsko (Ove) - Finsko (Mrzout) 5:4! ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Nerudnej dědek, zastánce starých časů, likviduje a kritizuje všechno a všechny v dosahu 100 metrů, aby posléze pochopil, že ne vše, co adoruje, může v dnešní hektické době fungovat. Třeskutá legrace to není, ale obstojná zábava ano, humor je tu dávkován jemně (vyjma scény s kácením stromu, páč to je prdel obrovská), dojemné scény citlivě a já jsem navíc byla okouzlena hudbou, protože ta byla opravdu skvělá. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Antti Litja, ktorý prepožičal svoj hlas postave Mielensäpahoittaja v originálných rozhlasových hrách a zároveň si túto rolu zahral aj v divadelnom prevedení, nebol príliš nadšený svojou účasťou vo filme. Nakoniec súhlasil kvôli svojmu vnukovi. (Da_reba)
  • Vo filme nezaznie skutočné meno hlavnej postavy. (Lucjen)

Související novinky

Přehlídka Scandi v deseti českých městech

Přehlídka Scandi v deseti českých městech

14.01.2017

Třetí ročník přehlídky současného severského filmu Scandi představí v kinech nové tituly i tvůrce. Skandinávský rodinný film, komedie, současné i historické drama, horory i detektivky. Zástupci všech… (více)

Reklama

Reklama