Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muriel žije se svou rodinou v zapadlém městečku, jehož jedinými atrakcemi jsou nákupní středisko, mořské parky a obchodní dům Tupperware. Muriel, žijící ve vysněném světě písniček ABBY a obklopující se katalogy pro nevěsty, čeká prince z pohádky, který by přišel a vysvobodil ji ze společnosti tyranizujícího otce a zpustlých kamarádek. Protože princ stále nepřichází, rozhodne se uchopit osud do svých rukou a vyráží za zářivými světly velkoměsta... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

Carthorias 

všechny recenze uživatele

Dost smutný film, na úroveň romantických komedií až nezvykle moc. Toni Colette jako hlavní pilíř filmu je úchvatná, její kamarádka Rhonda dobře tvrdí muziku ve středu pole, zbytek postav tvoří jakési panoptikum jako vyhrabane odkudsi ze smetiště filmových zmetku. Ona i Muriel je valnou většinu filmu krajně nesympaticka a psychicky narušena postava. Čestnou výjimku tvoří patrně nejtragictejsi postava, matka Muriel, ta je zase pro změnu k politování. Body získává film především za originalitu, například během filmu neuvidíte ani jeden makeover, hlavní kamarádka hrdinky si nezačne nic s hlavním kamaradem hrdiny, není tady žádný maturitní ples atd. Pokud to shrnu, bylo mi více smutno než veselo, ale nedokážu posoudit jestli je to dobře nebo špatně. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Komediálně laděné drama o dospívání a zrání jedné venkovské holky, která hledala štěstí ve velkoměstě. Velmi pozitivně vyznívající film, který mi připomíná Lásku nebeskou a ke kterému stále rád vracím. Hudba skupiny ABBA se sice objevuje v řadě filmů, ale v tomto případě je zkombinování této pohodové muziky a filmového příběhu asi nejpovedenější. Celkový dojem: 90 %. Právě v tomhle snímku jsem objevil výbornou herečku Toni Collette, která díky němu záhy pronikla do Hollywoodu. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Taková velmi příjemná australská romantická komedie, která má pořádné trny. Jako kdybyste se celou dobu chtěli smát, ale film vám dává hodně důvodů k tomu, abyste spíše brečeli. Krásně sladěné drama s komedií, které vlastně vůbec není romantické, alespoň ne v tom americkém slova smyslu. Právě v tom je film krásně jedinečný. Samozřejmě i díky Toni Collette. A k tomu ABBA! ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Muriel sa vydáva... no nádhera. Snímok plný nostalgie a geniálnej hudby od ABBY. Krásny príklad toho, čo dokáže s filmom urobiť vynikajúca muzika. Atmosféra išla hneď o sto percent hore. Krásne melancholická, miestami veselá, miestami smutná. Príbeh plný smútku i radosti, skrátka výborne namiešaná romantická dramédia a čo je hlavné, vôbec nie prvoplánová ako mraky iných romantických komédií. Tiež je obdivuhodné, čo pre filmovú rolu bola ochotná podstúpiť Toni Collette, klobúk dole. Pre mňa veľké prekvapenie a silný nadpriemer k tomu. 85/100 ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Opravdu povedený film z australské produkce. Vynikající herecké výkony Toni Collette i Rachel Griffiths, jakož i ostatních herců, navíc za doprovodu nezapomenutelných písniček od Abby. Než jsem ten film viděl, věděl jsem jen to, že kdysi v r. 1994 snad na jeden či dva týdny vedl žebříček nejnavštěvovanějších filmů v USA. To samo ještě o kvalitě snímku pochopitelně nic nevypovídá, ale musím uznat, že s tímhle filmem se Američani na první místo trefili dobře. A australští filmaři, zdá se, měli v té době velmi dobrou formu (viz také Dobrodružství Priscilly, královny pouště). ()

Galerie (81)

Zajímavosti (5)

  • Poslední film ve kterém si zahrála Belinda Jarrett. (Pumiiix)
  • Toni Collette přibrala kvůli roli Muriel 18 kilo. (zuza99)

Reklama

Reklama