Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Našimi hrdiny jsou lidé, kteří si nechávají život prokluzovat mezi prsty. Neměli by. Pro některé z nich to totiž dneska večer skončí. A proto se v jejich blízkosti objevili andělé. Jejich podoba a názory vás asi zaskočí. Ono je to vzájemné. Lidskému oku neviditelní strážci našich osudů bývají zase pro změnu překvapeni překážkami, které sobě a jim dobrovolně stavíme do cesty. Podle mimořádného románu Michala Viewegha "Andělé všedního dne" natočila režisérka Alice Nellis originální příběh, v němž pomyslné andělské perutě nosí Marián Labuda, Vojtěch Dyk, Eliška Křenková a Vladimír Javorský. Tihle čtyři se snaží provést své lidské svěřence jejich nejtěžším dnem. Učitel autoškoly Karel (Bolek Polívka) se souží v citově prázdném manželství s Marií (Zuzana Bydžovská), které si kompenzuje sny o své studentce Ester (Klára Melíšková). Ta však právě pohřbila manžela a zatím není připravená na nové vztahové dobrodružství. Zdeněk (Václav Neužil) se chce dneska večer zabít, protože mu jeho kamarád Filip (Ondřej Sokol) přebral ženu. Těžce to nenese jen on, ale i jeho esotericky založená matka (Zuzana Kronerová), která se kvůli tomu navíc rozhádala se svou nejlepší kamarádkou, výše uvedenou Marií, protože Filip je její syn. Tenhle složitý vztahový propletenec rozetne osud už za pár hodin. Přestože andělé mají být nestrannými pozorovateli, nedá jim to, aby se alespoň částečně nepokusili situaci zachránit. (CinemArt)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (296)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Až v den mé předpokládané smrti začnou kolem mne pobíhat Andělé všedního dne a dávat mi všelijaká vnuknutí, tak pochopí marnost svého jednání. Jsem totiž chlap, který nechápe náznaky, vlastní pocity jsou mu ukradené a Anděla by nepoznal, aby kdyby od něj dostal nafackováno křídly. Tohle zkrátka nebyl snímek pro mne, protože nejsem takový masochista, aby mne bavilo sledovat životní trápení několika lidí najednou a pochvalovat si přitom, že jsem v tom marastu zahlédl jakousi naději. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Je jen málo filmů, které dokážou hýbat s mými emocemi a těch českých ještě míň. Možná je to ohrané schéma, ale mě prostě v některých chvílích šel mráz po zádech. Nemám rád takové depkařské témata a ze začátku mi to přišlo fakt jako kravina... v celkovém důsledku to je kravina, ale pohnulo to se mnou... no jo jsem cíťa. Herci umí, kamera si chvilkami hraje na Matrix, hudba lahodí mému uchu a poprvé v životě uznávám, že se mi líbí kudrnaté vlasy a dokonce mladá Bydžovská :D. ... ČSFD projekce Atlas ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Předlohu napsal Michal Viewegh? To mě udivilo. Vždyť se příběh vymyká jeho klasické tvorbě. Nicméně, přišlo mi to fajn a líbí se mi to. Taky to velmi oceňuji. Nápad s anděly mě nadchnul. Parta naprosto nesourodých andělů neměla chybu. Ale chtělo je to více využít. Během jednoho dne se toho může schumelit celkem dost a samozřejmě nidko neví, jak dlouho tady ještě bude. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Přestože se jedná o vztahovou mozaiku, ve které hrají výraznou roli citová prázdnota, zrada a především smrt, je příběh díky čtveřici andělů odvyprávěn s lehkostí a nadhledem, což se mi líbilo. bavila mě i samotná činnost nebeských vyslanců, kteří neměli větší prostor pro nějaké zásadní změny a tak se omezili jen na to, aby lidem ulehčili v předem daných osudech. A nakonec mě bavili i herci s Polívkou a Melíškovou na čele. Much by se tu sice našlo nepočítaně, ale nevidím důvod v jejich hledání. 70% ()

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Výborně obsazené a skvěle zahrané, nicméně kde chybí kvalitní scénář, může se i sebelepší herec snažit a víc z toho prostě nevytříská. A je to škoda, protože casting je opravdu zdařilý, jen jsem po většinu filmu čekal, kdy se film rozjede a začne se něco dít. A nakonec i samotná motivace andělů ve filmu je poněkud nejasná, neboť do osudu hrdinů nakonec vlastně ani moc nezasáhnou... ()

Galerie (47)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo například na střeše sportovní haly Folimanka, na pilíři Nuselského mostu a také 80 metrů nad zemí na střeše hotelu Corinthia v Praze. (Terva)

Související novinky

Best Film Fest 2014

Best Film Fest 2014

09.12.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 11. do 17. prosince tohoto roku Best Film Fest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama