Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Našimi hrdiny jsou lidé, kteří si nechávají život prokluzovat mezi prsty. Neměli by. Pro některé z nich to totiž dneska večer skončí. A proto se v jejich blízkosti objevili andělé. Jejich podoba a názory vás asi zaskočí. Ono je to vzájemné. Lidskému oku neviditelní strážci našich osudů bývají zase pro změnu překvapeni překážkami, které sobě a jim dobrovolně stavíme do cesty. Podle mimořádného románu Michala Viewegha "Andělé všedního dne" natočila režisérka Alice Nellis originální příběh, v němž pomyslné andělské perutě nosí Marián Labuda, Vojtěch Dyk, Eliška Křenková a Vladimír Javorský. Tihle čtyři se snaží provést své lidské svěřence jejich nejtěžším dnem. Učitel autoškoly Karel (Bolek Polívka) se souží v citově prázdném manželství s Marií (Zuzana Bydžovská), které si kompenzuje sny o své studentce Ester (Klára Melíšková). Ta však právě pohřbila manžela a zatím není připravená na nové vztahové dobrodružství. Zdeněk (Václav Neužil) se chce dneska večer zabít, protože mu jeho kamarád Filip (Ondřej Sokol) přebral ženu. Těžce to nenese jen on, ale i jeho esotericky založená matka (Zuzana Kronerová), která se kvůli tomu navíc rozhádala se svou nejlepší kamarádkou, výše uvedenou Marií, protože Filip je její syn. Tenhle složitý vztahový propletenec rozetne osud už za pár hodin. Přestože andělé mají být nestrannými pozorovateli, nedá jim to, aby se alespoň částečně nepokusili situaci zachránit. (CinemArt)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (296)

ibeh 

všechny recenze uživatele

Vtipně rozehrané hrátky andělů. Našeptávání a vyprovázení na poslední cestě. Ale ono to vůbec není tak špatné, jak tady mnozí píší. Vždycky jsem ráda, že si nečtu před sledováním filmu moc komentářů. Samozřejmě že předloha pokulhává a od Alice už jsem viděla silnější snímky. Ale i tak mě film bavil, andělé byli dobří až na slečnu, která mě herecky neoslovila. Opět ten citlivý ženský rukopis o vztazích a různých emocích. Má to takového klubového ducha. A výborný byl obraz i hudba. Očekávala jsem méně a dostala jsem více. 70% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Alici Nellis mám rád a i prostřednictvím Andělů dokázala,že v posledních letech patří mezi hrstku tuzemských tvůrců,který mě zklame jen opravdu zřídka.Andělé sice zkraje působí hodně nepřehledně,vzhledem k poměrně velkému počtu postav,ale když se začne příběh rozplétat,funguje to za mě dobře.A to vlastně i přesto,že ačkoliv se tváří velmi vážně a hluboce,o hloubce postav nemůže být řeč a až na pár střípků nikoho z hlavních postav nebude mít divák šanci poznat.Třešinčkou je pak podařené obsazení,které hraje tak,že neruší a nikdo extrémně nevyčnívá...70% ()

Reklama

Philippa 

všechny recenze uživatele

Andělé všedního dne ( dále A.vd)…ano nepopírám stejný pocit v úvodu filmu, spoustu postav a vyznej se v tom čert. Snad si po chvilce jeden A.vd sedl vedle mne na prázdnou sedačku, vzal mě za ruku a vnukl mi…“usaď se, uvolni se a nech to být…však on se ti smysl ukáže“. A taky, že jo. Před mýma očima se mi rozkrývali příběhy jednotlivých postav, které se postupně pěkně propojily, jejich světy, jejich emoce…Dokonce jsem pochopila nepochopitelné u většiny ostatních, jakou úlohu hráli A.vd. Oni nepřišli nic měnit, ale rozhodně nebyli zbyteční. Jejich úloha je mnohem vznešenější…přišli provést posledními hodinami života a splnit poslední přání a podle mne ho splnili…měli to tedy jen tak tak, ale zase díky tomu ta smrt byla vlastně velmi šťastná…od teď si budu dávat pozor na nejsilnější přání, protože nevím dne, kdy… „ Sedněte si, zahoďte předsudky o předloze, nesrovnávejte s již natočenými „andělskými filmy“. Netlačte na pilu, dýchejte zhluboka a otevřete se…“ vaši Andělé všedního dne. ()

harfuska 

všechny recenze uživatele

Keď sa na začiatku zjavila uletená štvorica anjelov, cítila som, že to nedopadne dobre.. Vyzerali ako cirkusoví uprchlíci, ale svoje poslanie splnili výborne. Aj keď na nás v úvode vyblafli, ako sa to celé skončí, stále som dumala nad tým – ako? prečo? Svižné tempo odhaľovania príbehov jednotlivých zúčastnených ma udržovalo v strehu. Skvelá ♪ hudba ♪ dotvárala tragickú atmosféru a pohľad na hodiny vo mne vyvolávali strest z blížiaceho sa konca.. Potešili ma zábavné momenty – ako rýchla jazda v krásnom aute s dvoma ♀ hezounama ♀ (vtedy som si priala sedieť s nimi na zadnom sedadle), alebo Dyk ako dlhovlasý anjel. Posledné momenty filmu som priam pretrpela, čakala som nejaký zvrat ! Takto sa to predsa nemože skončiť…! Prečo tí anjeli niečo nevymyslia…? Všetko ale má svoj zmysel. Takto to proste skončiť malo.. a je to tak dobre! ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

To byla doba než to vůbec začalo dávat větší smysl, zorientoval jsem se v tom propletenci (kdybych si býval byl přečetl hned obsah, tak je vše jasnější... ale obsahy většinou nečtu neb mnohdy moc vyzrazují) a začalo to být trochu zajímavější. Ale to už se blížil konec filmu a jeho pointa... :-/ Takový trochu zbytečný film zahraný dobrými herci. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo například na střeše sportovní haly Folimanka, na pilíři Nuselského mostu a také 80 metrů nad zemí na střeše hotelu Corinthia v Praze. (Terva)

Související novinky

Best Film Fest 2014

Best Film Fest 2014

09.12.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 11. do 17. prosince tohoto roku Best Film Fest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama