Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Našimi hrdiny jsou lidé, kteří si nechávají život prokluzovat mezi prsty. Neměli by. Pro některé z nich to totiž dneska večer skončí. A proto se v jejich blízkosti objevili andělé. Jejich podoba a názory vás asi zaskočí. Ono je to vzájemné. Lidskému oku neviditelní strážci našich osudů bývají zase pro změnu překvapeni překážkami, které sobě a jim dobrovolně stavíme do cesty. Podle mimořádného románu Michala Viewegha "Andělé všedního dne" natočila režisérka Alice Nellis originální příběh, v němž pomyslné andělské perutě nosí Marián Labuda, Vojtěch Dyk, Eliška Křenková a Vladimír Javorský. Tihle čtyři se snaží provést své lidské svěřence jejich nejtěžším dnem. Učitel autoškoly Karel (Bolek Polívka) se souží v citově prázdném manželství s Marií (Zuzana Bydžovská), které si kompenzuje sny o své studentce Ester (Klára Melíšková). Ta však právě pohřbila manžela a zatím není připravená na nové vztahové dobrodružství. Zdeněk (Václav Neužil) se chce dneska večer zabít, protože mu jeho kamarád Filip (Ondřej Sokol) přebral ženu. Těžce to nenese jen on, ale i jeho esotericky založená matka (Zuzana Kronerová), která se kvůli tomu navíc rozhádala se svou nejlepší kamarádkou, výše uvedenou Marií, protože Filip je její syn. Tenhle složitý vztahový propletenec rozetne osud už za pár hodin. Přestože andělé mají být nestrannými pozorovateli, nedá jim to, aby se alespoň částečně nepokusili situaci zachránit. (CinemArt)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (296)

claudel 

všechny recenze uživatele

Alice Nellis se nesmírně snažila, to lze cítit v každém záběru. Bohužel se ukázalo, že velmi čtivá a kvalitní novela Michala Viewegha je nezfilmovatelná. Ačkoli jsou Andělé všedního dne herecky precizní a to mluvím o lidech i andělích, podpořeni nádhernou hudbou a pěknou kamerou, děj je příliš doslovný a postupně nudí, až unudí. Uznávám, že je to nesmírně těžké, ale možná se přece jen dalo občas vydat cestou náznaků či metafor než přílišnou upovídaností. Jsem zklamaný, ale přesto oceňuji snahu a úsilí, které si natáčení dozajista vyžádalo. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„KDYŽ VÍME, JAK PŘESNĚ TO DOPADNE, TAK CO TADY DĚLÁME?“ … „TOHLE NENÍ DANÁ BUDOUCNOST. TO JE JEN JEJÍ PRAVDĚPODOBNÁ PODOBA“… /// Andělskej tým, co se za pomoci vnuknutí snaží ovlivnit nevyhnutelnost osudu. Sympatická nebeská mordparta jde po Karlovi a my se tak můžem pitvat v lidskejch vztazích, který hebnou na nedostatek lásky. Andělé maj vobčas vtipný průpovídky, vobčas udivěj moudrem („ŠTĚSTÍ JE ČAS“), ale nic zvláštního nepřinášej. Možná proto, že lidi si moc napovídat nenechaj. Ani když jim jde vo kejhák. Asi tušej, že s andělíčkama jim bude dobře. Film neprudí, dialogy jsou normální a mezi hercema si svoje taky najdete. Ale něco mi říká, že kniha by mohla bejt zajímavější (Karle, neser!). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2007 napsal Michal Viewegh, číst nebudu. 2.) Chystám se projebat zbytek svýho času na Nuseláku. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Tak začátek je trochu rozpačitý. Po srovnání postav, kdo ke komu patří a jaký ho čeká "osud" se to začíná mile rozjíždět a do konce se nebojím říci, že závěr byl napínavý.- S!- Tenhle konec by si měli všichni pisálkové v Hollywoodu povinně pouštět, aby poznali, že to jde i jinak a snímku to naopak pomůže:)-S!- I přes jakoby ležérní ton má snímek v sobě hloubku. Sny jsou od toho, aby se plnily: ) ()

Philippa 

všechny recenze uživatele

Andělé všedního dne ( dále A.vd)…ano nepopírám stejný pocit v úvodu filmu, spoustu postav a vyznej se v tom čert. Snad si po chvilce jeden A.vd sedl vedle mne na prázdnou sedačku, vzal mě za ruku a vnukl mi…“usaď se, uvolni se a nech to být…však on se ti smysl ukáže“. A taky, že jo. Před mýma očima se mi rozkrývali příběhy jednotlivých postav, které se postupně pěkně propojily, jejich světy, jejich emoce…Dokonce jsem pochopila nepochopitelné u většiny ostatních, jakou úlohu hráli A.vd. Oni nepřišli nic měnit, ale rozhodně nebyli zbyteční. Jejich úloha je mnohem vznešenější…přišli provést posledními hodinami života a splnit poslední přání a podle mne ho splnili…měli to tedy jen tak tak, ale zase díky tomu ta smrt byla vlastně velmi šťastná…od teď si budu dávat pozor na nejsilnější přání, protože nevím dne, kdy… „ Sedněte si, zahoďte předsudky o předloze, nesrovnávejte s již natočenými „andělskými filmy“. Netlačte na pilu, dýchejte zhluboka a otevřete se…“ vaši Andělé všedního dne. ()

javak810i 

všechny recenze uživatele

"Správci osudu" po česku bohužel pouze ukázali, kam současná tuzemská kinematografie směřuje, a nejsou to zrovna hezká místa. Že se Andělé všedního dne jako správní patroni jdoucí s dobou nedokáží obejít bez iPadu (jehož Apple logo bylo velmi elegantně přelepeno), to bych ještě překousl. Ale že celý film působí ještě více zmateně než Viewegh bezprostředně po mrtvici, to už je silné kafe i pro mě. Jeden malý příklad - zpočátku je nám řečeno, že andělé nemohou nijak zasahovat do života pozemšťanů, maximálně nějakými vnuknutími, či znameními. Ovšem za pár minut je na scéně ztělesněný anděl coby poslíček s Pizzou a pak ještě zmalovaný Vojta Dyk v roli archanděla, který vypadá, jako by právě přišel z Gaypride. Přesto ale nedokáží zabránit sebevrahovi v tom, aby skočil. A podobných příkladů by bylo víc. Nejsmutnější na tom je, že film působí spíš tragikomicky než jako drama. Ale aspoň se člověk párkrát zasměje. Třeba jako já, když na adresu Zuzky Bydžovské zazněla poznámka, že za mlada byla určitě krásná a nebo když se Bolda Polívků těsně před smrtí dočkal svého vysněného blow-jobu (to by to nebyl Viewegh, aby tam nebylo trochu toho sexu, že?). Ještě štěstí, že je Nuselák od kina Atlas celkem daleko. Za mě 2*. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo například na střeše sportovní haly Folimanka, na pilíři Nuselského mostu a také 80 metrů nad zemí na střeše hotelu Corinthia v Praze. (Terva)

Související novinky

Best Film Fest 2014

Best Film Fest 2014

09.12.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 11. do 17. prosince tohoto roku Best Film Fest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama