Reklama

Reklama

Malá smrt

  • Austrálie The Little Death
Trailer

The Little Death – „Malá smrt" jako idiom pro orgasmus. Kolem sexuality se točí celá mozaika příběhů pěti párů z jedné ulice a jejich souseda, který se nedávno přistěhoval. V duchu hesla „kolik lidí, tolik chutí" je v tomto filmu vtipně i dramaticky ztvárněna celá škála sexuálních odchylek od relativně běžných typu sex po telefonu a role playing přes foot fetišismus a masochismus až po somnofilii a dakryfilii. (tereez)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (252)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

VŠECHNO, CO JSTE KDY CHTĚLI VĚDĚT O SEXU, ALE BÁLI JSTE SE ZEPTAT 2. Tragikomedie. Prostřednictvím několika dvojic se divák dozvídá o zajímavých sexuálních odchylkách (třeba když někdo pláče, druhý je z toho sexuálně vzrušen...ne řve, to je pak sadismus). Osobně mě nejvíce dostal sex po telefonu, který je zprostředkováván hluchoněmému mladíkovi připojenému přes internet (ano, v jisté chvíli jsem dostal záchvat smíchu). Některé postavy se nakonec sejdou, aniž by to vůbec tušily...nechápu, proč jsem tenhle film tak dlouho odkládal... ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Lidé jsou čeládka různá... šukavá, zvídavá, hrůzná." Názorně naučný manuál pro začínající úchyly, jakož i pro manželské páry před rozvodem, protože základem každého zdravě úchylného (tedy jinak než potmě v misionáři) fungujícího vztahu je komunikace. Potvrdí vám každý manželský poradce. I já. Footfetish vs. sexual masochism: Paul & Maeve. Hračky - plačky. Paul jako ideální partner, gentleman a romantik. Koupil prsten s diamantem, aby tu krásku hned poté, co ji v podzemních garážích přepadne a znásilní, mohl požádat o ruku. Kdy taky jindy, že. Tak aspoň Maeve (spolu s diváky) poznala, jaký je rozdíl mezi erotickou fantazií a hnusnou kriminální, smrdutou a upocenou realitou. Teď už si imho vystačí jen s fantaziemi (možná okořeněnými reálnou vzpomínkou). Roleplay fetishism: Dan & Evie. Kdo si hraje, nezlobí. Ale všeho s mírou, i hraní rolí, taky žít v realitě je třeba. Ovšem scéna s obuškem "ve vězení" s gumovými mřížemi, ta mě úplně rozsekala! Dacryphilia: Richard & Rowena. Vzácná a nevinná úchylka, Rowenou naprosto nezvládnutá. Jednou ji to klepající se koleno prozradí, manžel prokoukne její lži (např. tu o těhotenství) a opustí ji. Zůstanou jí jen oči pro pláč [sic!]. V zrcadle bude pozorovat už jen svoje vlastní slzy. Jestli jí budou stačit k plnohodnotnému orgasmu nevím, odborná literatura neuvádí. Somnofilie: Phil & Mauren. Ve spánku krásná a žádoucí éterická Sirael, v bdělém stavu hrozná semetrika a studená čůza. Bohužel, Philův problém nebyl primárně v sexu, potažmo v nedostatku komunikace o něm, ale spíš v obecně špatném výběru partnerky. Dobrou noc, Phile. Odsouzený sexuální delikvent: Steve (co asi provedl?). Gooliwogs dal zdarma, přejela ho karma. Škoda ho, já čekal, že ho scenárista pošle "ohodnotit" Maeve. Jak tomu říkal nedoslýchavý a nedůvtipný Paul (rate/rape, běžný omyl :-). Telephone scatalogia: Sam & Monica. Obscénní telefonáty s cizími lidmi mi nic neříkají (ale na csfd diskuzích se takhle pár uživatelů ukájí, řekl bych), zde navíc vytuněno o level výš třemi účastníky placené linky pro dospělé, při tlumočení vulgarit a popisu konkrétních čuňačinek znakovou řečí. Aneb romantika v opačném pořadí - napřed prasárničky, potom přijde i láska :-). ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Jako už je psáno v obsahu. Kolem sexuality se točí celá mozaika příběhů pěti párů. Nějaký erotický orgie ale nečekejte. Jde spíš o hořkosladkou komedii kde je vše podáno vtipně a s nadhledem. Film si bere na paškál ať už známější úchylky jako Sexuální masochismus-příběh PAUL a MAEVE či Fetišismus-DAN a EVIE. Pak tu jsou ale i méně známější úchylky(alespoň pro mě) jako třeba Telefonní Skatologie(sexuální uspokojení z obtěžování cizích lidí po telefonu)-příběh MONICA a SAM. Volání na sexuální linku zprostředkovaně třetí osobou(jelikož volající je hluchoněmý) tak to mě fakt pobavilo. Další úchylkou je Somnofilie(sexuální vzrušení z pozorování spících lidí) v příběhu PHIL a MAUREEN. Velice vtipně byla podaná i Dakryfilie(sexuální uspokojení z pláče druhých) v příběhu RICHARD a ROWENA. Dakryfilie mi přijde jako celkem záludná úchylka, protože častokrát se může projevovat v poněkud nevhodnou chvíli. Do toho všeho se v ulici objevuje novej soused STEVE, kterej sousedům jako uvítací dar dává upečený černoušky(kdo viděl chápe, kdo neviděl pochopí až uvidí) a při té příležitosti všem na rovinu sděluje(prý ze zákona musí), že je usvědčený sexuální násilník. Sousedi tenhle fakt ale jakoby pod vlivem jakési nostalgie z obdržených černoušků nevnímají nebo to jednoduše nevnímají, protože mají svých starostí dost. Já jsem se u tohohle kousku neskutečně bavil. Po dokoukání jsem měl přitroublej úsměv na tváři. Fakt příjemnej film. Za sebe můžu jen DOPORUČIT. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Vzťahová drámička poskladaná z viac či menej poprepletaných príbehov, natočená humorným a odľahčeným spôsobom. Paleta čudesných sexuálnych úchyliek (extra zábavná bola tá s tým plačom :D). Film je jasným dôkazom, že aj vážnejšie partnerské problémy sa dajú riešiť s nadhľadom, niekedy to vyjde, inokedy zase nie, dôležité je zachovať si chladnú hlavu.... Zvlášť zábavné veci sa tu dejú, keď to hlavní aktéri nedokážu :). Výborná vec. 80/100 ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem víc. Natočit křížence Všeho co jste kdy chtěli vědět o sexu a Lásky nebeské (protože mini příběhy o lásce a jejich prolínání), se jeví jako dobrý nápad a film začne velmi dobře, vtipně. Představí jednotlivé páry, potom předhodí problém (=úchylku) a pak by se s tím mělo nějak dále pracovat, rozvíjet a ukončit. A tady mi přijde, že filmu dojde dech, či mu jsou podraženy nohy, prostě z velké části vyšumí doztracena. Nejde mi o to, aby každý příběh skončil happyendem (naopak ocenuju, že neskončí), ale přišlo mi to prostě takové neuzavřené. Co se týká konce, souhlasím s Rob Royem - poslední segment je parádní, Erin James zamilování-hodná - jenže pak přijde úplný finiš, tečka na závěr, průsečík linií, a ten mi přišel příliš zbytečný a vychtěný. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Na otázku, na jaký nejšílenější fetiš narazil při svém výzkumu, režisér Josh Lawson odpověděl, že je to fetiš, který ve filmu není, ale je to fetiš olizování oční bulvy. (KGBelik)
  • Režisér Josh Lawson v rozhovoru řekl, že chtěl, aby posledních 20 minut působilo téměř jako sexuální zážitek, aby diváci při vyvrcholení filmu téměř dosáhli orgasmu a odešli s potřebou dát si cigaretu a studenou sprchu. (KGBelik)
  • Název filmu pochází z eufemismu pro orgasmus z 19. století, původně francouzského „la petite Morte“. (KGBelik)

Reklama

Reklama