Reklama

Reklama

Záhadný virus zasáhne odlehlou základní školu. Z nevinných malých školáků se rázem stává roj na vnitřnostech si pochutnávajících zrůdiček. Nevyjímaje vnitřnosti učitelů a zaměstnanců této základky. Přeživším dospělým tak začíná osudový boj o holé přežití s bandou malých zombie breberek. (geklon)

Videa (19)

Trailer 2

Recenze (87)

Ampi 

všechny recenze uživatele

Breberky (Cooties) a psí boudu (Doghouse) jsem viděl v krátkém intervalu po sobě. Byť je dělí 5 let jsou si podobné. Možná proto jsem se k nim rozhodl napsat podobný komentář. Oba jsou tu označovaný za zombie horrorové komedie. Ač jsou blízké Zombielandu, tak jsou po stránce virologické blížší 28 dnům poté, ve kterých se rovněž o zombies nejedná, ale o nakažené virem, způsobujícím částečnou ztrátu rozumu, agresivitu a kanibalismus. V podstatě je to podobné jako u některých jedinců při nadměrné konzumaci alkoholu, většinou bez kanibalismu. U filmů Cooties a Doghouse napadaji viry jen určitou skupinu lidské populace – ženy (Doghouse) a děti (Cooties) ostatní infikovani nejsou. Kladem pro Cooties jsou: Známé tváře – Elijah „Frodo“ Wood přijemně potěšil, stejně jako cameo Jorge “Hurleye“ Gargii ze Ztracených a minicameo Matta Jonese z Perníkového táty, městečko Fort Chicken v Illinois, PPP – pestrá partička pedagogů, v celku svižný děj. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Všichni ji kritizují, ale distanční výuka má i nějaké výhody. Třeba to, že děti nemohou učitele roztrhat na kusy a skákat přes jeho střeva jak přes švihadlo.. Úvodní vegetariánské titulky odstartují proces, při kterém žáci zavádějí v učitelském sboru exkluzi a vy při něm spíš než nějaké šťavnaté gore očekávejte ne úplně pitomý humor. A až uvidíte plameny ohně v zrcadlových brýlích, budete muset uznat, že jeho lídrem je psychopatický tělocvikář v podání Rainna Wilsona. „Nap time, motherfuckers!“ ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

3 hviezdy tomu dám, ale ináč u mňa veľké sklamanie. Naozaj sa to držalo až príliš pri zemi. Za najlepšiu scénku vlastne považujem chlapčeka bez čeľuste a jeho následnú likvidáciu. A to sa mi zdá trochu málo. Masky celkovo chabé a toho gore tiež veľa nebolo. Keby sa to tvárilo trochu vážnejšie (ako povedzme britský The Children), bol by som nadšený. Keby sa to odtrhlo z reťaze a pribudla by poriadna masakráž, pričom by sa zapracovalo aj na maskách (ako Dead Snow), taktiež by som bol spokojný. Lenže toto mi prišlo hororové tak na 20%, zvyšok bol čisto komediálny. Takže občas som sa zasmial, ináč nič viac a nič extra pre moje chuťové poháriky... ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Moc som sa na tomto filme nezasmial a je to škoda. Plus okrem toho mám pocit, že mnohé scénky priniesli veľkú mieru nechutnosti a podľa mňa až na level, kde to nebolo ani až tak nutné. Najmä ak film na začiatku (a tam je aj väčšina spomínaných scénok) pôsobí skutočne lacno a nie veľmi vtipne. Našťastie sa to potom ale relatívne zdvihne. Môj ďalší problém je ale aj fakt, že trailer prezradil o filme toľko, že človek už presne vie všetko čo nastane. Ak ste nováčikmi a chcete si to pozrieť, tak poradím, aby ste nepozerali trailer. Budete mať väčší zážitok. A čo ma asi najviac štvalo bolo, že vzhľadom na fakt, že decká mali zachované funkcie behať, žrať a komunikovať, tak boli na môj vkus príliš inteligentné, kde som si hovoril, že to jedine ťahalo z filmu von. Ideálny príklad je napríklad scénka, kde mama príde pre svojho syna alebo keď Patriot zlikviduje pevné linky a mobily. A všetko šírenie nákazy príde tak rýchlo, že chýba akýkoľvek náboj a energia. Rovno do akcie. Ak by som mal spomenúť posledný problém s filmom, tak by som povedal, že sú scénky, kedy si tvorcovia neuvedomili určité chybné detaily. Najvýraznejší je asi moment, keď prvé dievča príde o jeden z vrkočov, no po úteku z triedy ich má oba ako predtým. Čo sa týka zvyšku, tak je pravda, že občas sú vo filme dobré momentky, celkom sa mi páči fakt, že infikované sú len deti a aj záverečná scénka na niekdajšej detskej oslave. Asi by som len chcel viac komédie, menej nechutných momentov a aby film viac vedel vyťažiť zo svojich možností. Najmä ak prídete na školu, kde máte pocit, že nikto z učiteľov nie je ani v najmenšom normálny. A nemohlo by to fungovať ako hororová komédia keby boli normálnymi? Ja si myslím, že mohlo. Preto je pre mňa trošku stratený potenciál. Znovu by som si to asi nepozrel, ale som rád, že som film videl aspoň raz. Napriek všetkým negatívam, ktoré som tu spomenul ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Nemůžete jíst učitele!" Zombie hororů s dětmi mnoho není, častěji jsou děti jen zlé, posedlé, či se o jejich narození postarali mimozemšťané. Zdejší školáci jsou ukázkovými zombíky, kteří mezi sebou přenášejí infekci krví (škrábance, pokousání). Zatímco na dospělé působí virus jako slabší chřipka, z dětí se stávají masožravé bestie. Chvílemi se zdá, jako by za snímkem stála Troma. Nebozí učitelé se zabarikádují v budově školy a žáci, pokud se nebaví skákáním přes švihadlo ze střev nebo nehrají kuličky s očními bulvami, se je pokoušejí dostat. Ač je snímek posazen do komediální roviny, nechybí v něm poukaz na tristní stav školství a postavení učitelů (zřejmě je to ve světě podobné), a tak ho lze nahlížet i jako společenskou satiru. ,,Proklouzneš jako nějaký hobit?" Otázka směřovaná k E. Woodovi většinu diváků nepřekvapí. Film je poněkud nezáživný do prvního kousnutí, pak už jde o život. Na jedné straně zařve několik kantorů, na druhé si jich zbytek užije vybíjenou nakažených spratků na školním hřišti. Myslím, že od dob Noci oživlých mrtvol s mrazivou scénou vraždící zombie dívenky, už leckterý divák dětské bestie nelituje. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • I přesto, že Miles Elliot hrál postavu jménem „Dink“ a je tak napsaný i v titulcích, nikdo ve filmu ho nenazval jeho jménem. (Polgedney)
  • V jedné ze scén říká Wade (Rainn Wilson) Cintovi (Elijah Wood), že není žádný hobit. Jedná se o narážku na trilogii Pán prstenů, kde právě Elijah hrál hobita v jedné z hlavních rolí. (cze.Oi)
  • Po titulcích následuje ještě krátká potitulková scéna se školníkem. (cze.Oi)

Reklama

Reklama